Komplikované febrilní křeče, má dítě nějaké následky?

holcina83
10. led 2013

Hezký den, je tu nějaká maminka, jejíž dítko prodělalo komplikované febrilní křeče trvající déle než hodinu, dvě...? Mají Vaše děti po tomto "zážitku" nějaké následky či epilepsii? Vracejí se jim tyhle stavy? Nás vyšetření teprve čekají a samozřejmě se dost bojíme výsledků, tak bych chtěla vědět nějaké zkušenosti maminek, které si tím prošli... Děkuji.

rasha
10. led 2013

Dobrý den,nevím,jestli Vám pomůžu,ale naše malá měla febrilní křeče v roce.Měla zrovna angínu a horečky nešly dolů,právě včas jsme se na ni šly podívat do postýlky,manžel ji našel se zapadlým jazykem a nedýchala,byla pozvracená.Naštěstí zareagoval tak,že jí rychle jazyk vytahl a probrala se.Celé to trvalo tak minutu.Pak okamžitě na pohotovost,malé nic nebylo,ale nechali si nás na pozorování pár dní v nemocnici.A také na vyloučení epilepsie.Dodnes mám strach pokaždé,když malá onemocní.Horečky jsou pro nás velkým strašákem.Držím palce,aby i váš případ byl bez následků.

veruska007
11. led 2013

Můj malý měl febrilní křeče v 1,5 roce. Naštěstí u toho byla moje maminka, která je dětská sestra. Malý byl v bezvědomí, nedýchal, měl málo kyslíku, i když mu maminka dávala umělé dýchání. Byl několik dní na JIP, potom na běžném oddělení. Po měsíci ještě týden na neurologii. Nic mu nezjistili, při teplotách dostává preventivně diazepam, křeče se již nikdy znovu nevyskytly.

holcina83
autor
11. led 2013

My také byli u toho, když křeče začaly. Dali jsme ji do stabilizované polohy a ihned zavolali záchranku. Ta přijela do 10 minut a dcera dostala rektální diazepam. Bohužel nezabral, křeče se jim podařilo zastavit až v nemocnici po 2 hodinách. Ze začátku ležela na přístrojích na ARO, potom byla převezena na JIP. Nyní už jsme doma, ale vyšetření máme teprve před sebou. Samozřejmě jí už vyšetření dělali, když byla ještě v nemocnici, ale prý to bylo ještě brzy po záchvatu, takže mohou být výsledky zkreslené. Domů jsme dostali diazepam rektální i v tabletách a zatím preventivně máme i léky na epilepsii, kvůli tomu, že to bylo tak zdlouhavé.

ladik1
30. kvě 2015

Dobrý den, dcera měla křeče ve 13ti měsících, byli jsme u toho, když začaly (zničeho nic), trvaly několik hodin, malá nakonec ležela několik dní na ARO. pak 14 dni na jipce... Několik dní jsme nevěděli co bude, ale už je to skoro rok, dcerka je v pohodě, bez následků, preventivně při teplotě 37,5 dáváme DZP a já trnu vždycky když se něco děje, ale ona je OK, jinak máme asi hodně podobnou zkušenost jako
@holcina83 . taky tuba nezabrala, dceru dokonce museli intubovat a odvážet helikoptérou a ani po těch 14 dnech v nemocnici a ani dnes nejsou jistí, že to byly fibrilky, ale epilepsii vyloučili celkem rychle...jste pořád OK? My pořád lítáme jen po neurologii a teď řešíme další věci, ale nejsem si jistá, jestli to může souviset 😒

holcina83
autor
3. čer 2015

Také pořád ještě lítáme na neurologii a bereme 3x denně Convulex i přesto, že epilepsii nám také vyloučili. Dcera začala pozdě chodit i mluvit. S mluvením má trochu problém dodnes, ale jestli to může být následek těch silných křečí, tak to nám nikdo nedokáže říct. Akorát očkování nám pro jistotu odložili, protože při hexavakcíně (pokud se nepletu) prý hrozí vysoké horečky a zatím to riskovat nechtěli.

lucyk86
13. srp 2020

Dobry den, rada bych obnovila diskuzi a poprosila autorku, zda by napsala, jak je na tom dcera takto po letech co se tyce psychickeho a intelektualniho vyvoje? Dekuji🙏🏻