HEAT a hubnutí, máte zkušenost?

tlapka77
3. led 2015

Ahoj, ač nejsem mamina, tak i tak bych potřebovala sundat dolů 25-30 kg, ale mám problém s pevnou vůlí - hubě si většinou poručit nedokážu 😀 Chtěla bych zkusit HEAT, alpinning či K2 a podobné odnože. Jaké s tím máte zkušenosti? Jaké byly vaše váhové úbytky a po jaké době? Vím, že je to individuální, ale stejnak bych ráda slyšela vaše zkušenosti - s čím jste tréninky kombinovali, s jakou frekvencí, zda ráno/večer...prostě jakékoli vaše tipy a rady ocením 😉

berenika39
3. led 2015

Pokud potřebuješ shodit větší množství kg, tak to určitě musí být kombinace obojího. Strava a pohyb. S nadváhou 25-30kg nejde hned začít zhurta🙂.
Mělo by jít o aerobní aktivitu. To v každém případě, Ale jeslti zrovna H.E.A.T. a alpining a k2, to si nejsem jistá, Jsou to dost náročné treninky, které by tě mohly odradit, protože to neudýcháš. Budeš mít strašně vysokou tepovku - a to hubnutí neprospívá. Naopak. Budeš se trápit a nebudeš vůbec hubnout. Potřebuješ nejprve získat kondici, abys udržela tf na cca 60% svého maxima a pak ti půjde hubnutí i na výše zminovaných aktivitách. Dřív ne.
A úplně nejdřív - hubě si většinou poručit nedokážu - to budeš muset. Jinak je ti jakýkoliv sport k ničemu. Jde to ruku v ruce.
Moc držím palce, ale : začni rychle chodit, plavat, najdi aktivity, které tě budou bavit. Vymysli jídelníček, kde bude převaha bílkovin, kde nebudeš mít hlad. Třeba STOB ? Mají fajn systém. A potom po nějakém čase, zkus heat, alp, nebo k2.

lamiaaa
4. led 2015

Ahoj 🙂 , já už docela dlouho chodím na H.E.A.T. (dokonce uvažuju, že si udělám i certifikát na instruktora) 25-30 kg je celkem dost, takže usuzuju, že asi budeš mít větší nadváhu a v tomhle případě si myslím, že tenhle sport je pro tebe vhodný (chůze=tělu přirozený pohyb a nezničíš si klouby, jako by se mohlo stát například u běhání). Na lekcích H.E.A.Tu je fajn, že si náročnost můžeš řídit sama podle sebe, své kondice, vůbec není potřeba se "uhnat" a zvládnout hned všechny styly jako třeba kopce, jako ostatní, co třeba tenhle sport dělají déle, půjdeš si prostě podle sebe. Instruktor by ti to měl všechno vysvětlit a poradit ti, v jakém tempu jít. Neřeknu ti, za jak dlouho a kolik zhubneš, protože to záleží na tvém celkovém způsobu života, ale určitě to alespoň vyzkoušej, já to můžu doporučit. Podle mě je to pro začátek lepší než třeba spinning (záleží na člověku, ale pro mě je například spinning mnohem víc makačka než H.E.A.T.) nebo aerobik-pokud člověk nezná kroky, tak ze začátku to může být "vopruz," soustředit se na správné kroky a ono to třeba hned nepude...na H.E.A.Tu se není moc co učit, chodit umíš 😀 . Takže radím určitě vyzkoušej, a jak jsem psala, nesnaž se hned na první lekci za každou cenu "vyrovnat" ostatním a uštvat se, jinak si to znechutíš.

lamiaaa
4. led 2015

Zapomněla jsem dodat, že jsem zkoušela i K2 hiking, ale ten mě vůbec neoslovil, je to docela rozdíl oproti H.E.A.T.u, nelze nastavovat pás a tedy zátěž, takže pro mě nic moc, ale možná to bude tím, že jsem roky zvyklá na H.E.A.T.

jajina.c
4. led 2015

já chodila na heat 1 rok, 5 dní v týdnu 2* denně, na kila jsem nezhubla nic, ale na cm to bylo asi 6 cm přes boky a přes břicho, čekala jsem trochu víc shozených kil při takové pravidelnosti. Byla jsem z heatu nadšená, bohužel jsem přestala 1000 Kč/měsíc si již nemohu dovolit dát pryč, tak chodím už dva měsíce nordic walking, ale jen 2* týdně po 2 hodinách. Výsledek zatím žádný... 🙂 .

