Pupínky na tvářičkách. Setkali jste se s tím?

konja
29. kvě 2009

Chtěla jsem se zeptat zda máte někdo s tímto zkušenost? Malá už má dost dlouho na tvářičkách takové jakoby pidi pupínky a já nevím co s tím. Nejsou nijak zarudlé, na první pohled nejsou skoro ani vidět, ale má je po celých tvářích. Když ji šáhnu na tvářičky tak je má jak struhadlo. Nikde jinde tyto pupínky nemá, jen na tvářičkách. Setkal jste se s tím někdo?

berenika39
29. kvě 2009

ahoj, jestli je to suché, (nemá to nějak zarudlé nebo mokvavé), osvědčila se mi obyčejná modrá indulona, jen pravidelně namazat a plet se obnovila, měl ji zas hladkou. Ale nevím,hlídej, aby to neměla i někde jinde a neklubal se třeba exem, pak je lepší dojít za mudrou, at na to koukne.
A pozor na potraviny, jestli jsi jí pridala něco nového, aby to neměla jako reakci.

hubinka
29. kvě 2009

konja, naše malá to taky měla a měla jsem pocit, že to měla ze sluníčka, jak byly nedávno ty vedra,hodne jsem jí to promazávala i několikrát denně, buď Onřejovou mastí, nebo mastí z konopí a teď už má pusinu uplně OK, když to nemá nikde jinde na tělíčku, tak to nebude nic važného, žádný ekzem, aspoň si myslím.

sonik05
29. kvě 2009

konja: no, tak to máme to samé. Někdy je měla i zarudlé. Já jí to mažu mastí Linola Fett a pak vymizí. Když ale nemažu, tak se to zase zhorší. A mám pocit, že na sluníčku jí to také víc červenalo, ale poslední dobou mi připadá, že se to na slunci už nemění. Přemýšlela jsem, jestli to nemůže být atopický ekzém, ale myslím, že jí to nesvědí - nijak si to neškrábe a ani se jí to nešíří.

deathy
29. kvě 2009

Ahoj, my to taky měli, a skvěle to zahojil měsíčkový krém. Ani né během týdne to bylo pryč a malá je saměťáček, ale fakt, že jí tím krémem tu pusinu mažu denně aspoň jednou místo normálního krémíku.

misa.cekatelka
29. kvě 2009

Ahoj,nám pomáha nivea S.O.S krém.Pomáhá i na zarudlý zadeček i tvářičky.Namažu a během hodinky je to pryč.Jsem s tím moc spokojená.

petipacka
29. kvě 2009

Ahoj, malej to měl taky, ale na čele, nebylo to zarudlý, jen takové pupínky, na první pohled ani nebyly vidět. Nevím, jestli to nebyly potničky, mázla jsem to Bepanthenem a zmizelo to.

popelka.miri
29. kvě 2009

Ahoj, tak mojí holce se to objevilo ve 4 měsících a kožní mi dala dělanou mast a bylo to horší a jediné, co opravdu zabralo, byl Bepanthen...taky to byla drsná tvářička a tohle to zhojilo úplně.

soanpe
29. kvě 2009

nechte si namíchat mast z glycerinu a slunečnicového oleje.mudr vám ji předepíše.
já ji používala v těhu na celý tělo,prptože jsem ze všecho měla vyrážku a ted mažu i malou. zeplatíte jen 30,. za recept 😎

haninka
21. dub 2012

ahoj, náš malej to má asi měsíc. Už nevím čím mu to namazat..má malilinkatý pupínky po tvářích, ale jsou trošku zarudlé..doktorka nám toho napsala už spoustu, ale nezabírá vůbec nic. Chvíli se mi zdá, že jsou světlejší, nejhorší to má snad ráno..asi po 3 kojeních..
Je pravda, že už měsíc mu dávám zeleninový a masozeleninový příkrm, ale nepřišla jsem na to, že by mu to nějaká potravina způsobovala..
Kaši večer dostává HA..
Promazávám několikrát denně mastičkou co nám pomáhá na tělíčku, ale nevidim žádný zlepšení..chvíli pomáhal i černý čaj, teď už neregistruju vůbec žádnou změnu k lepšímu ☹