pr_clanek
17. lis 2014

Chraňte své nejbližší před plísněmi

Plísně existují na zemi jako součást živé přírody již miliony let. Jsou to vláknité houby, které již po staletí působí lidstvu více problémů než užitku. Pouze ve výjimečných případech dokázali lidé plísně využít ke svému prospěchu. Zvýšený výskyt plísní člověku škodí. 

Plísně ovšem nenacházíme jen v přírodě. Spory plísní jsou všude okolo nás. Nejčastěji se vyskytují na vlhkých místech například v garáži, sklepě, koupelně, v kuchyni nebo dokonce v ložnici.  „Na zdech rostou plísně nejvíce v rozích nebo za skříněmi - to jsou místa, která nejsou vysušována proudícím vzduchem. Kondenzace vody z ovzduší je ovlivňována i vytápěním, čím nižší je teplota v bytě, tím více vlhkosti je v ovzduší. Jednoznačným ukazatelem nedostatečného odvětrání vzdušné vlhkosti v místnostech jsou zamžená okna.“, jak uvádí specialista v této oblasti, RNDr. Kateřina Klánová, CSc.

Plísně tvoří na zdech viditelné kolonie různé barvy, které jsou doprovázeny vysokým množstvím spor v ovzduší. „Vysoké koncentrace spor mohou přítomným osobám poškozovat zdraví. Nejčastěji dochází ke vzniku alergického onemocnění včetně astma bronchiale. Plísně mohou poškozovat zdraví člověka i jinými způsoby. Při růstu produkují těkavé organické látky, některé z nich člověk vnímá jako plísňový zápach. Tyto látky mohou poškozovat sliznice dýchacích cest, dráždí oči, v nose a krku, způsobují bolesti hlavy a podráždění pokožky. Některé druhy plísní mohou způsobit i mykotická onemocnění, např. onemocnění plic, rohovky oka nebo kožní onemocnění. Z mnoha příkladů a studií vyplývá jednoznačný vztah mezi přítomností plísní v interiérech a dýchacími problémy. Výskyt zdravotních obtíží závisí na obranyschopnosti lidského organismu a množství spor v prostředí. Více citlivé k plísním jsou děti, staří lidé a lidé, jejichž organismus je oslaben jiným onemocněním.“, říká RNDr. Kateřina Klánová, CSc.

Zjednodušeně řečeno, plísně doma jsou problém. Proto je nutné plísně nejdříve odstranit. Pro odstranění plísní můžete použít například spreje Ceresit Stop Plísni, které spolehlivě zničí plísně. Novinka, Ceresit Stop Plísni Koupelna čistí, dezinfikuje a odstraňuje plísně a bakterie v koupelnách, vanách, sprchových koutech, keramických obkladech, v bazénech, na stěnách v místnostech i ve sklepích. Je vhodný na odstranění plísní z obkladů, dlažeb, spár, silikonů a jiných povrchů. Díky praktickému rozprašovači jej můžete okamžitě použít.

Zničení plísní je ovšem jen první krok, následně je nutné zamezit jejich dalšímu rozvoji. Nenechte se zmást, jestliže je nevidíte. Často se skrývají v nejtemnějších koutech. Prvním signálem jsou rosící se okna nebo zrcadla. Plísně totiž potřebují vyšší vlhkost. Proto je nutné udržet doma vlhkost vzduchu na optimální úrovni. Pomáhá krátké intenzivní větrání. Což ovšem je problém. Tím nám uniká drahé teplo do okolí. Další možností je pohlcovač vlhkosti.

Nový bílý pohlcovač vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti Aero 360osnižuje vlhkost vzduchu a pohlcuje zápach v jednom kroku. Revoluční tvar přístroje a tablety umožňuje maximálně využít celou plochu tablety. Její členitá struktura a otvor uprostřed využívá proudění vzduchu okolo i uvnitř tablety a tak je pohlcování nadměrné vlhkosti účinnější. Tableta je složena ze speciálních krystalů, které nasávají okolní nadměrnou vlhkost a přetvářejí ji v tekutinu, tím se tableta postupně rozpouští. Tekutina se shromažďuje ve spodní části přístroje. Jedna tableta vydrží pracovat cca 1 – 2 měsíce (podle velikosti místnosti a vlhkosti). Po úplném rozpuštění můžete zakoupit tablety náhradní. Ceresit Stop Vlhkosti Aero 360ofunguje tedy bez jakéhokoliv přístupu elektrické energie jen díky ultraabsorpčním krystalům.

Nový Ceresit Stop Vlhkosti Aero 360o má univerzální bílou barvu v kombinaci se stříbrnou a proto se hodí do jakéhokoliv interiéru. 

Zdravé prostředí u vás doma je alfou a omegou zdravého života.

www.stop-vlhkosti.cz

Začni psát komentář...

Odešli