Ako kombinovať Espumisan a rascový čaj?

monikapalo
20. feb 2010

Ahojte, mam dilemu, maly ma cez den , hlavne od 16 hod do 19 hod. svoju "slabu chvilku" zacne zrazu hrozne plakat, az sa zachadza, musim mu fuknut do pusinky, aby sa nadychol, place dost dlho , az nakoniec od unavy jednoducho zavrie oci a je ticho. Tak ma napadlo, ci u nas nebude problem s prdikmi, uziva Espumisan L, nedavam mu vela kvapiek, cca 10-15 do kazdej flase, ale davam mu aj rascovy cajik. MM sa ma pytal, ci mu prave ten rascovy caj nerobi problem, ci ho prave to nenafukuje a nesposobuje bolesti. Nevie mi niekto poradit???

latvia
20. feb 2010

je pravda ze u niektorych babatiek rasca sposobuje vacsiu plynatost a nieje vhodna. skus davat len espumisan, ten by sam osebe mal pomoct 😉 a protikolikove polohy, do klbka aby sa vyprdkal

monikapalo
autor
20. feb 2010

Latvia, nevies mi nahodou poradit, ci tie protikolikove polohy nie su niekde nazorne zobrazene ? Dik 🙂

latvia
20. feb 2010

https://www.starostlivostodieta.sk/spravna-mani...

posledne fotky, ko drzi to dieta chrbatikom k sebe, zabalis ho doklbka, cize nozicky co nablizsie k tvari dietatka, ako keby si ich chytil a tahal k sebe...prdelka tak visi vo vzduchu a nozickami mu tlacis na brusko a prdiky idu lepsie von...lepsi obrazok som nenasla

monikapalo
autor
20. feb 2010

🙂 dakujeeem

anaibib
20. feb 2010

ahoj monikapalo, este k tej kombinacii espumisan a rasca. Moj maly patril tiez do kategorie deti ktorym rasca vadila a dokonca sme museli zmenit espumisan na sab simplex (vyznam a efekt rovnaky len sa to inak vola) a ten nam ovela viac pomohol. Co nam poradila pediatricka je ze sab simplex netreba davat len vtedy ked ma maly slabu chvilku ale pravidelne pred alebo pocas kazdeho papania, pretoze ked sa daju kvapky napr aj espumisan len jednorazovo tak to ma maly vplyv pretoze tie vetry co ma v brusku sa mu robia cely den a nielen vtedy ked ma slabu chvilku. Od kedy maly zacal uzivat sab simplex pred kazdym jedlom tak sa slabe chvilky podstatne zmiernili a skratili. drzim palec.

weblucy
20. feb 2010

Monika, nas maly mal slabu chvilu skoro vkuse 3 mesiace, v noci nespaval a stale plakal, cez den takisto. Uz sme boli jednu noc taki unaveni, maly nekakal treti den, tak sme isli na pohotovost, samozrejme nic nezistili. Poradili len protikolikove cvicenie. Potom sme ziadali od detskej, aby nas poslala na sono, gastro, lebo aj 5 dni nekakal. Na sone nic a gastroenterologicka povedala, ze su to dojcenske koliky, ktore prejdu same, treba vydrzat a to, ze nekaka nevadi, lebo babatko nevie kakat, nevie naraz tlacit a uvolnit zvierac. Maly bol kojeny, tak som pochybovala aj o materskom mlieku, ci je dobre. Aj my sme mali Sab Simplex, aj Espumizan, ale to nepomahalo a lutujem, ze som do neho pchala tu CHEMIU. Koliky prejdu okolo tretieho mesiaca same, na to lieky nie su. Poradila by som ti vetrikovy gel na masaz bruska skor.

baca
20. feb 2010

My používáme kapky Baby calm jsou přírodní (máta, fenykl, aníz) a ředí se s vodu. Nevýhodou je, že se proto musí spotřebovat do 4 týdnů. Vyhovují nám víc, než Sab simplex. U toho jsem efekt nepozorovala, ale po Baby calmu se Bára prostě pokaká, protože má mírně projímavé účinky. Takže třeba dneska se večer slavnostně vykakala po dvou dnech, má zácpu, je to z příkrmů...ach jo.

