Co budeme na to potřebovat??? 2hrnky polohrubé mouky 1hrnek hl. mouky 1hrnek žitné 2 lžičky kmínu 2 lžičky soli ½ lžičky sušených kvasnic 1 lžička octa 2 hrnky studené vody Můžeme přidat např. slunečnicová, lněná, sezamová a jiná semínka dle fantazie
Postup: Vše smícháme, bude řidší těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě kynout 12-16 hodin. Pak vymícháme a opět poprášíme moukou a necháme ještě 30 min. kynout. Zapneme troubu na 230 stupňů, vložíme pekáč (já použila skleněný) do trouby i s poklicí a až je trouba rozehřátá a hrnec také, vylijeme do něj těsto, posypeme trochou kmínu, přikryjeme a pečeme 30 minut. Pak sundáme poklici, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme ještě 20 minut.
Domácí chléb
Co budeme na to potřebovat???
2hrnky polohrubé mouky
1hrnek hl. mouky
1hrnek žitné
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
½ lžičky sušených kvasnic
1 lžička octa
2 hrnky studené vody
Můžeme přidat např. slunečnicová, lněná, sezamová a jiná semínka dle fantazie
Postup:
Vše smícháme, bude řidší těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě kynout 12-16 hodin.
Pak vymícháme a opět poprášíme moukou a necháme ještě 30 min. kynout.
Zapneme troubu na 230 stupňů, vložíme pekáč (já použila skleněný) do trouby i s poklicí a až je trouba rozehřátá a hrnec také, vylijeme do něj těsto, posypeme trochou kmínu, přikryjeme a pečeme 30 minut. Pak sundáme poklici, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme ještě 20 minut.