Laryngitida a následné odhleňování, jaký byl průběh?

myskin
7. lis 2012

Zdravím a prosím o radu. V pátek dceři (4,5 roku) vylítla horečka 39 po odečtu. V sobotu horečka pokračovala, bez rýmy i kašle, stěžovala si na bolest hlavy, zátylku, břicha a v krku. Večer se pozvracela, na pohotovosti crp v pořádku, chycený krk a trochu uzliny, takže viróza. V neděli bez teplot, odpoledne párkrát zakašlala takovým štěkavým kašlem. Večer se to zhoršilo, spala (nebo spíš nespala) hodně neklidně a do toho občas zaštěkala (žádný záchvat). Opět jsem jela na pohotovost, protože muž odjížděl na služebku a byla to poslední možnost využití auta. Tam řekli že je to laryngitida (ani jednou tam nezakašlala) a dali kortikoidy. Noc pak celkem ušla, žádný štěkavý záchvat se nekonal. Pak už to odeznívalo, v pondělí i v úterý bez teplot a dneska ráno teplota a začala kašlat (ale vlhký kašel) a rýmovat. Je tento průběh normální? Hlavně se mi moc nelíbí že jí vyběhla ta teplota, ale utěšuju se že je to tím odhleňováním. K doktorce jdeme až v pátek. A včera začala horečkovat mladší dcera (1,5 roku) takže paráda. Napište prosím jaký jste měli průběh po laryngitidě. Díky

ssaara
13. lis 2012

Ahoj! Naše laryngitidy mívají všechny podobný průběh. Začínají horečkou,ten den i chrapotem,štěkavým kašlem,záchvatem,horečka trvá 3-4 dny,kašel už je potom s odkašláváním,ale vždycky nás většinou dloooho trápí chrapot a zahleněnost,která je slyšitelná při dýchání,vždy to v malé vyloženě různě chrčí,to trvá tak dalších 14 dní.

spartanek
9. pro 2012

Nám dr řiká,že máme zvláští laryngitidy..syn jí má od roka přesně a má jí pořád s dusivýma nocema.my se bez rectodeltu(čípku kortik.) nikd yneobejdeme.většinou usne večer,vůbec nic mu neni a po půlnoci zaštěká a už se nemůže nadechnout. dáme rectodelt fenistil a jdeme ven na zahradu. druhý den se rozjede rýma a moc u toho nekašle.štěká někdy jen v noci.ale my dáváme pro jistotu druhou noc ještě prednison5(to je slabý kortikoid oproti rectodeltu) a dávám bud kalobu nebo mucosolvan a stříkáme vincentku hoodněkrát za den.od mucoslovanu jsme už ale upustili,přijde mi,že s nim pak má tu rýmu hrozně dlouho.myslim,že u nás je to tak plus ménus deset dní,než je uplně ok..je mu pět a má pořád stejný půrlběh nemoci jako v roce..dokonce letos v září poprvé skončil přes noc v nemocnici.pořád čekám,že bude líp,když je už starší,ale bohužel žádná sláva..