Pohyby střev - diastáza. Jaké máte zkušenosti?

ajamerci
5. zář 2022

Ahoj holky. V porodnici mi bylo zdeleno ze mam diastazu docela hodne. Hned mi daly pas kterej musim nosim a po sestinedelce me ceka vselijake vysetreni na fyzio a chirurgii. No uz je to 17 dni co jsem po porodu. A kdyz lezim na zadech vidim pohyby strev. Fyzio rikala ze u dia je to normalni ale me to strasne desi. Mam z toho deprese. Bojim se lezet na zadech nebo si sahat na bricho. Proste kdyz lezim vidim jak se to tam vlni vselijak no hruza. A taky kdyz stojim mam okolo popku takovou bouly a mam z toho vystouply prostredek bricha. Je to mekke neak to neboli. Holky ktere se leci s diastazou prosim reknete mi jak ste s tim nalozily ? A co ty streva mela nebo mate taky nektera?

blondynka400
5. zář 2022

@ajamerci cvičit, cvičit a cvičit. Obvykle to pomáhá a zmenší se to na fakt minimum. Když ne, tak při nejhorším abdominoplastika. Ale cvičení zmůže hodně, jenom to chce najít správnou fyzioterapii a neflákat to.

neomenia
6. zář 2022

Po porodu je určitá diastáza normální....neco se stahne samo, něco zpevnis VHODNYM !!! Cvicenim. Ja jsem 3.5 r po porodu, vleže na zádech mam pořád diastázu na dlaň. Ale z profilu je břicho ploché celkem, nic nebolí a fyzio cviky mě neba. tak to neřeším 🤔🤔 ale jinak vhodne cvičení pomáhá určitě. Googli👍