Najde se vůbec nějaký zastánce povinného očkování?

baterie
20. čer 2015

Zajímalo by mě, když se dnes tolik mluví o škodlivosti očkování a spousta rodičů se rozhodne neočkovat a mají pro to dobré argumenty, jestli je někdo stejně radikální zastánce očkování a dokázal by dobře argumentovat, proč je lepší očkovat než neočkovat (a nemám na mysli argumenty typu - nás taky očkovali a nic se nám nestalo apod 🙂 ) Myslíte si, že případné nemoci jsou více nebezpečné než případné nežadoucí účinky? Moc děkuji za názory.

andrrriiik
20. čer 2015

Myslím,že se to vše moc dnes řeší.Já jsem zastáncem povinného očkování,přece jen málo kdy jsou nežádoucí účinky vážné.Dcera neměla žádné,a syn max.protivný.Jiné děti můžou mít i teplotu.A to,jak se říká,že očkování může způsobit autismus atd.moc nevěřím.Zřídka nastanou vážné nežádoucí účinky,ale tak stejně to dítě může vážně onemocnět,když nebude očkováno,což je dle mého pravděpodobnější.

lasicek
20. čer 2015

Vem si třeba teď přistěhovalce z Afriky... Jsem ráda, že jsem očkovala.

anetpierowska
20. čer 2015

Ja jsem cetla takovy pekny clanek: http://www.zdravotnickydenik.cz/2015/06/mili-ro...

kajalka
20. čer 2015

@andrrriiik Tak se podívej zde, jak málo je vážných nú: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/a... a zde o autismu:

https://www.youtube.com/watch?v=8GRwfTkrAnw


Súkl přiznává více než 90% podhlášenost.

akankeo
20. čer 2015

@baterie ja svoje deti davam ockovat, i kdyz obcas skripu zubama, beru to tak, ze jsou zdrave, zadne metabolicke poruchy ktere by mohly byt problem pri ockovani v rodine nemame, takze by se stat nic nemelo ostatne ockovani byva spoustec uz nejake existujici predispozice, at uz geneticke nebo treba pridusene mimco u porodu. Mam deti bohuzel obe cisarem, takze pridusene nebyly a geneticky pouze dispozici k tromboze, s tezkymi kovy se vyporadat umime. Jinak pouze kdyz je vetsina populace prockovana, tak to chrani ostatni a treba u dcery, ktera mela 2kg, kdyz jsme si ji privezli domu jsem nechavala dat i rotaviry navic, protoze kdyby je chytla, neprezila by nebo by mela dost vazny prubeh a za to mi riziko problemu s ockovanim stalo, zivot meho ditete je pro me dulezitejsi. Druha byla velka silna, te uz to nebylo treba davat protoze by dehydrataci a ztratu vahy zvladla bez problemu a do roka je taky chytla a prubeh byl v pohode bez nemocnice, zvladli jsme to doma jako lehci chripku.Jedine, co jsem nedavala jsou nestovice a u druhe tuberu, protoze dostupne ockovani nechrani proti dnes obvyklym kmenum. Take davam pozor na rozestupy mezi ockovanimi, mame doktorku, ktera to nelame pres koleno a nedovoli si treba deti ockovat, kdyz uz maji nejakou rymu. Preventivne vzdy davame viburcol a delame vse proto, aby deti byly po ockovani v klidu v dobe, kdy se projevuje, coz je u nekterych do dvou dnu, u nektera se projevuji az po tydnu, na to si beru home office a deti nechavam doma, koukame na pohadky, tovrime, proste je drzim v klidu, coz je hodne dulezite proto, aby to ockovani dobre snesly

anina32
20. čer 2015

@baterie Já jsem zastánce očkování, bojím se víc nemocí proti kterým se očkuje, než případných vyjímečných nežádoucích účinků a je nás takových většina. Načteno mám, ale néjen to co tu šíří neočkojící. Tady na koníku se můžeš podívat třeba do skupiny Povinné očkování a jeho smysl, kde najdeš dost argumentů a článků. Jde o to že je to teď móda neočkovat a být tím zajímavý, už jenom ta smršť co se tu teď strhne jako odpověď na tento můj komentář. Poto se očkující většinou nevyjadřují, protože se tu na ně pořádá hon jako na krkavčí rodiče. Říkám předem že na napadající komentáře reagovat nebudu.

https://www.modrykonik.cz/group/6760/

akankeo
20. čer 2015

@anina32 ja to vnimam taky tak, na druhou stranu ne kazde ockovani je v poradku, napriklad miminka jsou ockovana proti zloutence, kterou hned tak chytnout nemuzou a tu co chytnout muzou si clovek naopak musi nechat doockovat a pod. Kamaradka si vozila vakciny z Rakouska, kde je sehnala oddelene pro nektere nemoci a jeji mala je chranena proti vsem nemocem, co byt ma, ale mela jiny ockovaci plan. Ale oni byly pripad, kdyz uz jedno dite problemy z ockovani melo, i kdyz je prekonalo, takze na to sli co nejopatrneji to slo

eva518
20. čer 2015

@andrrriiik já rozhodně nejsem žádná antiočkovací matka. Ale bohužel jsem časem změnila názor ne na očkování jako škodlivé celkově, ale na škodlivost očkování v té podobě, v jaké je aktuálně u nás prováděné. Hodně se bojím nemocí, proti kterým se očkuje a ráda bych, aby byla dcera očkovaná, ale nelíbí se mi, že se očkuje šestivakcínou, 4 dávky během prvního roku života a na to se pak naváže MMR vakcínou, která bohužel svým složením autismus způsobit může.. Je to lobby farmaceutických firem a hlavně amerického výhradního výrobce vakcín. Zkus se podívat na dokument odvysílaný u nás 7.6. s názvem Utajená data. Upřímně, nedělám si iluze o naší vládě, o tom, jak doopravdy třeba působí antikoncepce a pod., ale toto je vážně na zamyšlenou. Nejsem proti očkování, ale byla bych ráda, aby se mohlo očkovat víc postupně, v delším časovém intervalu. Tak jsme byli očkovaní my a myslím že i proto mají dnešní děti více následků z očkování než naše generace.

https://www.youtube.com/watch?v=8GRwfTkrAnw
anetpierowska
20. čer 2015

@akankeo ja take nechavam ockovat a je to moje rozhodnuti a je mi jedno co si o tom nekdo, kdo me nezna mysli. Kazdy at si vychovava a stara se o dite podle sveho. S clovekem, ktery neockuje, tak jako s clovekem co ockuje stejne nehnes. Moje sestra nenechala ockovat, je to jeji rozhodnuti. Jinak k te zloutence, tu dite muze chytit napr. V autobuse.

svetlus_pepca
20. čer 2015

I já patřím mezi zastánce povinného očkování. Prostě si myslím, že nemoc jako taková je horší než případné reakce na očkování. Vždyť mnohdy se jedná o nemoci, které mohou mít vážné doživotní následky. Nebo jejich jediným následkem může být smrt. A že se výjimečně objeví vážný následek očkování?! To pro mě není argument. Domnívám se, že o povinnosti očkování nikdo nerozhodl jen z nějakého rozmaru, ale z mnoha pádných důvodů. A v tomhle prostě věřím odborníkům!

eva518
20. čer 2015

@akankeo přesně tak. Na co žloutenka u nerizikových dětí? Já nejsem odpůrce očkování jako takového, má to svou logiku proč se očkuje, ale nelíbí se mi, že ty vakcíny mají tolik nemocí současně a že těch dávek je tolik do dvou let věku. pro děti, které jsou citlivější z hlediska neuro - vývoje mozku, to pak bohužel odnesou. A to člověk nikdy neví, které dítě to snese bez potíží a které ne. Kdybych měla možnost, také bych si radši jednotlivé vakcíny zaplatila, ale nemám tu možnost a nelíbí se mi, že nemám jako rodič právo volby. Očkovala bych vše kromě té žloutenky (tu až v pozdějším věku) jako jiné děti, jen postupně.

seruska
20. čer 2015

Taky jsem zastáncem povinného očkování. Upřímě si myslím, že je horší dítě neočkovat. Mám ve svém okruhu pár známých, co očkovali až po roce věku dítěte a nemůžu si pomoct, ale trpěli třeba průjmy apod a upřímě mi to vadí, když se mé dítě setká s neočkovaným dítětem. Dle mého nepovinné očkování jsou jen obchodní tahy...Mám očkované obě děti.

akankeo
20. čer 2015

@anetpierowska prave, treba v autobude muze chytnout dite zloutenku typu A, ale proti te v zakladnim ockovani neni ockovane a na to jsme poukazovala. Nachavala jsem prave deti doockovavat na tu, protoze zloutenka tupy B je ta fetacka, co se prenasi krvi a jinymi telnimi tekutinami,, je nebezpecna, ale pravdepodobnost, ze ji dite chyti je mnohem mensi nez ta A a ta v ockovani vubec nevi, takze si rodice mysli, ze maji dite chranene a ono ne.

slunickova123
20. čer 2015

Jak psaly holky vyse, podle me je to proste aktualni moda a je in neockovat a byt tim zajimavy. A resi se to hlavne na techto diskuznich forech, stejbe jako ostatni IN temata jako domaci porody, antibiotika, latkovani apod. Je hodne maminek, pohodarek, ktere neresi nic, ockuji, rodi v porodnici, pouzivaji latkove pleny a hlavne - nechodi na tyto maminkovske servsry a neresi kazdou blbost. A jejich deti - svete, div se !!! Jsiu zdrave a stastne mozna vic nez deti eko - bio- neockovacich- domarodicich matek, co maji vse nastudovane na modrem koniku i jinde 😀 cimz nechci rozhodne tyto maminky urazet, kazdy ma svuj styl a ja ro respektuji.

zarecna
20. čer 2015

@eva518

kriticky pohlad na dany prispevok na CT...
https://www.facebook.com/bezpecne.ockovanie/pos...

Inak, ak ma niekto zaujem o vedecku pravdu a nie myty odporucam...
https://bezpecneockovanie.wordpress.com/

A nie neplati ich farmalobby... 🙂

akankeo
20. čer 2015

@zarecna ockovani je opravdu spoustet, pokud ma clovek srovnanou rodinu bez vyhnitych problemu, dite autismus nedostane. Je to o spouste veci, nejenom o tom ockovani, zdravi je pomerne komplexni zalezitost. Ze je to farma business, to bez diskuse, ale musime si nechat zdravy rozum, nikdy nejsou veci cernobile

slunickova123
20. čer 2015

Jo a jeste - presne jak tu nekdo psal, ty ockujici maminky ty komentare pod ty diskuze o ockovani moc nepisou, spis si tam spolu notuji ty, ktere jsou proti. A tak je to se vsi, ti, co jim neco nevadi, to nekomentuji a pak se myze zdat, ze nejsou. Ale myslim, ze ve skutecnosti tech neickujicich neni az tak moc, protoze treba v mem okoli ockuje kazda maminka ( byt nektere oddalily ocko na pozdeji jako i ja), a to jsem z prahy , kde je podle me nejvic alternativnich maminek..

akankeo
20. čer 2015

@slunickova123 vsak ono ma neockovani sve nasledky, napriklad dite nemuzete dat do statni skolky a i nektere soukrome je neberou a to uz je dost velky zasah do rodinneho rozpoctu ze i biomama i to dvakrat rozmysli

dokument
20. čer 2015

Nejen, ze najde, ale je jich vetsina. To se ti zda jen na internetu, kde se alternativni rodice mohou sdruzovat po socialni siti a maji pocit, ze jich je hodne. Jsou to porad vyjimky.

