tini
|
Registrovala se 15. prosince 2005 na mojasvadba.sk.
Na modrykonik.sk přidala 1732 příspěvků a 3 alba.
Francie.
|
|
tini
Mamicky, ja mam sice este len 7 mes. mimco, ale pomaly uvazujem o kupe novej autosedacky, pretoze z vajicka vyrastame. Zaujima ma vas nazor a skusenosti, je lepsie kupit 9-18 kg alebo hned 9-36 kg? V 'babatkach' to este nie je velmi aktualna tema 
|
|
|

androna
|
Registrovala se 27. ledna 2007 na modrykonik.cz.
Přidala 1839 příspěvků.
Region Kladno.
- ♥Radimko♥17.3.2009 má 3 roky
- ♥Dany♥28.4.2007 má 5 let
|
|
androna
tini tato tema je v batolatach
|
|
|

tini
|
Francie.
|
|
tini
Androna, tu v 'batolatach' som nasla len temu o odvetravatelnej autosedacke a o autosedacke roemer s isofixom, nic o porovnani 9-18 X 9-36, a ak myslis,ze je tema v 'babatkach', ano, je, zalozila som ju, ale nie je vela prispevkov, myslim si, ze tu mi skor poradia.
|
|
|

tini
|
Francie.
|
|
tini
Hm, tak uz som to nasla na MK.cz v 'batolatach'...
|
|
|

tlapicka
(28 r.)
|
Registrovala se 19. února 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 2214 příspěvků a 5 alb.
Frankfurt, Německo.
- Jáchym má 2 roky a 11 měsíců
- Eliška má 5 let
|
|
tlapicka
muj subjektivni nazor je, ze tezko muze byt jedna vec dobra pro rocni i desetilety dite. Super pohodla nebude pro nikoho, ale uplne spatna taky ne. Pokud clovek malo jezdi autem a na kratsi trasy, myslim, ze je lepsi 9-36, ale pokud jezdi hodne a daleko je urcite lepsi namakana mala 9-18. Ale to je jen selsky rozum. My jezdime hodne a daleko, tak mame roemer. O vaiabilni jsme nepremysleli. Nicmene znama ji ma a je spokojena.
|
|
|

lennis
|
Registrovala se 2. ledna 2007 na modrykonik.cz.
Přidala 1849 příspěvků.
Region Rychnov nad Kněžnou.
|
|
lennis
Jééé Tini, taky řeším stejný problém, ale zatím mně zaujala Maxi Cosi Tobi. Jo a taky jsem chtěla Alexe, ale manžel si prosadil jméno po sobě, takže možná až druhý  .
JInak asi má tlapička pravdu, taky záleží kolik do toho chceš investovat, jsou od 1500,- do 12tis. Takže to je tady další hledisko jak to posuzovat!! Myslím, že je ale lepší 9-18kg, každý dítě je jiný, ale určitě takováhle autosedačka vydrží min 3roky si myslím a za 3 roky budou už zas uplně jiný technologie a atesty a já nevím co všechno. Vše jde dopředu, nakupovala jsem letos v lednu na malýho a je to 9 měsíců a je vše jiný, takže já asi zůstanu u Maxi Cosi Tobi
|
|
|

maruschka
|
Registrovala se 2. srpna 2007 na modrykonik.sk.
Přidala 3067 příspěvků a 1 album.
Region Nové Mesto nad Váhom.
- Maruschka má 6 let
- Júlia má 9 let
|
|
maruschka
My sme kúpili Brevi od 9-18 kg.Dá sa dať skoro na ležanie a je veľmi mäkučká.Maličká v nej hneď zaspinká a nepadá jej hlavička.Má veľa upínacích prvkov,takže som spokojná.Už ju síce 4x ogrckala-neznáša jazdu pri väčšej rýchlosti ako je 60-tka,ale dalo sa to krásne vyčistiť,takže aj ten poťah je kvalitný. 
|
|
|

tlapicka
(28 r.)
|
Registrovala se 19. února 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 2214 příspěvků a 5 alb.
Frankfurt, Německo.
- Jáchym má 2 roky a 11 měsíců
- Eliška má 5 let
|
|
tlapicka
lennis: ja to ani nemyslela z pohledu financi jako spis dalsich kramu do domacnosti na darovani ci prodavani. Pro toho, kdo skoro necestuje je preci lepsi kdyz si koupi neco a vystaci s tim naporad. Nemusi na tu vymenu myslet atd. Je to zkratka pohodlnejsi.
lennis: K tobi: Znami ji maji a malej jim tak je ochoten travit maximalne pul hodinky, pak uz je desne nevrlej. To by me mrsklo, ale kazdy ditko je jiny. 
|
|
|

pegy
|
Registrovala se 18. července 2006 na modrykonik.sk.
Přidala 54 příspěvků a 1 inzerát.
Region Nitra.
|
|
pegy
ja som toto tiez dlho zvazovala, do 36kg su prakticke v tom, ze to raz kupis a mas pokoj, do 18kg su zase viac polohovatelne. maly lietal vo vsetkych tych do 36kg, ale na odporucanie znamych sme kupili Recaro do 36kg, v tej sedi krasne, aj hlavicku si moze opriet. Je to sedacka draha, ale naozaj kvalitna.
|
|
|

androna
|
Registrovala se 27. ledna 2007 na modrykonik.cz.
Přidala 1839 příspěvků.
Region Kladno.
- ♥Radimko♥17.3.2009 má 3 roky
- ♥Dany♥28.4.2007 má 5 let
|
|
androna
pegy takze recaro doporucujes?ja to stale zvazujem co kupit ale nechce sa mi doma skladovat tolko sedaciek.planujeme dalsie dieta.
|
|
|

vroni
|
Registrovala se 7. května 2007 na modrykonik.sk.
Přidala 1648 příspěvků a 3 alba.
Viedeň, Rakousko.
|
|
vroni
My mame tiez Recaro, ale tu 9-18. Je polohovatelna a ze my casto a vela cestujeme, bolo to pre nas podstatne (tie do 36kg uz nebyvaju polohovatelne) Inak zivotnost sedacky je 5 rokov, po piatich rokoch (aj teoreticky nepouzivania) sa vonkajsimi vplyvmi znici takze treba mysliet aj na to. Ale inak sme s Recarom spokojni.
|
|
|

pegy
|
Registrovala se 18. července 2006 na modrykonik.sk.
Přidala 54 příspěvků a 1 inzerát.
Region Nitra.
|
|
pegy
Recaro do 36, je jedina polohovatelna sedacka do 36kg, ktoru sme nasli, ale je to len sed- lah, len sa to kusok posunie dozadu. Co sa tyka opotrebovania, myslim, ze sa to vztahuje na latku, ale nie na konstrukciu, jedine ze by sa vysedela  , ale to asi nie. mimochodom recaro robi aj sedadala do automobilov, takze su to profici.
|
|
|

0401
|
Registrovala se 9. července 2006 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 364 příspěvků a 3 alba.
Region Zlín.
|
|
0401
ahojky, my máme Ramatti 9-18 kg a jsem s ní absolutně spokojená. I malé se v ní super dřepí. Je na tom umělohmotném podstavci, takže když mi vytuhne během cesty, zaklopím sedačku, aby jí nespadla hlavička dopředu a pokračujeme v jízdě. Jen doufám, že nám chvilku vydrží, bo máme už teď 12 kilo
V prodejně jsem dostala info, že sedačky 9-36 kg jsou spojeny ze dvou kusů, takže při nárazu se lehce rozlomí ve spoji  a 9-18 kg je z jednoho kusu, tak by měla být aspoň v tomhle ohledu bezpečnější. Tohle byl jeden z důvodů, proč jsme ji vzali, bojím se o Paty čím dál víc.
|
|
|

