Jak se nenervovat v práci v těhu?

0508
2. zář 2014

Ahoj těhule,
jak se snažíte nenervovat v zaměstnání? Já odevšad slyším, jak mám být v pohodě a zbytečně se v práci nestresovat, ale ono to s těma lidma prostě nejde! Pracuju v kanceláři a všichni byli zvyklí, že já zařídím to a ono, zaskočím tam, půjdu koupit tohle a tamto... A najednou jsem v 21 tt, bříško mi pěkně roste a já už se snažím přenášet to běhání po městě na ostatní, protože vím, že to na ně stejně vyjde a chci, aby si na to zvykli už teď a nebyla to najednou obrovská změna ze dne na den. A tím se dostáváme do konfliktu.... Už mám fakt sto chutí s tím praštit a jít na neschopenku, ale je to ještě moc brzo - nemají za mě náhradu a já zas nejsem taková, abych ze dne na den skončila a jenom donesla papír. Taky se v práci nervujete?

madulinka
2. zář 2014

@0508 měla jsem to v práci před porodem taky tak..prostě nechápali, že se mi nechce dělat to, co by v klidu mohli udělat i ostatní...porodila jsem předčasně, a doufám, že to bylo z jiného důvodu než jen stresem v práci 😀 v prosinci se tam vracím, a teda bez nějakého nadšení...teď to bude o to horší, že na mě bude závislá i moje dcera, která bude ve školce..už to nebude půl hodiny přesčasu sem, hodina tam...a to si myslím, že zas nebude mít nikdo pochopení, bohužel.. pracuji v bezdětném kolektivu ☹

0508
autor
2. zář 2014

@madulinka u nás je problém i v tom, že máme novýho šéfa a ten povyhazoval několik lidí. Ale i ten zbytek nějak nechápe, že chci za 2 měsíce skončit, i když bych mohla ukecat doktorku a jít hned, ale to mi moje svědomí nedovolí.... Doufám, že my předčasně neporodíme, máme lednový termín a Vánoce chceme mít v klidu 🙂 A co novou práci, po té ses nedívala? Stejně se s tím budou muset u tebe smířit, jestli je malá ve školce, chytne kdejakou virózu a sama doma s horečkou zůstat nemůže...
Jelikož do této dojíždím hodinu a jsem vlastně od 6 do 17:00 mimo byt, tak sem znovu nastoupit po mateřské nehodlám, budou už jiný starosti.

jamia
2. zář 2014

To znám 🙂 proste dělej jen v takovém tempu, které zvladnes. Klidně zajdi, kam je potřeba, ono těhotenství není choroba a trocha pohybu člověku prospeje 🙂 ale jdi svým tempem a samozřejmě nezvedej nic těžkého. A když se ti začnou koupit stresující úkoly, hlavně si nejdřív hezky rovne sedni a zhluboka se několikrát nadechni. Mne pomáhalo si třeba pohladit břicho a poslat miminku par povzbudivych slov, ze to bude dobrý 🙂 stejne jsem mela kolikrát chuť s tím taky předčasně prastit a jit na nemocenskou, nakonec jsem ještě týden presluhovala. Stresy v praci si vynahrad po pracovni dobe, ja jsem cvičila jógu, to je skvělý odbouravac stresu 🙂

alyssa18
2. zář 2014

Já se taky snažím v práci nenervovat, ale bohužel to při mé profesi (učím v MŠ) nejde tak, jak bych si představovala. Jediná možnost je potom ta neschopenka, protože pokud má člověk stres v práci před otěhotněním, tak pochybuju, že v těhotenství to bude lepší. :-/ Nestojí to za to.

madulinka
2. zář 2014

@0508 přesně jako my, měli jsme lednový termín 14.1. a narodila se 2. 12. taky bylo v plánu jít do práce po mateřské až po Vánocích a Novém roce 😀, taky jsem si myslela, že tam už nenastoupím, ale vše tak nějak rychle uteklo.. Ano, napadlo mě, že když teď jsem doma po malé, budu pokukovat po inzerátech, vyrazím na pohovory a uvidím.. Já jsem v květnu začala pracovat na dohodu pro jinou firmu, takže bez výdělku nejsem, ale práce na dobu neurčitou je pro mě v téhle době alespoň nějaká jistota..no, uvidím 🙂 přeju, ať rodíte až v lednu 😉

daskagal
2. zář 2014

@0508 Já jsem učitelka na druhém stupni a pracovala jsem opravdu až do té doby, kdy už jsem vážně musela nastoupit na mateřskou. Nenervovat se s puberťákama? To nešlo. S velkým břichem jsem absolvovala výlet do Prahy s třiceti rozjívenci, lezla po oknech a dělala výzdobu, řešila průsery svých dětí jako jejich třídní a podobně. Ale nemyslím si, že by to mému těhotenství nějak ubližovalo. Navíc Anička se vždycky uklidnila apřestala kopat, když jsem se s někým musela rozčílit 😀