terezas4
20. čer 2015

dcery jsou očkované, ale vše má svá ale, a není od věci si zjištovat a ne jen slepě věřit....vadí mi že se očkuje víc věcí, vadí mi že se očkuje ve velmi malém věku, takže odklad jak to jen jde 😉 , žloutenka je dle mě hloupost, pokud se nepohybujete v rizikovém prostředí, což děti ne....ad: neodpustím si zareagovat na biomamy a alternativní rodiče 😀 , to je jen další výplod diskuzích na sociálních sítí, právě že rodiče kteří se zajímají, tak ti se tam pohybují, schranují informace, hledají a ptají se, ti co slepě věří tu potřebu nemají tudíž se tam nenachází tolik lidí kteří oponují zajetým pravidlům

kajalka
20. čer 2015

@terezas4 Ad ty biomámy, supermatky, atd.. s tím souhlasím. Je to nálepkování ze strany zarytých očkovačů, kterým došly argumenty na otázky. A že těch otázek je. Ptám se, proč mají očkovači tendence urážet neočkující, či čeho se bojí, pokud sami mají děti očkované?

llluckaaa
20. čer 2015

To je zajímavá diskuze, taky by mě zajímalo, kolik maminek očkuje, protože jsou přesvědčené, že je to tak lepší pro jejich dítě. Já těch neočkujících znám jen pár, většina je ve skupinách "Očkuji, protože za nás se to tak taky dělalo a mně se to nechce řešit" nebo "Očkuji, ale mám strach očkovat i strach neočkovat a nedokážu se rozhodnout, co je lepší" 😒

veruska007
20. čer 2015

Také jsem informovaným zastáncem povinného očkování.

gepe
20. čer 2015

@kajalka proc u ockovani nasi dcery byly komentare ze ji zabijime, ci prani smrti anebo at se alespon dozije ve zdravi dospeleho veku? A nejsem jedina komu se neco podobneho tady stalo. Takze i ja se ptam, proc?

suzanna123
20. čer 2015

já jsem zastáncem toho, aby každý dělal to, co považuje pro své dítě za nejlepší, a tedy povinné očkování považuji za naprosto neobhajitelné. Přesto, že sama jsem se rozhodla své děti nechat povinnými vakcínami očkovat

kaculka46
20. čer 2015

@kajalka Protože očkování má svůj časový harmonogram.Např.moje zatím nenaočkované dítě,protože ještě není dost staré,přijde do kontaktu s tvým nakaženým dítětem které nebylo očkováno. jelikož to tvoje je jíž starší tak se s průběhem nemoci vyrovná a bez následků přežije.Zatím co moje "zatím" nenaočkováné na průběh nemoci zemře.Pokud by bylo tvé dítě naočkováno tahle situace nenastane.To jsou právě ty naivní argumenty, jste naočkovaní tak čeho se bojíte.

lrg
20. čer 2015

@kaculka46 A na kterou z těch nemocí, proti kterým se povinně očkuje, by Vaše zatím nenaočkované dítě mohlo zemřít? S novorozencem snad do kolektivu nechodíte?

suzanna123
20. čer 2015

@kaculka46 a kromě styku s ostatními dětmi to své zatím nenaočkované držíš v karanténě? Nebo jaký je rozdíl mezi nenaočkovaným dítětem, nenaočkovanou učitelkou, vámi, cestujícími v autobuse...?

terezas4
20. čer 2015

@kaculka46 hloupost, s novorozencem jdete do kolektivu dětí?
@gepe bohužel, netvrdím že na obou stranách nejsou zlé komentáře a někdo si pod ruce prostě nevidí

terezas4
20. čer 2015

ano, je s podivem jak se řeší neočkovanost dětí a její nepříznivý vliv na ostatní, ale nikdo neřeší přeočkovanost, nebo vy sami jste se daly znovu přeočkovat? vakcíny mají omezenou životnost