Mateřské mléko v mrazáku, jak dlouho tam může být?

jifinka
5. čer 2015

Potřebovala bych poradit, jak je to s uskladněním MM v mrazáku. Někde píší, že mlíčko může být v mrazáku jen 3 měsíce a pak by se mělo vyhodit. Ale dozvěděla jsem se, že může být v mrazáku dokonce až 6 měsíců. Tak kde je pravda? 🙂 Mám strach, když bych dala dcerce starší mlíčko jak ty 3 měsíce, aby jí to neublížilo.

frantiska85
5. čer 2015

Nebála bych se ani delší dobu mraženého mlíčka, ale bylo ho pořád dost, tak jsem starší zásoby dávala psovi a pro syna mrazila nové.

jifinka
autor
5. čer 2015

Já už právě neodstříkávám a pes to, ten mlsoun jeden, nechce 😀 Chtěla bych jí to dávat třeba do příkrmu. Je mně líto, to vyhazovat.

kristyna90
5. čer 2015

me dokonce rekli v porodnici ze rok v mrazaku, tyden v lednici a az 8 hodin v pokojove teplote.. a at se neleknu kdyz mlicko bude smrdet.. ze chutove je dobre pomud dodrzim tyto doby.. no kazdopadne mu to nebudu skladovat rok.. taky jsem si rikala max. 3 mesice

arien_black
18. čer 2015

v porodnici nám říkali, že v lednici 24 hodin, v malém mrazáku 3 měsíce a ve velkém 6 měsíců

atenka46
9. srp 2015

Muzu se zeptat v čem mléko skladujete? Dekuji

arien_black
9. srp 2015

@atenka46 něco mám ve via kelímcích od aventu, ale jsou dost drahé, takže jsem něco dala do skleniček od jogurtu a na radu jedné maminky z MK jsem zamrazila do igelitových pytlíků