pomykalovak
4. led 2015

Ahoj, já předloni po operacích kolene dost přibrala a měla jsem hodně sportů už definitivně zakázaných, takže jsem na doporučení kámošky zkusila HEAT a za 5 měsíců jsem hlavně díky němu zhodila 13 kg, navíc mě to nadchlo natolik, že jsem se stala i instruktorkou - to mě bavilo ještě více 🙂 po roce a půl jsem otěhotněla a chodila jsem ještě do 5. měsíce těhotenství, pak už se to nedalo.. Teď jsem 3m po porodu a brzy plánuju návrat na pásy, protože mi pár kilo zůstalo a ráda bych se zpevnila.. Zatím chodím každý den 1-2 hodiny na procházku s kočárkem, abych si vrátila fyzičku a i postava se začíná trochu rýsovat - hlavně nohy a zadek. Jinak pokud někdo neměl výsledky, tak zřejmě nešel v aerobním pásmu - nespaloval tuky! Mám to vyzkoušeno na sobě i svých klientech, na pásech můžete i běžet a sotva popadat dech, ale to si vytrénujete fyzičku a nebudete hubnout, záleží na typu lekce a instruktorovi ;)

ludva
4. led 2015

Jsem totální nesportovec, bez fyzičky, na aerobik a podobné aktivity chodit nemůžu, protože jdu zásadně jiným směrem než dav a mohlo by dojít ke zranění 😀 Na Heatu jsem několikrát byla, je to fajn, protože si zvolíš své tempo. Nesmíš koukat na to, jak šlapou ostatní! To je důležité, hlídat si svojí tepovku. Stud mi nedovolí to vzdát 😀 A už jen to, že jsem lekci přežila, beru jako úspěch 😎 Čas vyhovuje každému jinak. Já jako sova, nejsem schopná jít cvičit hned ráno, ale pak jsem plná energie. Bylo by fajn, chodit s nějakou kamarádkou, abys v tom nebyla sama a prostě chodit pravidelně.
Ovšem stejnou službu ti dá i běžná rychlejší chůze 🙂 Spíš se donutit 🙂
Bohužel, bez úpravy pitného režimu a jídelníčku hubnutí nepůjde! Jediné, co můžu ještě poradit, vzít si hned po cvičení kousek jablka nebo pomeranče, aby tělo doplnilo cukry.
Tak hodně štěstí 🙂

tlapka77
autor
5. led 2015

A máte zkušenosti s nějakými sporttestery? Nemám k tomu moc důvěry. Nevím, jestli jsem to dřív jen nevnímala, ale připadá mi to jen jako momentální hit. Takže jsem k tomu lehce nedůvěřivá, k nějakým tepovkám, ve kterých se spaluje a ve kterých ne...připadá mi to pohyb jako pohyb.

pomykalovak
5. led 2015

@tlapka77 Já jsem měřič tepu používala jen když jsem zkoušela různé typy lekcí, abych měla přehled.. jinak abyste spalovala tuky, tak existuje jednoduchá poučka - pokud zvládáte mluvit, pít a zkrátka se příliš nezadýcháváte, tak spalujete ;)

aaaaajulkaa
16. led 2015

Ahoj, chci se zeptat, jestli je možné (nebo spíš vhodné) chodit na heat cca 2 měsíce po porodu cca 1-2x týdně? Nenaruší to kojení (třeba kyselina mléčná do mléka apod.)? Doufám, že ne, vždyť je to vlastně jen chůze a s kočárem se taky chodí na procházky, kolikrát i delší než 45 minut a rychlost chůze je občas podobná jako na heatu 🙂

luccy.luccy
16. led 2015

@tlapka77 já můžu doporučit heat. v kombinaci se správnou stravou jsem po prvním porodu zhubla krásně, první výsledky byly vidět už po měsíci. Náročnost si zvolíš sama, můžeš mít klidně celou lekci ruce na madlech, nemusíš se pouštět, ani si nemusíš dávat kopec. A pokud chceš spalovat, ani by jsi se nějak extra zadýchat neměla, zadýchání a překonávání se je na především na zlepšení kondice. 🙂

@aaaaajulkaa já myslím, že můžeš, já jsem taky chodila, začala jsem asi po 7 týdnech od porodu císařem.

luccy.luccy
16. led 2015

@ludva úplně mi to připomnělo mě. 😀 Jednou jsem zkusila aerobic a málem jsem si zamotala nohy. 😠

aaaaajulkaa
16. led 2015

@luccy.luccy děkuji 🙂 já jsem právě chodila před prvním těhotenstvím a hrozně jsem to milovala a teď bych se k tomu ráda vrátila, když mám tu možnost 🙂

vetalenka
15. kvě 2015

@pomykalovak Chtěl abyc se zeptat, píšete že při heatu na spalovací urovni není moc dobre se zadychat. Já chodím do Brna na heat 1x tydně do fitka kde je to rozdelene do "slim"lekcí, posilovacích lekcí apodobně. Vybírám si ty slim, ale vždy z tama dojdu zplavená jak kůň :D a to je to Slim- proto taktež uvažuju o nějakem měřiči abyhc měla jistotu. Protože abych se na heatu moc nezadychala to se jeste moc nezazila:D a to nemam nedvahu a celkem fyzicku bych rekla jo🙂 Co dělám tedy špatně? asi zkusim nějaký měřič. + jaká tepová frekvence (od do) je dobre při spalovani dodržovat?Díky

roozenka
15. kvě 2015

Ja mam HEAT moc rada. 🙂

zuzasila
17. kvě 2015

Heat mě nikdy nebavil, mám radě akčnější sporty. Ale po porodu to bylo to nejlepší a děsně mě to chytlo. Výhodou heatu je, že nemusím na nic myslet, jen se držet rukama a makama nohama - nemůžu nikde spadnout a kopírovat žádné cviky, prvky... Po náročným těhotenství jsem byla zcela bez fyzičky, kterou jsem díky heat v zimním období získala zpět. Ted už chodím na akčnější sporty.