pr_clanek
29. říj 2014

Jak být fit v době rýmy a nachlazení

Také se obáváte rýmy a nachlazení? Připravte se na nadcházející sezonu a posilujte svou obranyschopnost. Základem je zdravý životní styl a dostatek vitaminů.  

Základním preventivním opatřením proti nachlazení a nemocem obecně je zdravý životní styl. Dodržování základních pravidel jako je zdravá a vyvážená strava s dostatkem ovoce a zeleniny, pitný režim, mírné otužování, sportovní aktivity přiměřené věku a zdravotnímu stavu, dostatek spánku a opomenout nesmíme také psychickou pohodu a dobrou náladu. Pokud budeme žít takto, výrazně snížíme riziko, že podzim proležíme.

Důležité je dávat si pozor na pobyt v přeplněných místnostech, kde je vyšší šance, že se nakazíme, typickým příkladem je cestování v MHD. Samozřejmostí by mělo být důkladné mytí rukou, větrání a pokud možno nepřicházet do kontaktu s nemocnými lidmi. Pomalu se začíná měnit také jídelníček, často máme chuť na těžší, výživnější jídla, ale ani teď nesmíme zapomínat na vitaminy. Základem je vitamin C, který najdeme v plodech šípku a rybízu, dále v citrusových plodech, paprice, kiwi, brokolici, ale hodně také v zelí nebo květáku. Vhodné je doplnění zinku, který účinek vitaminu C posiluje. Výborná pro obranyschopnost organismu je hlíva ústřičná.

Do lékárny pro rychlou pomoc

Vhodnými doplňky stravy zejména v podzimním a zimním čase jsou MultiIMUN SIRUP a MultilMUN ACUTE. Obsahují nukleotidy, beta glukany získané z hlívy ústřičné a vitamin C vhodný pro povzbuzení a podporu imunity.

Především maminky ocení pomoc, kterou přináší MultiIMUN SIRUP. Je vhodný pro děti již od 1 roku, těhotné i kojící ženy. Neobsahuje konzervační látky a potěší lahodnou chutí. Dětem od 3 let je určen MultiIMUN ACUTE. Vyrábí se ve formě cucavých pastilek s meruňkovo-grepovou příchutí. Stejně jako sirupová varianta, obsahují i pastilky nukleotidy, extrakt z hlívy ústřičné a vitamin C, který přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání. 

Začni psát komentář...

Odešli