Příliš častá menstruace

kajka93
9. čer 2016

Ahoj Holky, zakládám novou diskuzi, protože jsem nenašla žádnou takovou která by se (více méně) podobala mému problému a zodpověděla na moje problémy. Už nějakou dobu se potýkám s problémem příliš časté menstruace. MS mám jakoby pravidelnou ale přichází vždy po 12 max 14ti dnech. Dříve jsem mívala problémy s tím, že jsem krvácela třeba 40 dní v kuse ne moc spíše silnější špinění které asi po 14ti dnech přešlo do klasické menstruace, každopádně už se s ''problémovou'' menstruací potýkám asi 2 roky.

Bohužel můj lékař si tak nějak neví rady protože hormonální profily mám v pořádku a další jiná vyšetření proběhly také v pořádku. Asi v lednu mi dr. předepsal norenthisteron, který jsem brala ve dvou cyklech 14 dní, to bylo vše v pohodě, jakmile jsem ale ten 3 měsíc už jela bez norenthisteronu tak jsem to opět dostala o 12 ti dnech.

S přítelem se snažíme o mimčo už právě hooodne dlouho a s tímhle se to fakt nedá. Nervy z toho už mám v kýblu a nevím jak dál. Nepotkala jste se s tím někdy některá? Bohužel jsem musela teď přistoupit na antikoncepci (Dienille). Podle slov pana doktora bych měla brát antinu celé 3 cykly a pak se dostavit na kontrolu. jsem z toho fakt na nervy a zoufalá, prosím pomozte ☹

mrskato
10. čer 2016

ahoj, zkoušela jsi bylinky?Mě pomohl kontryhel, neměla jsem teda takhle krátký cyklus, ale po potratu jsem dostávala MS po 21 dnech, na můj vkus příliš brzy, kontryhel mi cyklus prodloužil a hned jsem do toho i vlítla. Pila jsem jej vždy, když jsem měla MS silnou, spotřeba tamponu mi s kontryhelem klesla aspon o třetinu, pomáhal mi i při svědění, dělávala jsem i oplachy. Beru ho jako jednu z nejužitečnějších bylinek, nejraději si ho natrhám, poznáš ho jednoduše, ale i sušený z lékárny je ok, těm pytlíkovejm moc nevěřím. Držím palce, každopádně bych též uvažovala o změně doktora, přijde mi divný, že si neví rady.

marketst
10. čer 2016

Já jsem zas četla, že na oddálení a zeslabení menstruace je dobrý citrón. Tak třeba zkusit více zařadit před menstruací pití vody s citronem. I když teď, když máte menstruaci řízenou hormonálně, to asi nebude mít takový vliv.

kajka93
autor
10. čer 2016

@mrskato ahojky, dekuji za reakci, kontryhel jsem pila a bohuzel mel na me opacny ucinek. S kontryhelem jsem mela neskutecne (podle dr.) prosaklou delozni sliznici a krvacela jsem o to casteji a vic. 😀 takze mi spir vzdycky prihorsil nez zlepsil. Mam to presne naopak. Stejne tak jako ldyz mi dr rekl ze mam PCOS s rim vetsinou mivaji cykly dlouhe treba 40 dni a ja to mam zas opacne. :-/ asi sem fakt vadna.

kajka93
autor
10. čer 2016

@marketst ro jsem jeste neslysela. Ale dekuju za tip urvite vyzkousim i kdyz beru HAK pac vodu s citronem mam rada takze klidne zacnu hned

kajka93
autor
10. čer 2016

A pardon za chyby pisu na mobilu .