bibka151
20. feb 2010

ahoj, naša malá sa tiež každý večer trápi s bolavým bruškom, Espumisan poradila doktorka dávať 5x denne po 5 kvapiek a veľa cvičiť nožičkami - hocikedy cez deň, ale hlavne navečer - položiť na chrbátik a ty bábu rukami pokrčíš kolienka aby malo kolienka až pri brušku, chvíľu uvoľníš a znova. Nám to pomáha, chvíľu to trvá, ale zaberá. A bábo veľa dávať na bruško -pred každým jedením, lebo tým že zdvíha hlavičku, posilňuje brušné svaly a bruško potom lepšie pracuje

collette
20. feb 2010

Ahojky,

slabá chvilka - nádherně popsané 🙂

My používáme kapky Sab Simplex a fenyklový čaj z nálevového sáčku (nevím, jak se to řekne "vo slovenčině", ale rasca to není, ze sáčku s kořením vím, že rasca=kmín 😀 ). Protože je malý na flašce a na můj vkus pije málo, dávám mu čaj do mléka v poměru 1:3 (1 díl čaje, 3 díly vody), abych ho zbytečně nezaplácla vodou. A do každé lahve kapky: na 60ml 10 kapek a od 90 ml výš po 15 kapkách. A musím říct, zázrak! Hned první večer, co jsme mu kapky dali, jsme měli vyměněné dítě 😀 Občas se sice stane, že si trošku zabrečí a kroutí se, ale za chvilku vyběhne nějaký superprdík a je klid. Teď mu byly tři měsíce, tak začínám uvažovat, že zkusíme kapky vysadit, jestli už je s tříměsíční kolikou konec 😅 Jo, jednou nám čaj došel a přišlomi, že prdíky odcházely hůř, ale mohl to být jen můj dojem.

Každé mimčo je jiné, každému bude svědčit něco jiného. Snad každá to "ono" najdete 🙂

V porodnici mi jedna sestřička ukázala, jak "pohoupat" bříško: levou rukou pod krček a hlavičku a mimi mirně nadzvedout na podložce, aby se dostalo do mírného klubíčka (asi jako ta drhá fotka na stránkách, co uvádí Latvia, jen jenom s jednou rukou), a pravou rukou bříško jemně postrkovat z leva do prava a obráceně (palec proti ostatním prstům). To je pro pravačky, pro levačky to bude asi lepší obráceně. Tím se hýbou střívka a prdíky se posunují.

weblucy - taky bych byla raději, kdyby jsme se obešli bez chemie (začínali jsme jen s tím čajem), ale malý má tříselnou kýlu a někdy probrečel půlku noci a kýla se mu vyvalovala. Tak jsem volila cestu menšího zla. Uskřihnutou kýlu jsem viděla jednou a u dospělého, u svého (ani jiného) děcka bych ji viděla nerada ☹

weblucy
20. feb 2010

collette, kedy sa da obist bez chemie su urcite dojcenske koliky. Vy ste co brali na kýlu?
Ak ma dietatko koliky z materskeho mlieka, tak potom z nejakej chemie co musi mat v brusku si neviem predstavit. Chce to cas, kym crievka dozreju a tie kvapky k tomu urcite neprispeju, to nam povedala aj dr. na gastre. Je dobre davat babatko na brusko, fajn si odgrgne aj odprdkne. Nechala som maleho raz na brusku, aj ked uz nechcel byt, plakal, ale taka strelba zacala a trvala asi 20 minut. A kazda detska dr. asi predpisuje Espumizan al. Sab Simplex vsetkym, radsej by som skusila homeopatika, alebo probiotika od 3. mesiaca.

collette
21. feb 2010

weblucy - kýla je mechanická záležitost - prostě má v třísle otvor větší, než by tam měl být a tím otvorem se tam tlačí střívka, zvláště když zatne bříško, a to při kolikovém pláči zatíná fest. Pak se může stát, že se toho tam natlačí tolik, že to zpátky nejde a musí se to hned operovat. Střívka se tam prostě přiškrtí. Ta tříselná se stejně musí operovat z 99 %, ale odsouvá se to na co nejpozdější dobu, až je mimi větší, aby zvládlo lépe narkózu. Takže pokud jsem měla volit mezi chemickými kapkami proti kolice, které působí jen ve střevě (nevstupují do systému) a u něj fungují úžasně, a riziku těžké chemie při narkóze, která vstupuje do celého těla, a které předchází děsná bolest, volila jsem kapky. Samozřejmě, že kdyby nefungovaly, tak mu je necpu. Dlouho jsme o tom přemýšleli a diskutovali to s několika odborníky a dali na jejich doporučení.

