Může narušit lahvička úspěšné kojení?

tyf
12. kvě 2013

Viz nadpis...... 🙂 Mimču jsou dva měsíce a plně kojím po třech hodinách. Potřebuju se ale v nejbližší době kvůli škole zavřít do knihovny na celé odpoledne, vynechat tak jedno kojení. Ještě by byla možnost, že by mi ji táta přivezl, ale je to v centru, kde ani nezaparkuje a já taky nejsem ještě tak otrkaná, abych kojila kdekoliv 🙂 Tak jsem myslela, že bych odstříkala, ale všude čtu, že když dám dítěti lahvičku riskuju, že pak bude mít problém s pitím z prsu. Z toho mám strach ale říkám si, že přece za tím účelem se ty odsávačky vyvinuly ne? 🙂 Jaký je Vás názor?

lv
12. kvě 2013

Dcerce jsem dávala flašku když jsem si potřebovala odskočit k lékaři, kojila jsem do 8m bez problémů, jí to bylo snad jedno..a flašky jakýkoliv, Nuk, Mam,Avent, Tommy Tepee. Já bych se nebála, jen spíš zkus doma tu flašku, některý dítě ji naprosto odmítá..ať muž nezůstane s ječícím děckem 😵

speedygon
12. kvě 2013

Podle mě, pokud je to výjimečně, nic nepokazíš...navíc máš důvod. Jinak na trhu existuje i speciální lahvička pro kojené děti-Medela calm. Prý je u ní stejný princip sání, jako při kojení. Bohužel je to jediný druh, co seženeš. A odsávačky jsou nejen pro tyto situace...Jsou dobré např. i při přeplnění prsou, abys trochu odsála a uvolnil se tlak nebo když z nějakého důvodu nemůžeš kojit,atd...Ale souhlas s Iv: může se stát, že dítko daný typ lahvičky odmítne kvůli nevyhovující savičce nebo ji odmítne úplně a bude chtít kojit. Vyzkoušej a uvidíš. Hodně štěstí...

tyf
autor
12. kvě 2013

@lv To určitě zkusím a mám nakojit "čerstvé mléko" nebo použít zamrazené? Vůbec nemám představu, kolik ml může malá při jednom kojení vypít. Mám zamražené nějaké zásoby, kdy jsem mlíko sbírala celý den a dala do mrazáku. Nevím jestli bych byla schopná odsát třeba 100 ml a jít.....

salomee
12. kvě 2013

@tyf Však na to to zmrazené je, klidně dej to..ale taky se příprav, že v obvyklé době kojenÍ, nebo až budou prostě prsa plnější kvůli vynechání, může to začít téct samo..tak mít zásobu těch tamponků do prádla, raději náhradní oblečenÍ atp🙂.
Nevím, kolik je malé, ale ony tyhle mimča pijou hrozně různě.....myslím tím co do množství.

anina32
12. kvě 2013

Nemám zkušenost s mlékem ale starší syn už téměř od narození pil z lahvičky čaj a na kojení to nemělo žádný vliv, do půl roku byl kojený plně a pak dál s příkrmama. Naopak z vlastní zkušenosti můžu jen doporučit aby mimi přišlo do styku i s jiným způsobem pití než jen kojení, mladšímu jsem zkusila dát čaj až s příkrmama na půl roce, a je to průšvih, odmítá pít z láhve i z hrmíčku 🙄

tyf
autor
12. kvě 2013

Super, děkuji za rady. Malé jsou dva měsíce. A ještě poslední blbá otázka, jak nejlépe mléko rozmrazit. Nechat pozvolna rozmrznout v ledničce, nebo v teplé vodě?

martinakl
12. kvě 2013

@tyf Já jsem měla tu lahvičku Calm od Medely, protože jsme měli problémy s kojením, tak byl Kuba dokrmovaný. A teď papá v pohodě 🙂 Občas, když potřebuju odejít, tak už dostává z normální lahve. Když to bude jen sem tam, tak podle mě nemusíš ani tu Calmu kupovat. Rozmrazuju pomalu v lednici.

lv
12. kvě 2013

@tyf myslím, že můžeš zkusit odstříkat a když to nebude dost /asi ne/, tak nechat rozmrznout buď v chladničce, nebo při pokojové teplotě a pak ohřát ve vodní lázni.

snowvwhite
12. kvě 2013

@tyf tak dá se ještě krmit ze stříkačky - nabere se odstříkané mlíko, prstem na horním patře se aktivuje sací reflex a k prstu přiložíš konec stříkačky, ze kterého si dítě samo nasaje; tak jsem to dělala já, když byl syn malinkej, protože láhev odmítal; souhlasim s lv, že je to dobré vyzkoušet za tvé přítomnosti, aby pak muž nebyl "namydlenej"; na typ lahve bych se bejt tebou vykašlala, já měla Avent, kterej považuju za kvalitní bez BPA; jinak si osobně myslim, že lahve typu Medela jsou jen o vytažení peněz z peněženky - vždycky je lahev jiná než prso...; no a rozmražení - souhlasim s tim, že pozvolna - podle toho, kolik na to bude času - a pak doohřát ve vodní lázni; upřímně řečeno - stejně mi ale rozmrazený mlíko připadalo divný, tak jsem to časem jen chladila - na použítí ten den a pak jsem v případě nouze radši dala sunar; ono kdo ví, jak to je doopravdy, ale prý se mlíko tvoří různý podle denní doby a stavu miminka, takže pokud je to pravda, tak asi neni nejlepší dát měsíc starý mražený mlíko... no ale to jen taková poznámka pod čarou 🙂

leeena_4
12. kvě 2013

Malého jsme už v tomhle věku nechali na hlídání dědovi, nebo ho hlídal manžel - odstříkala jsem a dostal láhví a kojím dál bez problémů 😉. Nemusíš se bát. Měla jsem Medelu - nijak drahou 😉

brigule
13. kvě 2013

@tyf Já jsem ve stejný situaci jak ty. Buď jsem půl dne pryč já nebo malej. Taky dostává cca 1x denně z lahve (ted je mu 3,5m) a žádnej vliv na kojení to nemá. Ale asi to záleží na konkrétním dítěti. Rozmrazovat se má buď v ledničce, při pokojové teplotě nebo ve vodní lázni, ale voda nesmí být teplejší než 37st. Pokud jsem doma, tak v čas vynechanýho kojení odpumpuju, pokaždý jiné množství. Někdy z jednoho prsu za 5min 100ml, někdy z obou celkem za 15 min 50ml... jak kdy, je to různý. Malej vypije 100ml v pohodě, často chce i víc, tak zamražuju kolem 130ml. mám el. pumpu od medely.

hamma
13. kvě 2013

@tyf Je jisté, že mnoha dětem lahvička skutečně kojení naruší. Pak je také spousta dětí, kterým to "neublížilo", i když problémy se mohou vyskytnout i později. Nikdy nevíte, do které skupiny bude vaše dítě patřit, takže bych vám radila to neriskovat. Navíc pokud máte možnost, že vám miminko někdo doveze. V knihovně určitě najdete klidné místo ke kojení.

hamma
13. kvě 2013

@leeena_4 Píšete, že jste dávala vašemu synovi lahvičku a neměl nikdy problémy s kojením a ve vašem statusu vidím, že právě procházíte bojkotem - nemyslíte, že to může souviset?
Rady, jak překonat bojkot, najdete tady: http://kojim.webnode.cz/nejcastejsi-problemy/ja...

hamma
13. kvě 2013

@tyf A ještě jedna věc - odsavačky rozhodně nikdo nevyrábí proto, aby umožnil kojit - je to velmi povedený reklamní trik. Odsavačky jou vyráběny proto, že jejich prodejem výrobce vydělává peníze, stejně jako lahvičky, dudlíky a spol. 🙂

leeena_4
14. kvě 2013

@hamma Tak to nesouvisí určitě. Dostal naposledy lahev před více než 3 měsíci 😉. A znám miminka s bojkotem, co nikdy nahev neměla.

hamma
14. kvě 2013

@leeena_4 Tak to asi opravdu nesouvisí, i když u dětí jeden nikdy neví 😉...každopádně si zkuste přečíst ty rady, jsou docela účinné. Kdyžtak klidně napište do IP.

radka8888
14. kvě 2013

Ahoj, ja chodim taky do skoly od 14 dnu stari ditete. Odsaju, pak davame v lahvicce Calma od Medely - musi sat jinak netece. A koji jako drak. Oddojim den dopredu, nadavkuju do lednicky a mama pak dava.

nikola_kopecka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz