Dithiaden, fenistil kapky, aerius-mají podobný účinek?

petulka25
13. kvě 2013

Ahoj holky dcery mívají suché dráždivé kašlíky-od září každy měsíc☹ kašle trvají 2-3 dny pak začnou pěkně odkašlávat!!!! Mám doma všechny 3 léčiva, aerius od alergologa pro jednu dceru, fenistil jsem dostala od ORL a dithiaden mi dala kamarádka! dočetla jsem se že jsou podobné-na alergii-co dávate při záchvatech kašle-co vám zabírá? dávala jsem všechny( ne najednou) ,ale připadalo mi bez účinku... děkuji

lv
13. kvě 2013

já na suché dráždivé kašlání dávám Prospan když tedy ne nějaký jitrocelový sirup...nebo na noc na utlumeni Sinecod kapky, když není zbytí..ale dcerka není alergik.

petulka25
autor
13. kvě 2013

@lv no my asi taky nejsme alergici...byli jsme na odběrech u alegologa nic nenašli ☹ ale ty kašle jsou stašné-staršně mi to trhá uši!!!!! ☹

petulka25
autor
13. kvě 2013

@lv ale děkuji za tip

andy80
13. kvě 2013

Stoptussin kapky + dithiaden, ale malá trpí na Laryngitidy, takže Stoptussin na utlumení kašle a dithiaden na splasknutí hrtanu. Když byla menší, tak Stoptussin syrup a Fenistil kapky. Vždycky to chce kombinaci syrupu či kapek na kašel + nějaké léky na utlumení a to je právě Fenistil či Dithiaden. Samotné nepomůžou. Ale je dobré to dávat fakt jen na co, přes den to chce něco na odkašlávání, ráno a v poledne Ambrobene nebo Mucosolvan.

alushka
14. kvě 2013

Ahojky, Aerius, Dithiaden ani Fenistil není určen primárně na léčení suchého kašle, jsou proti alergii, svým účinkem jsou i proti kýchání a kašli, ale způsobenému alergeny, doktoři je často píšou při nachlazení nebo virozách, zlepšuje symptomy a ulevuje (kašel, sekreci z nosu, očí apod.), proto u vás neúčinkují při viroze na kašel.
Na suchý dráždivý kašel je např. Sinecod, Tussin, Ditustat, Robitussin antitusicum pro děti apod. (to ti poradí v lékárně, který a pro jak staré dítě jsou vhodné), ty přímo zastavují nebo přerušují kašlací reflex.
Na vykašlávání hlenu jsou pak určeny např. Mucosolvan, Acc, Solmucol, Jitrocelový sirup, prospan, Hedelix a další (opět porádí v lékárně), ty přímo ztekucují hlen a umožnují ho vykašlat z dýchacích cest a tím se uleví.

sonia79
14. kvě 2013

@petulka25 veskrze se jedná ve všech třech případech o antihistaminika, tj léky na alergie. Moje dcera alergik není, ale když trpí vážně děsným kašlem, ať už suchým nebo naopak, osvědčilo se mi dávat na noc čtvrtku Dithiadenu, jak jsou dýchací cesty zduřelé, tímto do určité míry splasknou a hlavně se díky tomu dítě lépe vyspí - samozřejmě nelze dlouhodobě. Co vím, tak sirupy Aerius a Xyzal jsou nová generace antihistaminik, ale ozkoušené nemáme. Sirupy na vlhký kašel viz. @alushka po zkušenosti vůbec nenasazuji, dcera se po nich spíš uchrchlá a nemám pocit že bya to mělo efekt. Ale samozřejmě je to individuální a někomu to pomoc asi musí, proč by to zas vyráběli, že 😉