Takže mu na kýlu dáváme lásku a péči a snažíme se, aby neměl důvod plakat 🙂 K čemuž nám kapičky pomáhají. A když jsme zjistili, že tu kýlu má, tak jsme po návratu z pohotovosti v jednu ráno naordinovali léčbu sami: maminka deci modrého portugalu a tatínek panáka Jima Beama 😀 Ono není nic příjemného vidět, jak měsíčnímu miminku leze vedle pytlíčku boule velikosti vlašského ořechu. zvlášť když víš, jak to může skončit ☹

Jinak malý je na Nutrilonu, protože jsem díky porodním komplikacím o mlíčko přišla, takže je svým způsobem na chemii, bohužel, zvyklý ☹

Co se týče probiotik, tak něco už je v Nutrilonu a probiotika od 3 měsíců jsou mi na nic, protože nás to nejvíc trápí do těch třech měsíců (odtud název "tříměsíční kolika").

Věř mi, že bych byla raději, kdybychom se bez těch kapiček obešli. Stejně jako bych raději kojila. Ale některé věci prostě nejdou tak, jak bychom si přáli...

lumah
21. feb 2010

Ak možem poradiť, výborný na tieto problémy bábätiek je DOPHILUS, tiež sme dávali rozne kvapky, ale toto zabralo určite. trvá síce niekolko dní, kým to upraví črevnú flóru, ale nám to fakt pomohlo,prečítaj si o tom viac. Dosť v lekárni, myslím že to nie je na lekársky predpis. A ešte je dobre-ak dieťatko nie je kojené, ale na UM- poučiť antikolikolú fľašu MAM- my ich používame dodnes, dieťaťku sa lepšie ťahá a nenahltná sa vzduchu, z čoho sú potom tie plyny.
http://www.dophilus.sk/?id=17
http://www.mambaby.com/vrobky-dojenie-0_mesiaco...

lumah
21. feb 2010

o tej antikolikovej flaši si to asi budeš musieť skopírovať a nanovo vložiť hore do okienka, nejde to priamo otvoriť kliknutim tu na link.

katarina822
21. feb 2010

ahojte baby nekombinujte espimisan s cajikmi. monikapalo poklial babo pije mliecko ci materske ci umele v pohode rok ziaden cajik v lete v horucavach ze sa moze dat napit troska vody.cajik pre take malo babo mu viac uskodi ako pomoze. skus len tu antikolikovu flasu my ju pouzivame dodnes moja tiez prve tri mes.preplakala my sme uzivali kvapky sap simplex.3krat denne po 10kvapiek.asi mes. ale babo musi s toho vyrast pomoze pohybovat s babetkom ako ten vzduch musi von crievka este nedozreli a ten v zduch tlaci a boli brusko je to kolotoc lebo pri placi prehlta vzduch pri papani hoci nechas odgrgnut.

weblucy
21. feb 2010

Ked je dietatko kojene, nema sa kombinovat s dalsou tekutinou, pretoze si dietatko potom nevytiahne tolko mliecka. Mam to odskusane. Boli sme na nakupoch v madarsku, takze som kojila v aute, kedze to bolo nepohodlne, tak som to stopla po chvili a potom asi o hodinku mi maly vypil celu flasku caju. Ak vypije este aj caj, tak nie je dost syty, pretoze mne inokedy nechcel flasu ani do ust vlozit, ked som ho kojila doma vklude.

Ja len pochybujem, ze tie kvapky ako Espumisan a Sab zaberaju, ked koliky su sposobene nevyzretymi crievkami, chce to len svoj cas, ako som sa presvedcila ja.

Mamicky, treba vydrzat, okolo troch mesiacov to naozaj prejde, ani my sme neverili, ze sa este niekedy vyspime v noci, ale padli tri mesiace a maly spaval aj celu noc.

collette
21. feb 2010

weblucy - nám zabírají. Těmto látkám se říká "protipěnivé", takže zabraňují navazování bublinek na hlen v trávicím traktu, což pak komplikuje trávení, protože ta "nevyzrálá" střívka si s tím nevědí rady.

Jinak s tím čajem u kojenců souhlasím, mateřské mlíčko jim dá vše, co potřebují. My máme nekojence, který na můj vkus pije málo, proto mu také nedávám čajík samotný, ale místo dílu vody na přípravu Nutrilonu. Nechci ho zbytečně zaplácávat prázdnou vodou. Ale to už jsem tu psala 😉

A taky jsem psala, že bych byla raději, kdybych se bez kapiček mohla obejít, ale rozhodla jsem se pro ně a stojím si za tím. Každá chceme pro své dítě to nejlepší, ale někdy musíme udělat kompromis.

monikapalo
autor
22. feb 2010

Dakujem vsetkym za rady, ja nekojim, uz iba odsavam, ale MM je velmi malo, dokrmujem UM. Takisto mam obavy striedat kvapky jedny za druhymi, Sab Sim. sme mali, nic, aj Infacol a nic. Teraz ten Espumisan, ale aj tak placeme, aj ked cvicime. Tak skusim este nieco.

collette
22. feb 2010

monika - Sab Simplex a Espumisan mají stejnou účinnou látku (simeticon), takže pokud nepomohl Sab, Espumisan to nevytrhne. Psala jsi, že dáváte kapičky do každé flašky. A co po kojení? Pokud tam je prodleva mezi kojením a flaškou, dáváš kapičky po kojení na lžičku?

Moc držím pěsti, vím, že je to děs. Já díky kolice skončila v nemocnici, protože musím dodržovat zvláštní dietu, ale byla jsem z toho, jak malý plakal, tak vyřízená, že jsem popadla na hlad první, co mi přišlo pod ruku, a už to jelo ☹

Ještě mě napadlo zkusit nahřívat bříško. My na to máme takový pytlík a v něm je nějaké zrní nebo pecky či co. Nahřívali jsme ho v mikrovlnce, přes bodýčko omotali na pruh složenou plínku, tak aby se konce překrývaly na bříšku a mezi ně jsme vrazili ten pytlík. Vydrželo to celkem dlouho teplé a řekla bych, že nějaký účinek to mělo.

lejlushka
23. feb 2010

Ludkovia, chcem som sa podelit so svojimi skusenostami a dat dobru radu pri problemoch s bruskom u babatka. Tiez sme boli na tom tak ze nepresiel den bez rektalnej rurky a cvicenia, Espunisanu, Sab Simplexu a Bio Gaia. Odkedy som zacala pit rano zeleninove stavy, mame po probleme 🙂 Kazde rano vypijem stavu z mrkvy, jablcka a cervenej repy, teraz pridavam i trosku zazvoru pre imunitu. Davam tak 0,5 l trosku nariedene s vodou.
Asi 2-krat som stavu rano vynechala ale ta noc potom nestala za to, takze viem ze tych par minut stravenych pri odstavovaci je obrovskym prinosom... Babatko kaka aj 4-krat denne prirodzene samo a je spokojnucke 😎

Dufam ze vam moja rada prinesie uzitok ako nam... 🙂

weblucy
24. feb 2010

collette, tie Bio Gaia kvapky sa mozu podavat aj od 1. mesiaca, to mi povedala nasa dr., aj ked su oficialne od 3. mesiaca. A co sa tyka Esp. a Sab., tak viem, ze maju nicit bublinky v brusku, ale keby boli naozaj take efektne, tak by sa uz nikdy mamicky netrapili s dojcenskymi kolikami. Koliky zrejme nie su jednoznacne sposobene tymi bublinkami v crievkach, a presne sa to ani nevie, z coho su. Je na kazdej mamicke, co zvoli. U nas tieto kvapky nefungovali, tak preto im neverim.

collette
24. feb 2010

weblucy - to je jasné, nic není všespasitelné. Kažému zabírá něco jiného. Je to stejné jako s léky: někomu zabírá paralen, jinému ibuprofen. Jak už jsem psala, nám kapky zabraly. Což neznamená, že bych trvala na tom, že zaberou všem. Ale když Ti něco pomůže, řekneš to ostatním, aby to taky kdyžtak zkusili. Mám kamarádku, které Sab taky nepomohl. Proto jsem je vyzkoušela s tím, že uvidíme. A viděli jsme: spokojeného broučka 😵

weblucy
25. feb 2010

collette, ja som tym vsetkym chcela povedat, ze najprv by som skusila davat babatku prirodne produkty alebo probiotika, homeopatika, nieco, co ked nepomoze, nemoze ani uskodit, ale vzdy len po jednom a sledovat, ci to zabera. Ci ine alternativy, ako cvicenie, masaz vetrovym gelom. Ak nic nezabralo, az potom by som skusila farmakoterapeutika. Je skvele, ze ste nasli liek, ktory vam zabera, my zial nie, ale uz to nebolo ani take podstatne, ked sme po vysetreniach bruska zistili, ze je vsetko v poriadku a chce to len svoj cas. Ale medzi tymi kvapkami bude asi rozdiel v ucinku, pretoze nam dr. povedala, ze Espumisan pri dojc. kolikach a Sab Simplex, ked nie su vetry.

collette
25. feb 2010

weblucy - zkoušeli, jsme, bohužel zabral až Sab ☹ S tím užíváním je to zajímavé, protože oba přípravky mají opravdu stejnou účinnou látku. A nám právě pomáhá na ty větry. Tak nevím 😒