Manželství - chybí úcta a respekt. Jak se díváte na takový vztah?

13. kvě 2024

Holky, jak se koukáte na vztah, kdy partner se stará o děti (rád s nimi tráví čas, když je potřeba jde s nimi k dr., atd.), nakoupí, když je potřeba uvaří, chce trávit čas s rodinou, plánuje výlety, dovolené. Doma teda neuklízí, nádobí občas umyje, výjimečně vyluxuje, ale s tím je žena v pohodě. Nemá problém s tím, aby žena šla někam s kamarádkami, aby jela na víkend a zrelaxovala se. Je na něj spoleh, dokáže podpořit. Člověk by řekl, že idylka. ALE v případě, že s ním žena nesouhlasí, má svůj vlastní názor (a může to být názor na cokoliv, nejde úplně odhadnout co ho vytočí) se chová jako hulvát, ženě nadává do hovad, dobytku, … většinou do toho zatáhne i její rodinu, kterou nemusí, a těm zase nadává do zm..ů, prostě nadávky a ponižování mu v ten vyhrocený okamžik nejsou cizí. Pokud žena hned nepřijde a neomluví se, popřípadě neuzná, že on je v právu a má pravdu, tak je tichá domácnost i několik dní. Dříve to bylo cca tak dvakrát, třikrát do roka, myslím vyhrocenou situaci i s nadávkami. Poslední dobou se ovšem frekvence období klidu zkracuje a vyhrocené situace jsou častější. Žena s ním pokaždé řeší jak jí jeho slova ubližují, že takhle nevypadá zdravý vztah atd., ve většině případů jí je odpovězeno, že je to její chyba, protože kdyby měla stejné názory jako on tak nemá důvod nadávat. Navíc on to tak nebere, je naštvaný, tak prostě nadává, ale vlastně to tak nemyslí. Většinou se pak omluví, ale vždy je to s nějakým ALE. Další věcí je intimní stránka vztahu, nefunguje, muž je závislý na pornu a nevzrušuje ho běžný sex, proto pořád vymýšlí praktiky, které by ho vzrušovaly, jako např. sledování partnerky při sexu s cizím mužem. Pokud žena odmítne, muž jí vyčítá, že pro vztah nic nedělá. Na druhou stranu není sobec, uspokojení ženy orálním sexem je pro něj samozřejmost. Další věc je osahávání ženy před dětmi, a tím myslím sahání do podprsenky, mezi nohy. Žena se proti tomuto chování vždy ohradí, ale vyjde z toho špatná ona, tohle chování je přece normální že jo, tak co se jí na tom nelíbí.

gruyerre
13. kvě 2024

Děs běs 🧐

lenerka1
13. kvě 2024

Doma bych to nechtěla, ale jestli to oběma zúčastněným vyhovuje, tak je to jejich věc.

rosalindamelinda
13. kvě 2024

Tak to určitě není láskyplné a milující manželství. To by mělo opravdu vypadat jinak. Tohle je jako nějaký zvířecí vztah dvou nesezdaných chudých lidí, kdy se chlap chová jako ožralý a chlípný dobytek. Vzdělaný muž na úrovni by se snad takto hulvátsky nechoval. Jako opravdu to nechápu, pokud se to manželce nelíbí, měla by si to "nastavit" jinak. Já mám třeba opravdu úžasného manžela, zachováváme k sobě úctu a respekt, jak to jen jde. Snažíme raději vždy ustoupit a jsme potichu, než by měla začít hádka. Maximálně se u nás párkrát zvedne hlas a naznačíme, co se nám nelíbí, ale pak se domluvíme. Chce to na vztahu hodně pracovat a hlavně hodně komunikovat s nastavením jasných mantinelů 😉

ai30
13. kvě 2024

Podle popisu je to toxicky a manipulativni vztah, ta zena by se mela obratit na Bily kruh bezpeci, situaci jim popsat a nechat se nasmerovat k reseni.

autor
17. kvě 2024

Ahoj holky, píši update ... rozhodla jsem se pro rozvod, už nemůžu dál, totálně mě to ničí. Napsala jsem sem, protože jsem se potřebovala asi jen ujistit, že nerozbiju rodinu jen tak pro nic za nic. Žiju v tom už několik let (ze začátku to samozřejmě takové nebylo, i když náznaky tam byly, jen jsem je úspěšně ignorovala, bohužel) a člověk se tak nějak ztratí v realitě, občas pochybuje jestli je to co se děje ještě normální nebo už je to na hraně, nebo za ní ... A co si budem, lidi typu mého manžela umí v druzích velmi dobře vyvolávat pocity špatného svědomí, pochybnosti o nich samých ... a navíc, vždyť on pro rodinu dělá první poslední, nechodí do hospody, nemlátí mě ... tak je to přece ok, nějaký ty nadávky přežiju, omluvím se, aby byl klid a ne dusný ticho, no ne?😢 No ženy, prosím, držte mi palce ať ten rozvod dotáhnu do úspěšného konce.

pipi_puncocha
17. kvě 2024

Moc držím palce a přeju hodně sil, s takovým manipulátorem to ještě bude náročné, celý ten proces, ale je to výborné rozhodnutí a děláš pro sebe i pro děti neskutečně moc 🙏

dura175
17. kvě 2024

Rozhodla ses správně! Ty tvoje pochyby o sobě, pocity viny a zpochybňování tebe jsou jednoznačné znaky toxického vztahu. Takže držím pěsti, ať to vše zvládneš. Neboj se procházet celým procesem i s psychologem/terapeutem. Pomůže ti to rychleji se oklepat, zvýšit si sebevědomí a rozpoznat podobné chování už včas.

bbarshaa
28. kvě 2024

Držím moc palce 🙏🏻.
A osobně moc dobre znám jaké to je přehlížet ty špatné věci… Dělala jsem to několik let taky. Když jsem si sebe začala více vážit, začalo se mi rozjasňovat s tím co není v pořádku a v čem ziju.
Teď mám mladšího přítele, což by mě v životě nenapadlo, ze by se stalo. S dcerkou ziju zatím sama, ale jsem spokojena 🙂.
Takže bude lépe, hodně síly 🙏🏻