Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Pral jste někdo potahy Ikeácké sedačky EKTORP? Pokud ano budu vděčná za vaše tipy a poznatky 🙂

    Maminky, máte některá zkušenost s autosedačkou Britax first class? Jak dlouho jste tam prcky vozili proti směru jízdy? Jáchym má 10 kg a měří už určitě víc jak 73 cm ... pomalu a jistě už mu bude vajíčko malé. Jelikož má problém s krční páteří a nesedí tak bych ho raději co nejdéle vozila proti směru jízdy.... tak hledám sedačku, která nám to umožní co nejdéle...

    Maminky, koupím carvingové lyže cca 150-160 cm včetně vázání, vhodné pro začátečníky či středně pokročilé 🙂 Jestli se některé z vás doma válí a pro samé mateřské povinnosti na ně nemáte čas tak písněte do IP. Díky

    luckyhoney
    26. led 2011    Čtené 0x

    Jak Valinka na svět přišla 🙂

    4.12.09 .. 37+ 5 tt – nástup do porodnice kvůli vysokému tlaku a bílkovině v moči.

    9.12. 09..38+3 tt – indukce porodu kvůli stále se nezlepšujícímu tlaku. Průměrná hodnota 160/110 :o(   V 8:00 zavedena 1. Polovina Tablety. Téměř nic to se mnou nedělalo. Porodní cesty jsem měla nepřipravené, otevřená na 1 prst. Takže jsem ani nedoufala, že by se podařilo porod vyvolat. Po zavedení tablety se dostavily slabší bolesti jako při MS ale jinak pohoda. Při pohlídce dr. shledala, že se nic neděje :o( Pokračovat budeme druhý den ráno, kdy mi zavedou druhou polovinu tablety.

    10.12.09 38+4 tt – Ráno mi bylo naprosto fajne, ani památky po nějakých bolestech. Při vyšetření dr. konstatovala, že menší změna nastala, zavedena další část tabletky a v 11:00 mám přijít na monitor + další tabletu.

    10:00 – už to začíná bolet, něco se děje :o)

    12:32 – dostavily se už větší bolesti, kontrakce cca po 5 minutách, ale stále pohoda, jen mi to střílí do zad a do nohou. Začínají mě zlobit parádní křížové bolesti, sprcha je mým druhým domovem :o)

    13:00 – jdu na monitor a vyšetření. Vyšetření dopadlo o.k., pěkně se otvírám ale monitor nic moc, miminku se to přestává líbit. Proto mi mudr. Ve 14:00 prasknul vodu, a poslal na sál :o))  To už nastaly fakt parádní bolesti uáááá, mezi kontrakcemi volám manželovi, ať už kouká přifrčet. „Báječná“ porodní asistentka mě vysílá na sál s kupou věcí. Vůbec jí nezajímá, že vzhledem ke křížovým bolestem a bolestem do stehen sotva lezu :o( každopádně sál jsem našla a horko těžko se vyhrabala na porodní lůžko kde mi opět připevnili monitor na bříško. Jediná snesitelná poloha je na boku, chodit nemůžu, musím ležet. Žádám epidurál uff… dostávám kapačku atb a kapačku kvůli epidurálu.

    14:30 Jupíí manža je tu, chudák, drtím mu ruku :o) ….asi trošku nechápe proč tak skučím.

    14:50 Konečně dorazil anesteziolog a mezi kontrakcemi, které snad nebyly ani po minutě se mi snaží píchnout epi… akce se zdařila,při připevňování udělátka pro dávkování na rameno najednou cítím šílený tlaky, který mě nutí tlačit a jen tak mimo řečí říkám PA… „je to normální, že mě to nutí tlačit“ … PA : „doktoráááá“ .

    Mám štěstí, zrovna výjimečně slouží můj gynekolog :o) .. který shledal,že  je vše připraveno a můžeme začít tlačit… takže anesteziolog si ten svůj epidurál může …. Víte co….

    Jde se tlačit, kontrakce se mi slila snad v jednu mega a tlačím se všech sil , PA mi „skočila na bříško“, pořádně jsme zabrali a uáááá, obrovská úleva a mimčo je venku :o))

    Valinka se narodila v 15:14, vážila 3550 g. Hned nám ji očistili a přinesli. Jako první choval naše miminko tatínek :o)) Další 2 hodiny jsme jako čerstvá rodinka strávili společně na porodním sále.

    Dítě si krásně říká o nočníček, už vychytáváme i čůrání a bobek v plíně jsme neměli ani nepamatuju 🙂

    Val si poprvé sama řekla o nočníček a hodila bobíka 🙂

    Hurááá, dítě ví, že má nožky, dnes se samo v postýlce postavilo 🙂

    Valuš si konečně sama sedla, bylo to krkolomné, ale nakonec se jí to podařilo 🙂

    Už umíme znakovet čpici, pejska a rybu 🙂)

    5. zoubek na světě 🙂 tenhle nás pozlobil a ještě pozlobí :(

    Máme naši první rýmu a roste nám pátý zoubek :( takže veselo :(

    Dnes 1. lekce plavání pro miminka. Nevím kdo byl víc unavený, jestli mimčo nebo maminka 🙂

    Máme druhý zoubek 🙂 A co je lepší, ani "nevíme" že nám zoubky rostou, ťuk, ťuk, ťuk!!!

    máme nové náušničky a dudlík 🙂