Zánět močových cest a kojení. Můžu urologický čaj?

garnek
27. led 2009

Ahoj holky,
plně kojím a minulý týden jsem podstoupila operaci žlučníku a jak je známo, tak na operač.sále je vždycky šílená kosa a já to tentokrát odnesla řezáním při čůrání. A tak si chci nějak pomoct a nevím jak. Co můžu??? Můžu si dát urologický čaj?
Při těhu mi zabírali brusinky, jenže teďka do nich několik dní jít nechci, protože jsme byli dneska na očkování, tak kdyby se malý náhodou obsypal, tak ať vím z čeho by to bylo.
Moc děkuju za pomoc! Pa villa

petra2204
27. led 2009

Ahoj Garnek, mám čerstvou zkušenost, ale mému synkovi je už 17 měsíců, takže to je jiná situace. Myslím, že urolog. čaj můžeš a brusiny taky. Koupila jsem si Uroval Manosa, ty obsahují taky brusinky plus něco navíc. Vždy to zabralo, teď ne úplně. Předepsali mi minutý týden ATB při kterých jsem kojit mohla, ale nepomohly ani ty, takže jsem dostala nová ATB a s kojením je konec ☹ .
Radši bych barla ty brusiny a riskovala malého osypání, než ATB.....

garnek
autor
27. led 2009

Ahoj Petro, moc děkuju, už ten čaj popíjím, protože se bojím, že by se to mohlo více rozjet a pokud by se to tak do 2 dnů nezlepšilo, tak jdu i do toho brusinkového džusu, ten mi dělal vždycky zázraky.
Tak rychlé uzdravení a s tím kojením tě chápu, nejen že je to i dobrá a zdravá věcička pro mimi, ale pro mami je to citová záležitost. Já jsem řešila kojení-nekojení před operací žlučníku, takže v podstatě před pár dny, ale vydržela jsem a kojím dál!!!! Jupíííí 🙂

petra2204
27. led 2009

Tak to blahopřeju, jseš dobrá 😉 . Držím palce, ať se ti to nerozjede jako mně, já už mám zánět v ledvině. Kojení jsem ořvala, i když už je velký. Chtěla jsem ho odstavit na jaře a takhle to muselo být z ničeho nic najednou.

miliharmi
27. led 2009

Řeším stejný problém, ani mě nezabrala ATB, ale do dalších jít nechci, zkusím to znovu s brusinkami a hodně pitím, pozor klasický urologocký čaj je při kojení kontraindikovaný i v těhu a i pro děti do 12 let. Takže ten bych příliš nepopíjela, ta kontraindikace je vypsaná přímo na obale urolog. čaje.

petik77
27. led 2009

taky jsem měla stejny problem a zabraly ty brusinky a jak píše mili tak čaj se nedoporučuje taky jsem to četla na obale

leryl
27. led 2009

Měla jsem stejný problém,v lékárně mi poradili urolog.čaj od f.Megafit,ale SYPANY,tam je napsáno,že se může při kojeni.Ale stejně to nestačilo.Museli mi dát ATB,ale musí se dát podle výsledku kultivace,aby zabraly a nedávaly se naslepo.

minea
27. led 2009

Garnek, zánět močových cest jsem dostala dva dny po porodu. Už v nemocnici mi "naordinovali" urologický čaj, ten ale samozřejmě sám o sobě nezbral, takže jsem pak dostala ATB - Augmentin (naslepo, protože na kultivaci nebyl čas, trvala by několik dní a já už jsem to měla pěkně rozjeté). Léky nezabraly, pak jsem rezignovala a přestala to řešit, samo to pak nějak odeznělo. Ale vytrpěla jsem si 😒. Jinak na ten čaj jsem se ptala pak i dalšího doktora a prý se to při kojení smí.

miliharmi
27. led 2009

Možná záleží na druhu toho čaje, chtělo by se to zeptat nějakého odborníka na bylinky, která že ta bylinka je při kojení kontraindikovaná a pak zkontrolovat složení, aby tam nebyla.

minea
27. led 2009

No, já jsem z toho taky tenkrát měla pocit, že říkají můžete, ale znělo mi to spíš jako kompromis - dr to dokonce přirovnal k tomu, jak hodně mi ublíží, když budu pět minut dýchat vzduch na rušné křižovatce 😒. Teď jsem si schválně vzala k ruce dva urologické čaje, co tu mám (Leros a Galmed), a opravdu se v některých bylinkách liší.

leryl
28. led 2009

jak jsem již psala,může se sypaný urol.čaj od f.Megafyt

dansen
28. bře 2018

Ahoj, praktická lékařka mě upozornila, že urologické čaje v období kojení vhodné nejsou. V lékárně jsme s magistrou opravdu žádný vhodný nenašly. Údajně ho dříve měly, ale už ho nedostávají (možná to byl ten Megafit). Já zkusila Urosept a ráda bych upozornila všechny kojící maminky. Moje tříměsíční dítě po vypití Uroseptu ODMÍTALO pít mateřské mléko z prsu! Po odstříknutí cca 20 ml se už chytla bez problémů a následně pije dál z prsu. Bohužel dva dny po sobě jsem ráno musela řešit situaci,kdy dítě brečelo hlady a já musela vytáhnout železné zásoby - první den mateřské mléko z mrazáku a druhý umělé mléko. Nedokáži si představit situaci, že bych tyto zásoby neměla...