miranda77
|
Registrovala se 18. prosince 2008 na modrykonik.cz.
Přidala 958 příspěvků a 2 alba.
Region Děčín.
|
|
miranda77
Máte někdo zkušenost s přirozeným porodem po dvou sekcích? Kdy, kde, jak a s kým?
|
|
|

ladaa20
|
Registrovala se 3. března 2011 na modrykonik.cz.
Přidala 107 příspěvků.
Region Zlín.
|
|
ladaa20
ahojky přirozeny porod po dvou sekcich bych nedoporučovala jelikož vlivem tlaku muže prasknout děloha v mistě řezu a to pak jde o život
|
|
|

skajana
|
Registrovala se 18. května 2009 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 138 příspěvků.
Region Praha.
|
|
skajana
V Čechách si to riziko žádný doktor na triko nevezme, po dvou sekcích jdeš automaticky na třetí.
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@ladaa20 @skajana: už jste to zjišťovaly? a kde? Znáte někoho, kdo se o to pokoušel?
Každý rok v Čechách porodí kolem 20maminek po dvouch sekcích přirozeně. Prasknutí dělohy je"téměř"stejně vysoké jako u rodičky s 1sekcí ... samozřejmě záleží i na dalších okolnostech.
|
|
|

ladaa20
|
Registrovala se 3. března 2011 na modrykonik.cz.
Přidala 107 příspěvků.
Region Zlín.
|
|
ladaa20
@miranda77 ahojky vim o připadech kdy se to stalo a rodička malem vykrvacela pač ti praskne děloha ale kuže nad ni malokdy tak pak je to na honem a většinou ti musi dělohu vzit ale tvuj lekař by tě měl upozornit a ve špitale by tě měli na přir.porod odmitnout alespon se to tak děla vim,že přirozeny porod je fajn a každy si ho chce užit,ja taky budu muset ze zdr.duvodu na cisař,ale co se da dělat lepši než něco riskovat nakonec si mužeš dat epidural.anestezii a budeš během porodu při vědomi daji ti male hned do naruči i kojit budeš moct hned a nebudeš muset čekat než se probereš a vymizi všechny latky z těla
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
|
|
|

skajana
|
Registrovala se 18. května 2009 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 138 příspěvků.
Region Praha.
|
|
skajana
Nechci ti nějak brát naděje, ale jak je to s porody po sekci jsem se bavila všehovšudy se čtyřma doktorama a všichni byli v tomhle zajedno. Viz například tady http://porodnice.cz/dobry-den-pane-doktore-jsem-ve-27-1
Samozřejmě, že těch 20 porodů normálně může vyjít - pokud dojedeš do porodnice s hlavičkou napůl venku, tak už nejspíš na císaře tahat nebudou
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@skajana ... no a právě ty maminky hledám ;)
jinak v odkaze není datum, kdy takto pan doktor odpovídal ... dříve se také maminkám po dvouch císařských řezech doporučovala sterilizace, protože "riziko je příliš veliké" ... a teď ty maminky chodí na umělá oplodnění :o ....
|
|
|

melis7
|
Registrovala se 5. února 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 111 příspěvků.
Hradec Keálové, Region Hradec Králové.
|
|
melis7
Mám spolužečku na porodnici v Brně,myslím že na Obilňáku.Říkalami,že tam takovou ženu rodili.Po 2 řezech chtěla spontánní porod a splnili jí to.Bavili jsme se o tom asi před rokem,tak jsem podrobnosti pustila z hlavy.Zkusila bych se zeptatat tam.Myslím,že moc lidí v ČR by do toho nešlo.Mel
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
|
|
|

