Doporučujeme: Modrastrecha.cz Beremese.cz Modrykonik.sk

Odklad školní docházky ČR 2012

12. led 2012  •   • 
fotoportrét
fotoportrét
mates22
Registrovala se 17. června 2009 na modrykonik.cz. Přidala 1198 příspěvků.
 Hledala jsem, ale nenašla diskuzi přesně na toto téma. Mám trochu chaos v tom, zda už novela platí...chci dát dcerce odklad, neboť je levačka narozená o prázdninách, hodně hravá a psychicky nestabilní, hlavičku by snad na školu měla, ale sociálně asi ne. Do školy navíc nechce, chce jít až s kamarádkama ze školky, které jsou mladší (díky tomu, že je prázdninová, nevešla se do třídy předškoláků). Problémy s adaptací ve školce trvaly rok a půl a projevovaly se i fyzicky. Potřebuji i posudek z PPP nebo mi stačí doporučení od praktické lékařky, která jí má v péči a odklad doporučuje?
12. led v 10:36  • Odpověz  • To se mi líbí
 Přidej příspěvek
fotoportrét
fotoportrét
lucy222
Registrovala se 24. května 2009 na modrykonik.cz. Přidala 4547 příspěvků a 8 inzerátů.
 @mates22 vyhlaska plati-mrkni aktualne na novinky.cz emoticon
12. led v 10:38  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
mates22
 no já měla právě za to, že to se týkalo placení, to mi neva, to zaplatím ráda. Není ale to, kdo bude muset dát posudek k odkladu v jiné novele. U nás chtějí ty doklady už u zápisu (pokud už vím, že odklad dám) a sami mi říkali, že žádost musím mít doloženou doporučujícím posouzením pedagogicko-psychologické poradny nebo dětského lékaře a jen pokud bude schválena novela školského zákona bude nutno doložit oba doklady. Bylo to teda v prosinci, ale senát se ještě tuším tímto nezabýval a asi by to stejně nestihli už vydat, takže jsem z toho usoudila, že to ještě neplatí emoticon
12. led v 11:15  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
mates22
 aha, tak asi opravdu ano, už jsem to vygůglila, jdu nás objednat do PPP, ale k zápisu to teda stejně nestihneme, takže jim tu žádost předám později emoticon , díky Lucy
12. led v 11:19  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
vojtisek2007
Registrovala se 8. května 2008 na modrykonik.cz. Přidala 4444 příspěvků a 4 alba.
 @mates22 jo, musíš mít potvrzení z PPP - už jsem to zjišťovala, protože V. taky půjde o rok dýl, ale jestli to musíš mít hned k zápisu to netuším.
12. led ve 14:49  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
mates22
 @vojtisek2007 díky, k zápisu to určo nestihnem, máme ho příští týden, ale tak ze zákona je na to čas do konce května
12. led v 15:58  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
marketa137
Registrovala se 24. února 2009 na modrykonik.cz. Přidala 8855 příspěvků a 3 alba. Region Plzeň.
 @mates22 jen aby jste to stihli i do toho května emoticon , já dávala žádost do PPP v únoru a pozvali nás na vyšetření na konci září a na vyjádření jsme čekala až do minulého týdne a to už jsme musela být hodně hnusná emoticon . navíc ted jsme byli na doporučení na foniatrii a to co napsali z PPP na foniatrii vyloučili emoticon takže ted jsme trošku v pasti komu víc důvěřovat. ale odklad máme a ostatní budu řešit až potom. U nás vyjádření chce i školka emoticon
14. led v 08:58  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
eleonora (29 r.)
Registrovala se 25. září 2007 na modrykonik.cz. Přidala 1121 příspěvků. Region Ústí nad Labem.
  • Zuzanka4 roky
  • Martínek6 let
 Ahojky, loni jsem dávala synovi odklad od školní docházky a potvrzení z PPP jsme museli mít sebou hned jen proto, že jsme žádali o přípravnou třídu. Měli omezený počet míst a ty se rozdělovali podle pořadí přinesených potvrzení ne podle potřebnosti. Jinak potvrzení bude zřejmě stačit dát dodatečně.
14. led v 09:26  •  2 děti  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
mates22
 no taky se bojím, jak to stihneme, na ppp mi řekli, že objednávat budou až v únoru a vyšetření bude v březnu, ale doufám, že si uvědomujou, že to bude dost dětí, když je to teď povinné. U zápisu jim strčím žádost s vyjádřením doktorky a s tím, že holt potvrzení z poradny bude až někdy. No pro ně je to asi taky čára přes rozpočet, jsou se školkou jeden subjekt a přijímací do školky mají v březnu, takže to potřebujou vědět, kolik míst držet předškolákům s odkladem.
A taky se bojím, co nám řeknou v PPP, protože nevím, jak za hodinu poznaj, jaká je. Vím, že sou na to študovaný, ale já mám jen dvě zkušenosti a obě blbé - v osmičce mi doporučili učňák, že na víc nemám a já v poho zvládla gympl, na gymplu mi řekli, že na vejšku spíš ne a když tak nějakou humanitní a já vystudovala techniku emoticon. Takže důvěra v jejich odhady se rovná nule.
14. led v 17:19  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
marketa137
Registrovala se 24. února 2009 na modrykonik.cz. Přidala 8855 příspěvků a 3 alba. Region Plzeň.
 No my tam byli během týdne 2x a byli jsme tam 2h jenže oni řekli že má vývojovou dysfázii a lékařka na foniatrii že tu fakt nemá a at ho vůbec nedávam do speciální školky. To je prostě super když každý říká něco jiného emoticon
14. led ve 23:31  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
mates22
 Tak nás novela dostala do prekérní situace, asi komunikační šum, ve škole mají požadavek obou potvrzení už u zápisu, ale v PPP budou děti posuzovat až během března. Tak jsem si to nechala dát písemně a předložím jim to u zápisu, že holt budou muset počkat. Ostatně jistě nebudu jediná emoticon
18. led ve 13:13  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
vondr01
Registrovala se 1. února 2012 na modrykonik.cz. Přidala 3 příspěvky. Region Praha.
 My řešíme také odklad,dcera je koncem února.Já byla přesvědčená na 100% že půjdem do školy už jen proto že bude starší,ale ve školce byla psycholožka,která je pro odklad,že není na školní docházku zralá.Včera při zápisu byla dcera na mě přisátá a hrozně nervózní to má po mě jsem taky šílenej trémista,pochybuju,že se trémy zbavíemoticon
jinak je hrozně učenlivá zavazování tkaniček zvládla do půl hodiny anglická slovíčka taky hned zná.Akorát malování postaviček a zvířátek,taky neovládá bravůrně bohužel tyto geny má také po mě emoticon nikdo nepozná jestli namaluji koně nebo psa.
Dneska máme ve školce sraz a budu diskutovat s učitelkama a psycholožkou jak dál prý by měla dcera chodit i na nějaká sezení. Tak uvidíme.
1. úno v 11:06  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
mates22
 my už máme zápis za sebou a paní učitelka říkala, že i když je dcera šikovná, tak že prý by ten odklad taky doporučila, že je vidět, že je ještě malá a taková hravá ....tak uvidíme, co na to v PPP, což mi připomíná, že tam musím zavolat .-)

@vondr01 držím palce, ať se rozhodnete správně, ono jí i tak nic neuteče a já třeba jsem v září, čili jsem šla v podstatě v sedmi letech a nijak mi to neublížilo, nenudila jsem se a myslím, že jsem se pak ani tolik nenadřela.
1. úno ve 12:12  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
alenina
Registrovala se 21. března 2012 na modrykonik.cz. Přidala 1 příspěvek. Region České Budějovice.
 My jsme byly s dcerkou dneska na vyšetření. Bylo to v pořádku. Docela jsem z toho měla obavy, ale chovali se tam k nám dobře. Odklad nám doporučili.
21. bře ve 22:54  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
mates22
 tak my minulý týden konečně navštívili poradnu, odklad nám jednoznačně doporučili...je šťastná jako blecha, že půjde do školy až s kamarádkama
3. dub ve 20:41  • Odpověz  • To se mi líbí
Nejdřív se přihlaš nebo zaregistruj. Je to jenom chvilka.....
(Zavři tuto zprávu)