Pupínky na bradě 18ti měsíční holčičky, poraďte

lucka662006
20. srp 2013

Ahoj maminky, malé se asi před 3 týdny udělaly pupínky na bradě, asi 5 pupínků. Ze slintání to nemá, skoro vůbec neslintá, dudlíka vůbec nemá. Některý den se pupínky úplně vysuší až šupinatí a další den je tam má znovu, trochu po bradičce i cestují. Zkoušela jsem mazat krémem na pusinku od Biodermy a zdá se mi, že se to po namazání na 2 hod. zlepší, ale pak to vyskáče znovu, úplně nanovo a třeba i 2 další nové pupínky, a ložisko se rozšíří. Ke kožní se mi zatím nechce, minule špatně určila opruzení zadečku, ale ona už tam byla plíseň. Jinak má malá celé tělíčko krásné, atopik není. Zkoušela jsem teď také 6 dní nemazat ničím, ale nezlepšuje se to. Myslíte, že mohu vyzkoušet Jarishův roztok? Nebo dokonce Perioderm určený na periorální dermatitidu (ta si totiž myslím že to je, měla jsem ji) Nebo radši nemazat ničím? Kůže si přeci musí i sama poradit? Prosím o radu, děkuji. Máte s tím zkušenosti?

berenika39
20. srp 2013

@lucka662006 ahoj, petr tohle měl docela už jako velký🙂, kolem dvou let? nevím přesně. pomáhala calciová mastička, pořád dokola mazat a ztratilo se to.

lucka662006
autor
30. srp 2013

Ahoj maminky, tak jsem zkusila ten Jarishův roztok a omývat řepíkem, ale stále se to nelepší. Vysadili jsme od včerejška i kyselé ovoce a nasadili HA UM, ale vyrážka tam stále je a ta kůže, která se uzdravuje, se mi zdá zažloutlá, ale to může být od bylinek, kterými jí to myji. Nesetkali jste se s tímto? Opravdu ničím mastným to mazat moc nechci, pak se mi zdá, že se to zhoršuje, bylinky to zase dost vysušují a kůže je pak suchá a červená, ale zcela se nevyhojí.... Nemáte s tím některá zkušenost? Malé sice rostou zrovna trojky, ale vážně se mi zdá, že skoro neslintá, jen strká prsty do pusinky. Myslíte, že tato vyrážka zmizí? Ložisko je velké asi 1.5 x 1.5 cm. Děkuji moc za všechny rady....