pr_clanek
6. črc 2015

Maminky, zbavte děti opruzenin!

Mateřství je doba, kdy si náležitě užíváte péči o vaše děťátko. Ale co čert nechtěl, objevily se nepříjemné opruzeniny. Co jsou a jak proti nim účinně bojovat?

Každá maminka má svůj vlastní postup, jak si s těmito kožními peripetiemi poradit. Jestliže se vám stále dere na mysl řada pochybností, jak správně pečovat o pokožku vašeho „uzlíčku štěstí“, čtěte dále.

Kde se vzaly, tu se vzaly

Opruzeniny u dětí jsou vlastně obecným názvem pro několik projevů zánětlivého onemocnění pokožky. Jedná se o zarudlá místa, na kterých se často vyskytují pupínky. Někdy může dokonce dojít k tvorbě prasklinek či puchýřku. Jejich nejčastější výskyt je v místech kožních záhybů. U novorozenců, kojenců či batolat se opruzeniny vyskytují hlavně v plenkové oblasti. Je zjištěno, že pokožka miminka je o 30 – 60 % tenčí než pokožka dospělého člověka. Na jejím povrchu se ještě nestačil vytvořit ochranný film, a proto je velmi citlivá a náchylná na různé vnější podněty. Při šetrné péči o pokožku se tento problém obvykle ztratí během několika dní.

Ne nadarmo se říká se, že nejlepší ochranou kožního problému je prevence. Proto je nezbytné znát příčiny a faktory, které mají vliv na vznik opruzenin.

Asi nejčastější příčinou vzniku opruzenin je moč. Její chemické složení se v pleně mění a narušuje obranou funkci pokožky. V místech, kde se plena přímo dotýká citlivé dětské pokožky, dochází k tření vedoucímu až ke vzniku oděrek nebo prasklinek. Do těchto narušených míst se poté velmi snadno může dostat infekce. Úrodnou půdou pro vznik opruzenin jsou rovněž různé chemické látky. Do kontaktu s pokožkou miminka se mohou dostat pomocí nevhodných pracích prášku, aviváží, ubrousků nebo mýdel.

Rozlučte se s opruzeninami

Při výskytu opruzenin je nezbytná častá výměna plen a šetrná péče o pokožku dítěte, jak při přebalování, tak při koupání.  Na trhu v současnosti existuje široká nabídka přípravků zaměřených na dětskou pokožku. Jak si ovšem vybrat ten správný?

Již deset let má výborné reference přírodní kosmetika Cannaderm® řada Robátko, která je zaměřena speciálně pro péči o novorozeneckou, dětskou a velmi citlivou pokožku, především při projevech kožních problémů a onemocnění, ale také pro každodenní šetrnou péči o dětskou pokožku. Díky přírodní receptuře získala značku CPK® - Certifikovaná přírodní kosmetika.

Péče při a po koupání

Pro samotný akt koupání používejte pouze speciálně vyvinuté a otestované přípravky určené k péči o dětskou pokožku. Jejich výhody spočívají v unikátnosti jejich složení. Zvláště důležitý je vysoký obsah konopného oleje, který má vynikající hydratační schopnosti, a proto nedochází k nadměrnému vysušení dětské pokožky a jejímu následnému podráždění. Dětská kosmetika musí být jemná, bezpečná a vhodná ke každodennímu použití. Rovněž musí mít dobrý čistící účinek, který nebude narušovat kožní bariéru a bude dostatečně hydratovat. Abyste předešli podráždění očí, vybírejte ty přípravky, jež jsou navrženy tak, aby při případném vniknutí do očí nedráždily.

Maminkám se při koupání výborně osvědčil pomocník určený pro jemné mytí pokožky dětí - Robátko mycí pěna. Díky přírodní receptuře s extra šetrnými mycími látkami vyhovuje i pro nejmenší děti, včetně novorozenců a také pro pokožku s projevy atopie a ekzému. Robátko mycí pěna jemně, ale účinně odstraňuje povrchové nečistoty z pokožky bez jejího podráždění nebo vysoušení. Unikátní složení s kombinací konopného oleje, glycerinu, levandule a šalvěje přispívá k vláčné, jemné a zklidněné pokožce.

Po okoupání je nutno pokožku dítěte osušit a důkladně nakrémovat. Vyzkoušejte Robátko krém proti opruzeninám , který vytváří na pokožce jemný ochranný film, jenž ji chrání proti působení vlhkosti, vzniku opruzenin a plenkové dermatitidě. Je vhodný pro děti ihned po narození nebo pro dospělé s velmi citlivou pokožkou. Krém se rychle vstřebává a dobře roztírá. Díky unikátní kombinaci přírodních složek, konopného oleje a bambuckého másla získal osvědčení Certifikovaná přírodní BIO kosmetika, a je tak zárukou šetrného složení bez barviv, parfému a konzervantů.

Maminky, nepodceňujte péči o pokožku vašeho miminka, a vsaďte na šetrnou přírodní kosmetiku, která je určená přímo na míru jeho potřebám!

Začni psát komentář...

Odešli