Na začiatku 37. tt som otvorená na 1 prst. Budem rodiť?

luccia13
27. led 2012

a moja otazka je ci sa moze stat ze coskoro zcnem rodit dakujem

luciebx
27. led 2012

tak jestli ti dr rekla ze si otevrena na jeden prst tak ti taky musela vysvetlit zda budes kazdou chvilkou rodit nebo ne.. nebo to ze si otevrena na jeden prst zjistila sama?

nae
27. led 2012

Je rozdiel,ci mas krcok spotrebovany, alebo si "len" otvorena na 1 prst. Ak mas krcok spotrebovany, tak sa zacal porod. Ak je skrateny, tak sa viac-menej nieco rozbieha. Ak je krcok normalnej velkosti, a otvoreny na 1 prst, tak porodne cesty sa pripravuju, ale rodit mozes kludne az o mesiac (tiez som to tak mala, v 37. tyzdni otvorena na 1-2 cm, ale rodila som prirodzene az v 41. tyzdni).

ined77
27. led 2012

já myslím, že se tělo pomalu na porod připravuje, ale že tohle ještě nic nemusí znamenat.zvlášť jestli jsi prvorodička.ale rodit klidně už můžeš...to je těžko říct takhle po netu 🙂.
měla jsem to tuším stejně, a rodila jsem až v 39tt.kdy jsem došla na ko otevřená na 5-6cm 😀 .

salomee
27. led 2012

Zkušenosti nemám, ale vzhledem ke svému zkrácenému krčku už tak od 17. tt mám o těch věcech celkem dost načteno a přesně jak píšou holky, může, ale nemusí to nic znamenat, četla jsem dost zkušeností, že maminky chodily otevřené na jeden prst ještě pár týdnů. Ale v Tvém týdnu i kdyby porod začal, už se není čeho bát.
Asi bych dala na doktora, co řekne on.

evabelk
28. led 2012

Já bych už v 37.týdnu zkrácený čípek taky neřešila...miminko se může klidně narodit a bude v pořádku i z hlediska vyzrálosti plic. Se stejně zkráceným čípkem chodí každá mimina jinak dlouho.Pokud dostane kontrakce, nebo odteče voda tak porodí, jiná se stejným nálezem může chodit i několik týdnů a ještě jí budou porod vyolávat. To, jak to s každou z nás nakonec dopadne, už hold není v našich rukách 😀

itchyx
9. led 2013

Já jsem takhle otevřená už od 35týdne a zatim mi doktor řekl že se to jen připravuje,ale k porodu to ještě není...niní jsem pomalu 37tt a je vše stejné 🙂

veronikadob
10. led 2013

Já jsem 36+3 dnes na kontrole a taky mám hrdlo na prst, ale dále uzavřeno, čípek normální a prý se to ještě nechystá.

werunqa
10. led 2013

ja byla na 1 prst snad od 30tt a rodila jsem den pred TP 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru