Impetigo, Vaše zkušenosti? Co zabralo?

petasa
4. říj 2014

Ahoj maminky,moje dcerka zacla letos poprve navstevovat materskou skolku.Nekterym detem se objedvila vyrazka kolem ust,s ostatnima maminkama jsem si vsimly ze se to postupne objevuje i dalsim.Ve skolce vznikla fáma,ze jde o spalovou infekci,tu ale zadne s ditek s vyrazkou nemelo.Kdyz se to objevilo u nasi male,sla jsem hned k lekari.Prvni pupinky vyskakaly kolem pusinky,pak i na zapesti a postuovalo to az k loketnim jamka.Me se udelal o par dni pozdeji puchyrek nality tekutinou pod okem,ze zacatku to vypadalo jako akne...Detsky nam sdelil ze jde o impetigo,dostala atb mast Fucidin,natirat alpou aby zasychaly puchyre,zvysena hygiena,menit pradlo,prat na vysoke teploty,dezinfekce hracek,zakaz do skolky samozrejmne..I pres tohle vsechno se nam to docela siri ,dostal to i syn,ma roku a pul,udelalo se mu to jako prve dceri,kolem rtiku.Take uz to ma v trislech a na pindikovi a kolem prdelky.Je to i na pohled jine nez bezna dermatitida plenkova.Jake mate zkusenosti s touto infekci nemoci,co vam zabralo a jak jste dodrzovaly zvysenou hygienu??Mam na mysli jesteli jste praly hned kazdy kus obleceni co melo dite na sobe,nebo pyzamo po jednom spani,povleceni po jednom spani atd..Dekuji za Vas cas

anushka111
5. říj 2014

Už je to dávno, takže na hygienu kolem toho si nepamatuji,ale především jde o to, jaký stupeň má váš syn, myslím že jsou tři a my na ten třetí dostaly antibiotika. Zašla bych tedy znovu s malým k lékaři. Jinak imeptigo může být stejně ošklivé jako třeba angína a je třeba nechat děti doma - právě kvůli tomu že se snadno a rychle přenáší. Pokud se to tedy ve školce takto šíří, řešila bych to s vedením, ať všechny nemocné odešlou domů a vrací se jen se zprávou od lékaře, že jsou již zdraví a neinfekční.

dana3262
5. říj 2014

@petasa já mívám impetigo zcela běžně. Pokud několik týdnů nepouziju kortiko-atb mast, tak se mi vždy udělá. Myslím, ze to mám v sobě..něco jako opar. Puchyrek vždy setru lihem, abych si ho pak třeba omylem neseskrabla a neroznesla si to a namazu atb. Roznasi se to dotykem, tou tekutinou, co je v puchyrku. Je to o citlivosti, děti to nikdy nedostaly i když spíme v jedné posteli. Moje máma to ode mě občas dostane a to spolu nebydlime..

petasa
autor
6. říj 2014

@anushka111 Prave ze me tam dr.poslal at reknuaby vymenily vechny rucniky apod.ale nektere mamky tam deti daji kdyz maj par pupinku a potom se to prave takto rozleze.Uz to melo par deti z vetsi tridy a obcas byvaji spojene s nasima takze sve rucniky si s sebou do druhe tridy urcite neberou a zajima me kam se tedy utiraji kdz si myji ruce...asi tusim spravne ze do rucniku tech nasich deti u kterych zrovna ve tride jsou..

hojda
6. říj 2014

Malý měl jeden pupínek, dostali jsme mastičku, ale žádná speciální opatření s praním prádla jsem myslím nedělala, už je to docela dávno. Do školky ještě nechodil.

anushka111
6. říj 2014

Tak to se přiznám, že nevím co dál. Pokud jste na to školku upozornila a nic by s tím nedělali a přitom by se to dál šířilo, tak to pak tedy zřejmě řešit přes hygienu.Přeju hodně štěstí a vstřícné vedení 😉