Kdy miminko začne sestupovat níž k porodu?

lorrelai
5. pro 2014

Ahoj maminky. Vcera jsem byla na kontrole a pan doktor mi rekl, ze je male jeste hodne vysoko a nechysta se ven. Termin mam za tyden, nepamatujete si kdy Vam zacalo mimunko sestupovat niz k porodu...?? Ja muzu kbuli zdravotnim problemum prenaset max. dva dny, takze nechci aby mi to vyvolavali... :-/ Budu to muset nejak urychlit 😀 😀 😀

bajana
5. pro 2014

@lorrelai ahoj, no ak by to bolo mozne, tak napisem, ze nikdy 😀 ... este den pred porodom (5 dni po TP) som mala brusko normalne vysoko ako cele tehotenstvo, nasledne aj porod bol zdlhavy, kontrakcie slabe....no dufam, ze ak sa zadari druhe, bude sa mu chciet von v normalnejsom termine 😅

ange_de_la_morte
5. pro 2014

Já jsem do porodnice ještě s břichem úplně nahoře 😀 malý sestoupil až během porodu. Jinak jsem se mohla stavět a hlavu a malému se nikam nechtělo, házela jsem celou maštal koním, dělala dlouhé výlety se psem, dokonce jsme si i hezky zaběhala, když mi utekla kobyla, pila jsme svařák, válela se v horké vaně, s manželem jsme tomu také pomáhali a stejně nic .. prostě se mu nechtěla, přenášela jsem 10 dní od 1.termínu, 8 dní od 2.termínu ... ale nakonec se malý rozhodl sám, a narodil se den před nástupem na vyvolání. Držím palce ať se miminko taky rozhodne samo, ale kdyby ne tak se vyvolání neboj, já si troufám říct, že kdyby mi porod vyvolávali, byla by to větší pohoda, než 40 hodin na porodním sále ( ale strašit tě určitě nechci - každý porod je jiný)

leniczka23
5. pro 2014

@lorrelai Mně vůbec nesestoupil..byl velký 4 kg a ještě když jsem byla otevřená na 8 tak byl vysoko..musela jsem pak před samotným porodem přitlačovat aby sestoupil..

leniczka23
5. pro 2014

@lorrelai Jo a vyvolávali mi..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru