Jaké bačkůrky do školky, když má syn plochou nohu?

leena76
4. srp 2014

Potřebuji poradit jaké bačkůrky pro syna, který má ploché nohy. Ideálně aby se tam dala dát ortopedická vložka. Děkuji za odpovědi

frantiska85
4. srp 2014

Žádné. Lépe poslouží pořádné sandálky.

kajalka
4. srp 2014

Jestli má opravdu "pouze" ploché nohy a není za tím žádný jiný zdrav. problém, začni s ním poctivě cvičit, na vložky se vyprdni, protože oslabují svaly a jako bačkůrky bych mu dala capáky dadoos.

medvidek
4. srp 2014

Obě naše děti mají ploché nohy a samozřejmě by měli mít ortopedické vložky ve všech botách, ale do bačkůrek je nedáváme. Mají je v botách na ven. Dcera měla ve školce botičky s plnou gumovou špičkou (takže se palce jen tak neprošoupaly jako u klasických bačkůrek), vyšší a zapínání na přezku od Fare. Má hubenou nožku, tak klasické bačkůrky mít nemůže, ty se jí vyzouvají.

hojda
4. srp 2014

Kvalitní sandálky. Vložky jsem taky slyšela, že se dávají až při větších problémech.

angel01
4. srp 2014

my kupujeme sandálky befado

kaja23
4. srp 2014

Taky kupujeme sandálky Befado

bzubzalka
4. srp 2014

Máme fare, mají klenbu, zesílenou špičku

socina
4. srp 2014

Nazo

milatka
4. srp 2014

Máme sandálky od Richtera,ortopedická vložka se tam pěkně vejde, mají pevný kotník, měkčí podrážku a jsou na suchý zip.Větší dítě si je v pohodě obuje samo. Jinak pokud máte ortopedické vložky,doporučuji si je vzít sebou do obchodu a vyzkoušet přímo v botičce.

janicka.h
4. srp 2014

Náš syn má též ploché nochy. Ve školce i na doma měl sandálky. Hledala jsem vždy takové aby měly kryté prsty. Bohužel ve větších velikostech jsou velmi těžko k sehnání ☹ Když už potřeboval zase nové tak mi pani poraidla místo sandálků papučky ciciban. Byla jsem skeptická, přece jen je to domácí obav. Ale zkusili jsme je. A můžu doporučit 🙂 I krytí prstíků mají.

anipp
4. srp 2014

místo papuček ortopedické sandálky, snažíme se aby je syn nosil co nejvíc, ven, doma a má je i místo papuček do školky.
U III. stupně je automaticky nárok na boty na předpis, je těžké ve větších velikostech takové sandálky koupit, tak se nestydte ozvat u lékaře 😉

amabilis
4. srp 2014

Vidím, že synovi jsou teprve tři roky, tajže ještě vůbec ploché nohy mít nemusí... Nožní klenba se tvoří cca do 4 let a déle. Děti mají na nožičkách tukové polštářky a dokud to nepředepíše ortoped, neměly by nosit boty s tvarovanou stélkou a ideální je, aby byly nohy co nejvíce stimulovány - běhat naboso venku a pokud máte měkčí podlahu - koberec, PVC... tak naboso i doma.