melis7
|
Registrovala se 5. února 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 111 příspěvků.
Hradec Keálové, Region Hradec Králové.
|
|
melis7
@miranda77 .V článku ale nepíšou kolik těch řezů mají ty matky za sebou.Moc pozorně jsem to nečetla,ale spíš si myslím,že jen jeden.Vzhledem k tomu,že porodnictví je nejrizikovější medicínský obor a v USA se to žalobama jen hemži,tak si myslím,že to nenabízejí již po prvním císaři.S tím u nás problém není.Měj se a přeju úspěch,hlavně,ať se ti nic nestane.Mel
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@melis7 Děkuji za starost, ale zatím zcela zbytečná  ...
no v článku právě mluví i o jizvách v množném čísle, tak mi z toho vyplývá, že se jedná i o více SC ...
|
|
|

esmaralda
(29 r.)
|
Registrovala se 6. března 2011 na modrykonik.cz.
Přidala 32 příspěvků.
Region Ostrava.
|
|
esmaralda
Já jsem po 2 sekcích a potřetí bych chtěla zkusit vaginální porod.Konzultovala jsem to s primářem jedné nemocnice a pokud bude těhotenství probíhat bez komplikací,nevidí v tom žádný problém.Jinak na jiných diskuzích jsou maminky,kterým toto také umožnily a jedna tam dokonce normálně porodila.
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@esmaralda také jsem našla na jiných diskuzích maminky, které takto porodily, s jednou už jsem v kontaktu přes email ... a překvapilo mne, že tu tohle téma není vůbec otevřené ...
|
|
|

esmaralda
(29 r.)
|
Přidala 32 příspěvků.
Region Ostrava.
|
|
esmaralda
@miranda77 pro doktory je pohodlnější rovnou naplánovat císařský řez,než respektovat přání rodičky.U některých lékařů jsem také nenašla pochopení.Ale statistiky mluví jasně a riziko ruptury je téměř stejné jako u žen po jednom císaři.Takže potřetí už si do toho mluvit nenechám.
|
|
|

petal
|
Registrovala se 19. prosince 2007 na modrykonik.sk.
Přidala 190 příspěvků.
|
|
petal
esmeralda, kde si videla take statistiky? Mozes hodit na ne nejaky odkaz? lebo co som ja citala, tak po druhom cis. reze riziko ruptury rastie exponencialne.
|
|
|

ivasad.
|
Registrovala se 3. prosince 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 6318 příspěvků.
|
|
ivasad.
V ČR je po dvou císařích předepsáno dělat opět císaře. Pokud by se doktor snažil vést porod přirozeně, tak je to postup tzv. non lege artis, a pokud by se něco stalo tak má doktor velkej problém. Někdo tu psal, že zná maminku co tak rodila - tak to musela podepsat tzv. negativní revers, kde podepisuje, že byla seznámena se všemi riziky, které z jejího rozhodnutí plynou, ohrožení dítěte i jí samé atd. (a nebo přišla už s hlavičkou na hrázi a to už nešlo císaře udělat). Protože pochopitelně proti vaší vůli vás nikdo nesmí uspat a operovat, pokud přímo nejde už o život. Já bych do toho nešla, je to hazard se životem.
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
|
|
|

esmaralda
(29 r.)
|
Přidala 32 příspěvků.
Region Ostrava.
|
|
esmaralda
@miranda77 a ty plánuješ ještě miminko?A už jsi se informovala v porodnicích,které ti umožní přirozený porod?
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@esmaralda ano plánuju (příští rok, ať mám více jak dva roky po poslední sekci) ... už jsem byla"téměř"smířená s třetí sekcí. A teď tolik informací ..... Zatím jsem se žádnou porodnicí v kontaktu nebyla ... ale zjišťuju informace, kde se dá a už mám nějaké tipy. Ty už jsi těhotná?
|
|
|