vroni
|
Viedeň, Rakousko.
|
|
vroni
Pegy, nie. Opotrebovanie sa vztahuje na konstrukciu, latka predsa len nie je z hladiska bezpecnosti taka podstatna. Posobenim slnecneho svetla, mrazu atd sa material extremne namaha a opotrebuje sa podstatne rychlejsie. Tak mi to vysvetlili priamo v Recare, lebo my sme kupovali sedacku priamo tam. A ze su ti profici, tak snad vedia, o com tocia  Od tych piatich - siestich rokov uz staci pouzivat podsedak, preto prechadzaju testami aj sedacky 9-36 kg, lebo po viacej-menej piatich rokoch zo sedacky spravis len podsedak (co samozrejme neznamena, ze po piatich rokoch sa sedacka rozlozi na marne kusky, len proste ta povodna bezpecnost zacne klesat)
|
|
|

meggi
|
Registrovala se 16. září 2006 na mojasvadba.sk.
Na modrykonik.sk přidala 1122 příspěvků.
|
|
meggi
my sme teraz kupovali sedačku a tiež som zvažovala možnosti - tak ako tu už spomínali vyhrala u mna polohovatelná sedačka - síce tolko necestujeme, ale je až do 6 rokov (kedže sme si kupili Coneco 19-25ke - je makkučká a má 6 poloh, stredná cenová trieda, aj sa jej tam páči). A potom už kupime podsedák, to už nie je až také drahé - okolo 500-1000 Sk. Neviem si ju predstavit v tej našponovanej 9-36, kde by musela vystreto sediet - to možno až neskor, ale teraz má presne 9kg, tak polohovatelná je pre nu super...
|
|
|

ada78
|
Registrovala se 20. prosince 2006 na modrykonik.sk.
Přidala 4698 příspěvků.
|
|
ada78
baby, kde ste kupili to recaro. mne sa hrozne pacia, ale vsade som nasla len internetovy obchod. ja kym nieco kupim, tak to musim najskor poriadne pochytat. 
|
|
|

vroni
|
Viedeň, Rakousko.
|
|
vroni
skus forbaby, tam je v predajnych miestach zoznam obchodov, kde si mozes sedacky ohmatat, vybrat a kupit
|
|
|

maruschka
|
Registrovala se 2. srpna 2007 na modrykonik.sk.
Přidala 3067 příspěvků a 1 album.
Region Nové Mesto nad Váhom.
- Maruschka má 6 let
- Júlia má 9 let
|
|
maruschka
ada alebo predeti, majú aj kamenné obchody aj internetový.
|
|
|

vroni
|
Viedeň, Rakousko.
|
|
|
|
|

ada78
|
Registrovala se 20. prosince 2006 na modrykonik.sk.
Přidala 4698 příspěvků.
|
|
ada78
vroni dakujem, ked to bude aktualne, skocim na tu rajsku
maruschka, ja som tam recaro nenasla. 
|
|
|

tini
|
Francie.
|
|
tini
Jeej, baby, dakujem za odpovede, na zaciatku sa mi zdalo, ze nikto nenapise. No, podla prispevkov je to tak 50 - 50  Mne sa zatial najviac pozdava Maxi cosi Tobi a Roemer TS king plus (aleb tak nejak), obidve 9-18 kg, pomerne dost cestujeme a pridu mi bezpecnejsie.
|
|
|

dashak
|
Registrovala se 26. května 2005 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 1597 příspěvků a 3 alba.
|
|
dashak
Ahojky, taky řešíme tenhle problém. Manžel by chtěl recaro a já zvažuju maxi cosi tobi. Ale obecně se říká, že čím menší váhový rozptyl (tzn. 9-18kg), tím bezpečnější. Naše malá jezdí pořád ještě ve vajíčku a to bude mít 19 měsíců, ale bude mít teprv 9kg. Tak nevím, jestli v tom recaru nebude moc plandat. Jednoznačně musíme mít polohovací, protože malá v autě vždycky usne a jezdíme často za tchánovcema do Olomouce, takže hodinku a půl spát v sedě, to by asi nebylo příjemné.
Ale recaro 9-18kg jsem nenašla a vy tu píšete že existuje? Zkusím kouknout na ty slovenské stránky co jste psaly. Ale taky bych to ráda nejdřív viděla, než to koupím 
|
|
|

dashak
|
|
|
dashak
Jaj, tak jsem konečně našla prodejce v Ostravě na recaro, tak snad tam budou mít i dětské autosedačky.
|
|
|

musko
|
Registrovala se 26. listopadu 2006 na modrykonik.cz.
Přidala 2148 příspěvků a 2 alba.
Region Kroměříž.
|
|
musko
Dasi, choď do Romerky - my sme s ňou boli veľmi spokojní, je polohovacia a malý sa tam v poho vyspal aj 2 hoďky 
|
|
|

lindda
|
Registrovala se 23. srpna 2006 na modrykonik.sk.
Přidala 1754 příspěvků a 73 inzerátů.
|
|
lindda
ja som kupila maxi cossi Priori fix od 9-18 a sme velmi spokojny 
|
|
|

georgine
|
Registrovala se 5. června 2006 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 7418 příspěvků a 15 inzerátů.
Region Ostrava.
- Zuzanka má 1 rok a 1 měsíc
- Kubulín má 4 roky
- Ondrulín má 7 let
|
|
georgine
my máme sedacku chicco key 1 je od 9-18kg je naprosto perfektni, polohovatelná, posuvná operka hlavy spolu s rameny, je betelná, bezpecná a lae byla trosku drazsi stála 4700,-- malý v ní jezdí od svých 10 mesicu protoze mel 10kg a uz se tlacil vë vajicku.. myslim ze v ni pojezdi jeste tak do leta pristiho roku pak sedne do sedacky od 15-36 .. nyní jsou mu 2 a pul roku má 14kg a sedacka porád vyhovuje a citi se v ni dobre..
já osobne dávám taky prednost mensimu váhovemu rozptylu,z hlediska malých deticek, je vetsi rozptyl nevyhovujici, je tam moc prostoru, jednoduse nelze prispusobit podminky malemu diteti napr 12kg stejne jako 25kg diteti
|
|
|
|
|
18. říj 2007 v 10:02 • georgine
|

kristi
|
Registrovala se 7. července 2005 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 11670 příspěvků a 4 alba.
Region Praha.
|
|
kristi
my jsme koupili 9-36kg, zatim ji teda jeste nepouzivame, pac jsem cetla, ze ve vajicku by mely byt deti az do roka..
|
|
|

musko
|
Registrovala se 26. listopadu 2006 na modrykonik.cz.
Přidala 2148 příspěvků a 2 alba.
Region Kroměříž.
|
|
musko
Ano, ale ak Ti prerastá hlavičkou na dva prsty, tak ju treba vymeniť. My sme preto po roku kupovali sedačku od 15 - 36 kg ( min. rok som kupovala Romerku od 9 - 18) - ale máme dlháňa.
|
|
|

dashak
|
|
|
dashak
musko a jakou roemerku přesně máte? Můžeš mi napsat typ nebo hodit link, prosím prosím  Díky
|
|
|

jejke
|
Registrovala se 16. června 2007 na modrykonik.sk.
Přidala 408 příspěvků.
|
|
jejke
Kristi a ja som zas citala(hmm ake sme scitane  )
ze smerodajna nie je vaha diatata ale jeho vyska.Ak devatmesacne dieta z vajicka vytrca, tak ako moj maly ze mu hlavka presahovala operadlo,
potom uz ucinna pre bezpecie dietata prestava byt.
Od deviateho mesiaca sme pouzivali uz tu sedacku od 9-18kg 
|
|
|
|
|