Zmenšení krčních mandlí, máte zkušenost?

slegr71
2. pro 2014

Ahoj. Máte někdo zkušenosti se zmenšením krčních mandlí? V říjnu máme odstraněnou nosní mandli, která byla na třetím stupni. Jenže jsem zjistila po měsíci a půl od operace, že syn stále chrápe a špatně dýchá. Až se mu propadá hrudník. Včera jsme byli na ORL a máme veliké krční mandle, má tam jen takovou malou dírku na dýchání. Udělala nám výtěr krku. Lepší varianta by byla, že by tam měl streptokoka a dostal by ATB a mandle by se zmenšili. A horší varianta, že bychom museli do spánkové laboratoře, kde by zjistili jestli nemá při spánku pauzy v dechu. To by bylo špatné a musel by jít na zmenšení těch krčních. Je mu 4,5 let. Jsem z toho docela vyplašená.

lojzina
2. pro 2014

ahoj,jo malému to delali letos v breznu,zvladl to dobře.taky jsem se bala....byly mu 4 v te době..Ale je pravda ze to pomuze.

kay
2. pro 2014

ahoj my byli na zmenšení krčních mandlí a odstranění nosních naráz, právě proto, že nám řekli v nemocnici, že by stejně pak musela jít s těma krčníma.. zvládla to dobře, akorát od té doby trpí na bronchitidy.. ale teď po cca 2 letech zase chrápe, ale ve školce právě řádí streptokok, takže to má asi z toho..

slegr71
autor
2. pro 2014

A nevíte jak je to s hospitalizací? Budu moc být s ním?

lojzina
2. pro 2014

@slegr71 mas na to pravo,ale ne všude jsou na to zarizeni.

slegr71
autor
2. pro 2014

No to jsem si myslela. I kdybych měla spát na židli. Má teď období kdy má dost noční děsy a tak se bojím, že by se to zhoršilo, kdyby tam zůstal sám.

romantika
2. pro 2014

Hospitalizace s dítětem je myslim do sesti let standart, ale je potřeba se poptat. My mame zatím nosni a ted mi radila doktorka homeopatika. At to zkusime. Na operaci s nosni zatím nemůžeme z jistých duvodu tak aby to mala ustala. Jmenuje se Lymphomyosot. Pak davame aerius apod.Jinak ty krcni maj tendenci taky dorůstat. Mne je brali v 17ti komplet kvůli operaci a vždycky když jsem ve stresu, nebo něco prechodim tak rostou. Ted je uz mam zase celkem velke. Ale to je odstup 20ti let.

lojzina
2. pro 2014

@slegr71 si zavolej a všechno zjisti.u nas v Brne to slo,ale jen přes den,na noc sup pryc!!!tak sme sli jinam,kde to jde.

mandala
3. pro 2014

@romantika Teda to slyším poprvé, že krční mandle rostou. Já je mám taky venku , ale mě nerostou.
@slegr71 jinak dceři taky hrozili zmenšením krčním mandlí kvůli chrápání, ale když jsem si vybavila, co jsem si tenkrát zkusila -10 let - tak jsem zamítla. Ale tím tě nechci strašit, každý snáší jinak a třeba už mají jiné metody. Ale určitě si vydupej, že chceš zůstat s ním.

romantika
3. pro 2014

@mandala no pry se stava, když je nevyndaj poradne, Mne to vyndavali jen podruzne kvůli operaci dutin. Vzdycky když jsem mela nocovky a byla pretazena tak mne desive bolelo v krku a vždycky v tu dobu rostly. A rostou porad. Když prechodim nejake nemoci. Je to cistic takze se zanasi a tim roste. stejne jako nosni mandle.ale dneska uz to umi poradne, zalipou to laserem a je hotovo.

slegr71
autor
4. pro 2014

@mandala No určitě tam s ním chci být i kdych měla spát v sedě na židli.Jinak máme v krku haemofila a paní doktorka nám dala jěště ATB, abychom zkusili jestli to nempomůže. No doufám, že jo. Jinak nás pak čeká spánková laboratoř, aby zjistili jestli nemá ve spánku pauzy. A když jo tak by prý bylo lepší je zmenšit. Ještě bych snad zkusila homeopatika nebo něco takového.