@ditaflor
Božský perník
Ingredience :
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku
1 vejce
2 lžíce tmavého kakaa
1 skořicový cukr
1 hrnek cukru
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 čokoládový puding
1 lžíce marmelády
3 lžíce rumu
Vše smíchat tak, aby v těstě nebyly hrudky, nalít na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem a péct při přobližně175 stupních. Jak dlouho záleží na troubě, hotový perník se pozná tak, že když do něj píchnete párátkem nebo špejlí, vytáhnete ji čistou. Když je perník už vyndaný z trouby a vychladlý udělám na něj čoko polevu a posypu kokosem nebo oříšky, záleží na fantazii 🙂 a rumu klidně přidejte víc, dělá tam vynikající chuť !
@pajiskazemlyna moc, moc děkuji 100% o víkendu vyzkouším 🙂
prosím jakou jste to dělala polevu?děkujeme...
@jenyska4
Poleva je z rozpuštěného másla, tmavé čokolády a maličko rumu (já osobně nedělám ve vodní lázni), prostě to všechno rozpustím v hrnci najednou.
@pajiskazemlyna děkuji moc moc moc
tak jsem se opět inspirovala na rychlovku v týdnu a už jen pár kousků zbývá. Tady mě ještě mic nezklamalo
Už se peče...jsem zvědavá na výsledek 🙂
@hhanca jee :-* to mě moc těší :-* snad bude chutnat 🙂
@pajiskazemlyna Je skvělý!!! Zapsala jsem si ho hnedka do svého "pečícího deníčku"🙂 Děkuji! Beru tu inspiraci poslední dobou 🙂
Mohu poprosit o receptík? Vypadá velice chutně 🙂