Hrozí předčasný porod?

hasara33
6. srp 2019

Ahoj holky, předně bych chtěla říct, že jsem objednaná ke svému dr. za 5 dní takže samozřejmě svoje obavy pak budu sdělovat hlavně jemu. Nicméně tady bych se ráda zeptala alespoň zkušenějších zda se mám znepokojovat nebo být v klidu. Čekám první dítě a pozítří začínám 31. týden. Od cca konce 29. týdne cítím bolesti jakoby stydkých kostí (popsala bych to jako kdyby mi je někdo roztahoval) a od 30. týdne se k tomu přidaly i bolesti v úplně nejspodnější části podbřišku, je to jakoby takový silný tlak a cítím to nejvíc při pohybu, např. při zvednutí z křesla nebo z postele, když měním polohu při usínání nebo pro chůzi. Vím, že se vše napíná a připravuje na porod, ale ta intenzita mi přijde až moc výrazná. Myslíte, že by mohl hrozit předčasný porod nebo jste to tak měly také a vše bylo ok a v termínu?

j.a.n.i
6. srp 2019

@hasara33 Asi takhle, teoreticky hrozí předčasný porod vždycky, prakticky je to co popisuješ celkem normální a o ničem to nemusí vypovídat. A jinak mě třeba u prvního tvrdili, že porod bude určitě před termínem, byl hodně dole a tlačil a dítko je 40+6, oproti tomu u druhého nic a vykulilo se z hodiny na hodinu ve 38+2.

nolies
6. srp 2019

@hasara33 Mám to takhle asi od 5.mesice a jsem 39+1. Je to bohužel normální.

hasara33
autor
6. srp 2019

@j.a.n.i to jo to je jasný...vím, že tyhle bolení jsou do jisté míry normální, ale spíš se mi zdá jestli už to není přeci jen trochu moc tak jsem si říkala, že se zeptám tady jak moc intenzivně to třeba pociťovaly ostatní maminy ☺️

j.a.n.i
6. srp 2019

@hasara33 To je strašně individuální, stejnou bolest pociťuje každý jinak a hlavně intenzita bolesti vůbec nevypovídá o případném porodu.

emamaira
6. srp 2019

Měla jsem taky takové bolesti, ale asi méně intenzivně, od 30tt jsem byla hospitalizována kvůli hrozícímu porodu a souvislost to nemělo..

dofi86
6. srp 2019

Podle mě normální, ale samozřejmě na stopro to neví nikdo, ani doktor 🙂 držím palce

kittyy17
6. srp 2019

@hasara33 taky jsem to takhle měla u obou kluků, je to tím, že hlavička se tlačí dolů do pánve. Je to v pořádku, vlastně i dobře...
Pokud se ti nezkracuje čípek, je to ok

lucifux
6. srp 2019

Ahoj, u prvního jsem tyhle bolesti měla cca od 25. tt a až do konce. Rodila jsem 39+1. U druhého skoro vůbec. Vůbec nic to nemusí znamenat, zbytečně se nestresuj.

surikata131
6. srp 2019

V té oblasti stydkých kostí to může být bolest z rozvolňování stydké spony -pod vlivem hormonů, to s předčasným porodem nesouvisí. Riziko předčasného porodu je když se zkracuje čípek, máš děložní kontrakce...víc ti k tomu řekne gynekolog

lolam10
7. srp 2019

Jela jsem kvuli tomu radeji do porodnice u obou tehotenstvi,pro jistotu.vubec nic mi nebylo.a obe deti jsem prenasela.hold se to takhle chysta.pokud budete hodne nejista radeji se nechte zkontrolovat.na me byli vzdycky mili a netvarili se ze plasim😉

hasara33
autor
7. srp 2019

Děkuji všem za rady a uklidnění ☺️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru