Barefoot botičky. Máte zkušenost s prvními?

blazenkaruzovka
2. pro 2021

Dobrý den, máte zkušenost s barefoot botičkami jako prvními botičkami?

patypresdevaty
2. pro 2021

Ano, dávám od začátku jen BF

madbetka
2. pro 2021

Naše tři děti nosí od malička barefoot 🙂

jako_mala_holka
2. pro 2021

Ano, dcera nosí od prvních bot barefoot

martiniquest
2. pro 2021

Ano, jine bych decku ani nedala.

sigyn
2. pro 2021

Původně jsem byla proti, ale jelikož to naše malé zvíře má širokou tlapu a vysoký nárt, tak ji nic jiného než BF zatím nebyly. Jinak u nás vedou DDstepky, ale jsou trochu dražší.

madbetka
2. pro 2021

@sigyn A to jsou D.d.step z barefoot ještě jedny z levnějších 🤔😀

sigyn
2. pro 2021

@madbetka To potěš koště. 😅 My jsme vystřídaly asi 3 různé značky a tahle byla zatím nejdražší. Nedovedu si představit dát za boty, co ji budou sotva 2 měsíce dát více než 1500,-.

madbetka
2. pro 2021

@sigyn My nosíme barefoot celá rodina, jen moje a manželovy zimní boty stály dohromady skoro deset tisíc (máme oba Vivobarefoot) 🙈😀 Není to zrovna levná záležitost. Navíc holky sice mají stejné nožky a mohly by po sobě dědit, jenže první dvě jsou po roce a už mají nohu stejně velkou. A nejmenší je zase jinak ročním obdobím, takže jsou jí v zimě sandálky a v létě boty s kožichem 😀
Dává nám to ale smysl, tak holt kupujeme, no 🙂

martiniquest
2. pro 2021

@sigyn Protetiky jste zkouseli? Cenove jsou dostupne a maji BF radu.

sigyn
2. pro 2021

@martiniquest Už ani nevím, co jsme všechno zkoušeli. Chodíme do specializované prodejny a paní prodavačky jsou z nás vždycky zoufalé, protože bud je bota moc úzká, nebo ji tam nenarve přes nárt. Tak pět různých druhů vyzkoušíme snad pokaždé. 😅

pipi_puncocha
2. pro 2021

@sigyn to jsme měli stejné, nebyla jsem rozhodnutá, ale syn jediné, co na tu ploutev nazul, byly barefooty od Bedy. V obchodě ho do žádných bot nebyly schopny prodavačky obout. Ale teď si myslím, že to je dobrá cesta. Kupujeme především ty Beda a DDStep

jipe
2. pro 2021

takydávám dětem od začátku BF nebo některé kompromisy, dává mi to smysl, už i já jsem přešla na bare (akorát teda při rychlé chůzi dost dupu na patu, tak zvažuju nějakou vložku, ale to místo pro prsty, toho už se nevzdám)

95newmommy2020
2. pro 2021

Já nevím jestli to je BF, asi spis kompromis. Boty jsem si teda nechala poradit v obchudku. První měl 2x DD STEP, jednou VIKING a teď FRODDO FLEXI.

felixfelicis
3. pro 2021

@sigyn BF se dají zase dobře prodat na bazarku, po 2 měsících budou skoro jako nové. Je s tím sice trochu práce, ale vycházejí pak naopak levněji než klasická obuv. Kdybych prodávala Keeny, prodám je max za petistovku, BF ve výborném stavu prodas klidně za 3/4 ceny. U nás se naštěstí většina bot podedi, ale na bazarku i tak hodně kupuju i prodávám a nikdy nebyl problém. Doporucuju na FB skupinu Barefoot nejen pro děti.

andelka
3. pro 2021

Nejmladší je od začátku BF. Obvykle mu sedne něco od Beda. Značek už je hodně, přibývají další, a většinou koupím dobře na FB, i prodám.

andelka
3. pro 2021

@sigyn můžu se zeptat, co máte na zimu? Syn má též vysoký nárt.

blazenkaruzovka
autor
7. pro 2021

v BF jsem absolutní nováček. My s manželem nosíme spíše sportovní, ale dítku jsem chtěla kvalitní obuv. Nějaké tipy, na co se zaměřit? Moc děkuji za rady 🙂

andelka
7. pro 2021

@blazenkaruzovka na co..no na vhodnost konkrétní boty na konkrétní nohu dítěte. Mrkni na ten fb, v souborech tam pak jsou tipy na začátek. Jak se měří noha,jaké jsou specifika vhodné obuvi atd.

blazenkaruzovka
autor
7. pro 2021

@andelka děkuji mrknu 🙂

jipe
7. pro 2021

@blazenkaruzovka délka, šířka, tvar nohy x tvar boty,nárt, kotník + já teda na zimu kupuju s membránou