marketa11112
2. zář 2014

jeee, ja to mam také tak. ale vis co? rekla jsem si, ze na ne kaslu. ja jsme tehotna , ne oni. a az pujdu na mateřskou, tak si to alespoň konecne vyzkouseni. chtěla bych ale vydrzte opravdu az tech 6 tydnu před porodem, uvidíme. ale fakt jim to preji :--))))

teenyel
3. zář 2014

No to mi povidejte...delam konzultantku na pobocce jednoho z operatoru....vecna prace s lidmi. Navic 1/2 lidi se jen potrebuje na nekoho vykricet (a ze lide obcas umi byt pekne zli, uz jsem jednou musela na chlapa i volat policii). Navic 9 hodin pracovni doba a porad stat u stolku. Kdyz prijde zbozi, nebo musime poslat co lide povraceji, tak se to proste udelat musi, takze 2-3× tydne me nemine ani tahani beden s mobilama, set top boxama, modemama atd. A uplne nejlepsi je, kdyz se mi udela soufl uprostred rozboru nejakeho problemu se zakaznikem a musim se omluvit a odejit.....tak doufam, ze na kontrole 30.9., kdyz bude vse ok a dostanu prukazku, tak ze se me bude ptat i na zamestnani a tu neschopenku si napsat necham bez okolku! Jeste navic nam chteji zasemenit podminky abychom vubec dostali vyplatu...kdyz to udelali minule, stalo me to 3 tis kazdy mesic na vyplate! Takze radeji budu na nemocenske, nez tam za stejne penize, az to zase upravi. Zdrhnout co nejdrive. A do toho sef porad hroti, ze za pul roku/za rok uz se bude delat jen tohle a tamhleto...a co me je po tom? Za tu dobu budu doma s malickatym. A po materske sem rozhodne ne. Musela bych od 3leteho prcka na mesic odjet pryc na skoleni a pak pracovni doba 8-17 nebo 9-18 je naprosto nevyhovujici.

suzief
3. zář 2014

@teenyel podle toho, co pises, bych moc nečekala a na neschopenku šla hned, jak bych se cítila blbe, nestojí to za ty nervy, mysli prostě na sebe a hotovo.

suzief
3. zář 2014

@0508 neohlizela bych se na ostatní a šla hned na neschopenku, jakmile bych to už nezvladala, já sama vydržela do 6. Měsíce a z toho jsem první trimestr mela denně nevolnosti, vydrtzela bych i dal ale už jserm si chtěla odpočinout a uzivast si léta a rozhodne nelituji, spis naopak.

ninive211
3. zář 2014

Člověk musí být občas sobec a myslet i na sebe, kór v těhotenství, sice je pravda, že těhotenství není nemoc (no jak kdy 😀 někdy se člověk cítí hůř jak s horečkama s chřipkou), ale na co brát přehnané ohledy na kolegy, pokud oni je neberou na tebe...nikdy jindy se nemůžeš vymluvit na zdravotní stav, že něco "nemůžeš", než v těhotenství.
Zase je pravda, že neschopenka taky není žádný med, vycházky, nemůžeš si kdy chceš a kam chceš, dovolená nehrozí...ale někdy to i za ty ušetřené nervy stojí.

tria002
3. zář 2014

Na to mám odpověď jen jednu- zůstat doma.. Myslím, že mimčo a tvoje duševní pohoda by měly mít přednost před spolupracovníky v práci!

hanivasi
3. zář 2014

@0508 já měla dost nervní zaměstnání, strašnýho šéfa. Řešila jsem to tak, že jsem vydržela co nejdýl to šlo, a jakmile jsem už cítila, že toho fakt moc, že těch nervů je víc než snesitelno, tak jsem šla prostě na nemocenskou. V takovém požehnaném stavu holt musí člověk myslet sám na sebe - resp.na sebe a mimi. A musím říct, že jsem toho rozhodně nelitovala. Doma to bylo super, vycházky vyhovující. Odpočla jsem si a připravila se na přicházející rodinku. Jestli je to tvoje první, tak to tak taky udělej. Pak už v životě nebudeš nikdy mít takový klid jako před porodem 😀

0508
autor
3. zář 2014

já mám celý těhotenství bez problémů, naštěstí. Tím, že pracuju v knihkupectví v kanceláři, kde vánoční frmol začíná listopadem a končí na Štědrý den, plus máme v listopadu uzávěrku tím pádem nervičky denně, v práci už opravdu nechci být. Mám v plánu dokončit říjen, od listopadu marodit a 25.11. mám první nástup na mateřskou, tak doufám, že mi to vyjde. Navíc hodinu denně dojíždím busem do práce po D1 a to se mi nechce už teď v 21tt, natož za 2 měsíce. Ale zase se mi tam nechce ty lidi nechat, jen tak na pospas.

teenyel
4. zář 2014

Holky tak ja jsem ode dneska doma. 6+5, takze 7.tt. Bez problemu me nechala doma obvodacka, 29.9. jdu k ni a 30.9.na gyndu a jen si me mezi sebou preradi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru