jenny.kay
11. čer 2013

Baby jogger city select

Občas mě některé maminky poprosí, zda bych je mohla blíže seznámit s tímto zajímavým kočárkem, takže ráda učiním. Je použitelný jako single pro jedno dítě, nebo jako duo/twin, tj. sourozenecký či pro dvojčátka. Já mám kupovaný jako sourozenecký, takže bohužel se dvěma hlubokými korbičkami a dvěma autosedačkami vám ho vyfotit nemůžu. Omluvte mizernou kvalitu fotek, je to focené večer a v pozadí je pěkný binec, protože jsme právě přivezli druhý sedák, takže se všude válí krabice a pytle.

Slíbila jsem dodat praktické zkušenosti s dvoukočárem, takže zde je první část:
Jezdíme zatím s hlubokou a sporťákem. Můžu doporučit vozit lehčí dítě v hluboké korbě dole a větší dítě ve sporťáku nahoře čelem k sobě. Výrazně se tím zlepší těžiště kočárku. Dá se tak zvládnout v pohodě i jízda na eskalátoru v metru. Kočárek v zimní výbavě plně naložený dvěma dětmi sice váží asi 2/3 toho, co já, ale i tak se s ním příjemně manipuluje. Moc se mi teď hodí i to, že se hluboká korbička dá odepnout a pomocí popruhů odnést - nemusím tahat miminko v náručí a dvouletou za ruku.

Zkušenost číslo dvě: přesedlaly jsme na dva sporťáky. Malou stále vozím dole vleže, starší nahoře v sedu. I tak se s kočárkem stále skvěle manipuluje. Při najíždění na vysoký obrubník nebo do MHD je lepší si s přizvednutím kočárku pomoci nohou (šlápnout na spojovací tyč), ale ani tak to není problém. Se spodní sedačkou vleže je to poněkud limuzína, ale zatím jsme neměly problém se kamkoli vejít a holky se vozí moc rády.

Zkušenost číslo tři: Holky jsou už obě velké, ale občas ještě na delší cesty s celodenním putováním využíváme. Plně obsazený kočár s přebalovačkou váží pomalu to, co já, ale stále dáváme eskalátory i kopce. Děti společnou jízdu na tomto kočárku milují. Překvapuje mne, jak je i při značné hmotnosti pořád dobře ovladatelný. Pomalu se blíží doba, kdy budu muset tohoto miláčka a neuvěřitelného dříče vypustit do světa, ale investice rozhodně nelituji. Sloužil nám dlouho a spolehlivě, rozhodně to nebyly vyhozené peníze a jsem za tuto volbu hrozně ráda.

Muzu vedet cenu a videt to jak kocarek vypada kdyz je tam hluboka a sedacka schanim sourozenecky kocarek moc dekuji

11. čer 2013

i já mám prosím dotaz, jak je velká hluboká korbička a jaký je sporťák, zdá se mi takový pidi :-/ děkujíí 🙂

11. čer 2013

@jituska86 Sporťák cca. 11500, přídavný sedák s adaptéry cca. 3900, basinet kit, neboli hluboká korba, která se připne na konstrukci přídavného sedáku cca. 1990. K vytvoření hluboké korby je třeba druhý přídavný sedák a ten basinet kit, který se připevní na něj, takže hluboká korba vyjde na necelých 6000 Kč. Všechny možné variace viz album, chybí pouze "dvojčecí" varianta se dvěma hlubokými a dvěma autosedačkami - to jsme nepoužívali

11. čer 2013

@sabrine23 Sporťák: Výška zádové opěrky 50 cm, hloubka sedu 25 cm, délka nožičkového dílu 23 cm, šířka sedu 33 cm.

11. čer 2013

@sabrine23 Délka kočárku s jedním sedadlem: 109 cm, se dvěma sedadly 135 cm
Šířka kočárku: 65 cm
Výška na začátek rukojeti: 105,5 cm
podvozek složený s koly - 83,2 x 65,4 x 31,8 cm
bez koleček - 110,5 x 65,4 x 105,4 cm
Hmotnost - Jednolůžkový 12,7 kg
Dvoulůžkový 15,42 kg

11. čer 2013

a v praxi je dobrý?

11. čer 2013

@sabrine23 hluboká korbička délka 72 cm, šířka 35 cm, výška 22 cm. Mám ale pocit, že osobně jsem na délku naměřila ještě o centimetr nebo dva víc, těch 72 uvádí výrobce. Pravdou je, že hluboká je poněkud menší, srovnatelná cca. s X-landerem. Ale je to bohužel cena za možnost přestavby na sourozenecký. Ta sportovní rozhodně pidi není, je velice pohodlná, nožičkový díl je stavitelný do dvou pozic a stříška je též stavitelná do dvou výšek podle velikosti dítěte

11. čer 2013

@sabrine23 zatím jezdíme se singlem a ten je naprosto perfektní. Duo mám odzkoušené jen doma a přišlo mi zcela v pohodě ovladatelné. Praktické zkušenosti dodám v listopadu 🙂

11. čer 2013

děkujííí, je fakt krásný!!!

11. čer 2013

tenhle kočár se mi strašně líbí.... máme ho už zamluvený pro druhého mimiska 🙂 mezi holkami bude 20 měsíců rozdíl. Je trochu těžší než jiné, které jsem v obchodě zkoušela, ale zas asi něco vydrží.... na rozdíl od kočárů typu Gracco a spol.

11. čer 2013

@kamilka16 Mně na sourozenecký nepřijde až zase tak těžký - to samé váží některé singly 🙂 Najdou se určitě i lehčí, ale zase tady u toho je velká variabilita pozic a hlavně dvě zcela plnohodnotné polohovatelné sedačky a ne nějaká provizorní sedátka kdesi po druhým dítětem 🙂 Doufám, že budeš taky spokojená.

11. čer 2013

@jenny.kay Opr. Pod druhým dítětem...

11. čer 2013

je luxusní, díky za info, taky nad ním uvažuju, akorát pro jedno, ne pro dvě. a sporták nemá madýlko? jen pultík?

11. čer 2013

@sabrine23 Madlo je možné koupit taky, ale nám vyhovoval víc ten pultík. Malá na něm labužnicky zobe kukuřičné křupky 🙂 Původně jsem kupovala jako single s výhledem druhého prcka a teď jsme objednávali příslušenství i pro mimčo, protože se bude nakonec hodit.

11. čer 2013

Ahojky, kočárek je super, mám dvojčátka je jim měsíc a kočárek je super, kočárek jsem koupila už po dvojčátkách,ptž už jednu dceru mám tak jsem nechtěla kupovat nový. Jen jsem se chtěla zeptat, ty zadní větší kola se nenafukují? Mě přijde, že ty naše už nejsou tak plné :(

28. črc 2013

@nikita3 Ony by ty zadní snad měly jít nafouknout taky, ale přiznám se, že zatím jsme neměli potřebu to zkoušet. Jezdíme s ním rok a jsou stále netknutá. Co jsem koukala, nějaký ventilek na nich je, takže myslím, že z výroby budou dělaná jak "nenafukovací", tj. jednou předhuštěná, ale že v případě defektu je možné ten ventilek povolit a normálně nafouknout. Ale je to jen můj dojem, už jsem to tak u nějakého kočárku viděla

29. črc 2013

Dobry den,prosim Vas neprodala by jste jednu korbicku i s adaptery?moc dekuji za odpoved

20. říj 2013

@zottka1 Zatím určitě ne, potřebuju pro svoje děti, z nichž jedno se narodí tak za 3 týdny 😀

20. říj 2013

To se omlouvam 🙂 mejte se pekne 🙂

20. říj 2013

Senzační fotodokumentace, moc děkuji. Už jen někde ho v obchodě zkusit naživo a můžu nakupovat 😀

3. lis 2013

Super!

7. čer 2014

@jenny.kay a jak se s nim jezdi v lese ??

22. bře 2015

@niccky.z Nevím, zda je to ještě aktuální, ale máme vyzkoušeno v lese a na totálně neudržované polňačce kolem rybníka jen jako mono kočár, starší už běhala sama. Samozřejmě, že to víc drncá, protože to nemá terénní odpružení, ale neměli jsme problém nic projet.

19. črc 2015