pandabox
10. čer 2016

@kajka93 rozhodne bych zkusila zajít ještě k jinému doktorovi..nejlépe k někomu kdo dela celostní medicínu..nedělají jen testy ale zkoumají jak vypadá tvůj týden co jíš s hledají příčinu někde jinde.. Mé se třeba zkrátil cyklus díky spat ne cytologie...šlo ráz na 18-20 dni..pak jsem odjela na par měsíců do zahraničí zlepšilo se to..vrátila jsem se..zhoršilo se to... podle me šlo o psychiku a jídlo - v zahraničí jsem jedla převážně ryby a skoro žádný chleba...). Nicméně po konizácích se to zlepšilo a dostala ať jsem se a z na 26-27 dni....(ted Teda zase žádnou nemam ale to je z jiného duvodu🙂)
držím moc palce...občas muže jít o blbou alergií na jedno jídlo...
(zkus web celostní medicína.cz)

pandabox
10. čer 2016

@pandabox ale díky tem koni zatím jsem taky hodně změnila životní styl...jídlo kouření alkohol pohyb...takže to přisuzují tomu..spis..

soyevita
10. čer 2016

@kajka93 Rozhodně bych to v žádném případě neřešila hormony.Taky jsem mívala menstruaci často 2krát v měsíci.
Jak dlouho jsi užívala kontryhel?Mě se po něm cykly protáhly.Po dětech jsem měla po 24dnech,po užívání kontryhelu cca 3měsíce se protáhly na 30.
Jinak s první dcerou jsem otěhotněla hned první den po menstruaci.

kajka93
autor
10. čer 2016

@pandabox moc dekuju urcite vyzkousim mrknu na ten web a vyzkousim drkuji moc

kajka93
autor
10. čer 2016

@soyevita kdyz ja uz jsem byla fakt zoufala tak jsem na HAK pristoupila. Kontryhel jsem zkousela asi 3x a udelalo mi to pomazdw to same pokazde jsem ho brala asi 2 cykly od ms do ovu a vzdycky mi misto ovu prisla ms.

soyevita
10. čer 2016

@kajka93 Jo a jinak jak píše pandabox mě se podařilo taky otěhotnět v cizině-na Kanárech.V Čechách dlouho nic.Takže jídlo a životní styl určitě hraje velkou roli,stejně jako psychika.
Hormony nic neřeší,jen uměle vyvolají menstruaci a nejspíš ani nebudeš ovulovat.

mrskato
10. čer 2016

@kajka93 tak ještě mě napadla hormonální joga, mrkni na net, kamarádka si to hrozně vychvalovala, měla problémy s MS, štítnou žlázou atd., je to, myslím, víkendový kurz a pak se musí cvičit doma minimálně 3 měísce.

sinisalo
21. čer 2016

@kajka93 Ahoj, já jsem mívala stejný problém, když jsem začala menstruovat. Bohužel, mně s tím pomohla právě HA. Ale když jsem pak vysadila, cyklus zůstal v normě. Snad to nakonec pomůže i tobě, pamatuju si, jak příšerné je krvácet prakticky nepřetržitě.

nunacek
21. čer 2016

@kajka93 Od vysazení antikoncepčních pilulek mě trápí krátký a nepravidelný menstruační cyklus a krátká luteální fáze cyklu. Nemám tedy tak krátký, jako Ty, nejkratší jsem měla 18 dní. Někdy mám těch 18, někdy 23, někdy 25. Každý měsíc úplně jinak. Moje doktorka považuje za normální délku cyklu vše, co je v rozmezí 21 - 35 dní. Všechna vyšetření, co mi dělala, dopadla v pořádku. Upravovat menstruaci hormonálně mi nedoporučila (ani bych nechtěla, hormony už nechci ani vidět, pokud to bude jen trochu možné a lituju, že jsem někdy vůbec nějakou HA brala). Doporučila mi postupně nějaké bylinky a mít trpělivost, jestli se tělo samo nesrovná, že se může rovnat klidně i několik let po užívání antikoncepce. No čekám zatím rok a půl a začíná se to maličko lepšit to vypadá (poslední cykly byly 21, 23, 25, 26, 27).

ciprisek
15. lis 2018

Ahoj holky,i já mám poslední dvě ms po 18ti dnech. Vždy jsem ji měla pravidelně po 23 ti dnech. V lednu jsem měla mimoděložní těhotenství s tím,že mi plod vytlacili a tudíž mi zůstaly oba vaječníky. Také bych potřebovala poradit,jak na to vyzrát bez hormonů.