Jak nejlépe podat kojenému miminku léky na lžičce?

partyzanka91
28. srp 2014

ahojky, svoji dcerku plně kojím, neumí moc pít z lahvičky (jen trošku čajíčku). Dcerka má ale zvýšený bilirubín v krvi (kvůli dlouhé novorozenecké žloutence) a doktorka nám předepsala homeopatika Phosphorus. Jjsou to takové bílé kuličky podobné antiperlím. Kojencům se podávají tak že se nechají rozpustit ve vodě a pak na lžičku. Dcerka jich má dostávát pět 1xdenně. Vždycky dám drtek vody do kelímku a rozpustím to v tom. Když to dávám po lžičkách Míše tak něco spolkne (mám jí při tom dost napřímenou aby se nekuckala) ale dost toho skončí okolo. Malé to příjde nesmírně zábavné a vždycky se u toho chechtá, já si spíš dělám starosti aby toho léku dostala dostatečné množství a moc se to nevybryndalo. Existuje ještě nějaký lepší způsob jak podávat takovéhle léky?

pellullinka
28. srp 2014

a když bys jí to dala do té lahvičky, tak by to nevypila?

anehap
28. srp 2014

@partyzanka91 já takhle malým miminkům dávala homeopatika dle rady naší dětské dr - koupila jsem v lékárně obyčejnou injekci, do ní dala potřebné množství kuliček, natáhla trochu vody(většinou max. 20 ml) a pak rozpustila a dávala holkám do pusinky(tolikrát, jak ti řekne dr), krásně to polykaly 😉

palkovaadela
28. srp 2014

A co koupit injekční stříkačku a jak se to rozpustí tak to do ní natáhnout a dát maličké malíček do pusinky polštářkem prstu nahoru a jak začne prst tahat tak jí to tam postupně z té stříkačky vytlačovat a postupně to polkne =) my to tak dělali =)

partyzanka91
autor
28. srp 2014

jé tak děkuji za radu s tou stříkačkou ej to dobrý nápad🙂

kaculinek1
29. srp 2014

Já na rozpuštěné laktobalílky používala dávkovač z nurofenu 😉

berynka
29. srp 2014

ve stříkačce. Dceři jsem takto dávala ATB už ve dvou měsících.

verumik
29. srp 2014

Já malého naučila pusinku otvírat na "ham". Nevěřila bych tomu, ale fakt to umí, asi od šesti týdnů.

abalajda
29. srp 2014

Stříkačkou z Nurofenu nebo Paralenu,..

avantgarda
14. zář 2014

Zkusila bych to dát do lahvičky a nebo koupit v lékárně stříkačku a dávat jí to stříkačkou, pokud se lžičkou dělá blbiny.

kachidlo
30. zář 2014

Ty stříkačky z Nurofenu jsou prima, taky si je schovávám. Nebo koupit normální stříkačku. Taky se dá nalít do pusinky po prstu.