esmaralda
(29 r.)
|
Přidala 32 příspěvků.
Region Ostrava.
|
|
esmaralda
@miranda77 ano,jsem těhotná,proto tolik patrám a hledám porodnici,která mi umožní přirozený porod a naštěstí už jsem našla,i když můj gynekolog není příliš nadšený.Tak brzy uvidím jak dopadnu.
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@esmaralda Každopádně už teď držím palce ... a blahopřeju k odvážnému rozhodnutí (myslím, že odvážné je hlavně proto, že jde proti proudu a proti většině!!!!) Co jsem už vyzvěděla-uričtě si najdi, jestli máš ještě čas, doktora a porodnici, které budeš věřit, oni tobě a kde ti opravdu nechají prostor...
Je to právě v těch doktorech (doporučení jejich společnosti)... všude se snažím dopátrat čísel, jak to je ...ale tady v Čechách se doktoři schovávají za výroky ..."velké riziko, no lege artis" atd. Čekala bych, že budou nadšení, že se najde ženská, která chce po dvou sekcích "hazardovat (dle jejich slov)" a zkusit třetí porod přirozeně. Jak jinak se věda dostane dopředu? Někde jsem četla pěkný článek o přístupu doktorů k porodu ... snad ho ještě dohledám.
|
|
|

esmaralda
(29 r.)
|
Přidala 32 příspěvků.
Region Ostrava.
|
|
esmaralda
@miranda77 v Moravskoslezském kraji jsem našla jen 2 porodnice,které mi výjdou vstříc.V té,kde se chystám rodit mě lékař velmi mile překvapil tím,že mě předem neodsoudil za hazard s našimi životy a dokonce mě podpořil a bude přítomen u porodu.TP mám 12.4. což je 29 měsíců po druhém císaři.Manžel je z toho lehce na nervy,ale on nechápe psychické problémy,které jsem po císařském řezu měla.Navíc můj druhý porod byl vyvolávaný,on nesměl být přítomen a narození naší dcerky nestihl.Snad si to ted vynahradím.
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@esmaralda no, mne právě vychází z těch všech informací, co jsem kde načetla, že to zas takový hazard není !!!! Riziko je opravdu malé ... takže mi vychází, že pokud je jediná indikace k SC dva předchozí řezy není důvod se nepokusit o vaginální porod ... Moravskoslezský kraj je docela přívětivý, ale čím více na západ, tím je to horší :( ...
 no jo můj muž je z toho taky vedle a to ještě nejsem ani těhotná ... ale už pár dní pořád jen sedím u počítače a hledám info a nadšeně mu o všem vyprávím a jediné na co se "zmohl" bylo: "Neumřeš mi, že ne???"
|
|
|

esmaralda
(29 r.)
|
Přidala 32 příspěvků.
Region Ostrava.
|
|
esmaralda
@miranda77 můj muž má právě taky největší strach z toho,že mu umřu.Ale já myslím,že lékaři jsou dost zkušení a kdyby hrozilo nějaké riziko tak mě k normálnímu porodu vůbec nepustí.No jsem sama zvědavá,jak to všechno nakonec dopadne a jsem ráda,že mám šanci to zkusit.Samozřejmě tady dám vědět,jak se na kontrolách vše vyvíjí a jak porodím.
|
|
|

miranda77
|
Region Děčín.
|
|
miranda77
@esmaralda BUDU MOC RÁDA!!! Ať se Vám zatím daří! Myslím na Vás!
Také budu vděčná, když dostanu alespoň šanci - u mne to nebude zadarmo ...budu muset držet asi celé těhu dietu, protože jsem obě děti měla větší :( (ale cukrovku mi neprokázali)
já ten slibovaný článek nemůžu najít :( ... napsala ho doktorka, o tom jak je připravují na fakultě na praxi-porody...Že vlastně s každou rodičkou hned po příjezdu do porodnice zacházejí jako se ženou ohroženou na životě ... tak ho sem dám, až na něj někde narazím při svém dalším pátrání ...
|
|
|

esmaralda
(29 r.)
|
Přidala 32 příspěvků.
Region Ostrava.
|
|
esmaralda
@miranda77 mě také neprokázali cukrovku a první dítě chlapec měl 3950g a druhé holčička 3800g.To třetí zatím vypadá že bude nejmenší.A to jsem se nijak nepřejídala.
|
|
|
|
|