Častá zapomětlivost, bolest hlavy, velká únava

lucifux
21. lis 2019

Ahoj holky, je mi 24 let. Poslední 2 roky zápasím s opravdu velmi častým zapomínáním.bolesti hlavy a velikou únavou. Není to takové to běžné a občasné zapomínání. Třeba manžel mi včera řekl, jestli bych odnesla balík kofoly do špajzky a dneska mě poprosil, jestli bych mu nenalila sklenku. Já jsem zapomněla, že jsem to tam nesla, ptala jsem se ho a kam si to dal... A takhle je to pořád s něčím. Nebo ta každodenní bolest hlavy, únava. Nedělám nic co by mě mohlo tolik zmáhat. Starám se o dvě děti a domácnost. Večer jdu nakrmit zvířectvo., snažím se tedy chodit s klukama každý den aspoň na malou prochajdu. Je pravda, že můj spánek nic moc. Malý 7 měsíců je nespavec, ale to skoro každé druhé dítě. Už to chci začít nějak řešit, jen nevím s kým. Narušuje mi to soukromý život, cítím se trapně

lucifux
autor
21. lis 2019

Nebo mi manžel něco říká, a já už to za hodinu nevím.

denca033
21. lis 2019

@lucifux asi bych zašla k obvodakovi tam mu řekla co a jak a on vás určitě pošle k nějakému odborníkovi. A manžela bych také víc zapojila do denních činnosti aby to nebylo jen na vas

lucifux
autor
21. lis 2019

@denca033 on se snaží, občas uvaří, umyje nádobí, utře prach, vyluxuje.

denca033
21. lis 2019

@lucifux tak to je fajn. Ale k tomu doktorovi bych asi zašla. Řekněte mu co vás trápí a on vás určitě někam pošle či poradi co delat

lenka_tom
21. lis 2019

@lucifux jak píše @denca033 určitě bych zašla k obvoďákovi a požádala o krevní obraz. Může to být cokoliv od boreliozy po štítnou žlázu.

denca033
21. lis 2019

@lenka_tom právě že s ničeho co se zdá být třeba normální protože je toho na paní moc může být něco. Nikdy člověk neví a zdraví máme jen jedno.

gabrolo
21. lis 2019

Taky bych určitě šla k lékaři můj strejda byl furt taky moc unavený a cítil malátnost a zjistily ,že mám v krvi a v těle málo cukru .

barulina
21. lis 2019

Zkusila bych lecitin. A aspon jednu noc vbtydnunat.se.stara manzel. Zvysila bych obecne prisun vitaminu.

lucifux
autor
21. lis 2019

@barulina v noci to neklapne, kojím.

lucifux
autor
21. lis 2019

Musím se přiznat, že jsem poslední dobou i docela dost psychicky v pytli

xcassiopea
21. lis 2019

Ahoj, může to být od stresu, než začneš obíhat doktory, zkus si koupit čaj s Gingo bilobou, posílám odkaz, 2x za den si ho dej v klidu, idálně ráno na lačno a večer a za pár dní uvidíš jestli to pomůže. Jinak ještě doplnit vitamín B a Selen, pokud to nepomůže, nech si udělat krevní obraz jestli se nejedná o jiný problém. Držím palce

https://www.benu.cz/vitto-intensive-gingko-zele...

petrasipkova1
21. lis 2019

Nechala bych se prohlednout u neurologa, s bolestma hlavy si nezahravat prosim.

aneta15
21. lis 2019

@lucifux nech si nechat udělat testy na boreliózu, měla jsem to podobne, nakonec jsem zkolabovala

drakenn
21. lis 2019

@lucifux Ten Lecitin i ginko biloba je dobrá volba a můžeš ho i při kojení..
Pokud jsi jak píšeš psychicky v pytli, ,tak to dost vypovídá.. Necítíš se dobře? Co tě vyšťavnuje? Máte problémy?

Já osobně mám dojem , že tvůj partner si myslí, jak vše musíš zvládat, protože jsi doma.. automatika.. ale nechápe, že i starost o dítko a domácnost může vyčerpávat.. není v tomhle u tebe problém?

vaseli16
22. lis 2019

Urcite si vyzadej komoletni vysetreni, ja mam s timto spatnou zkusenost. Vic psat nebudu.

bonavoxa
22. lis 2019

@lucifux Může to dělati štítná žláza. Ale také další onemocnění.

odula
22. lis 2019

Ahoj, já jsem před půl rokem začala mit prudký bolesti hlavy, zavrate, nevolnosti, brnění... fakt strašidelný. Musela jsem přestat na nějakou dobu pracovat, studovat. podezření na RS doktor nakonec zavrhl, vydupala jsem si aspoň komplet krevní obraz (uplne v pohode) CT - a naštěstí čitý. Byl to zřejmě prý "jenom" nějaký zánětlivý proces v mozku. Kazdopádně já jsem si celkem jistá, že jsem se položila proto, že jsem toho na sobě měla strašně moc. Domácnost se třemi dětmi, nejmladší pořád ještě pořádně nespala, studium na plný úvazek a ještě práce... co chci říct - někdy to opravdu může být prostě a jednoduše z přetížení. To že už sedm měsíců pořádně nespíš (a před tím to asi nebylo moc lepší vzhledem k tomu jak máš děti krátce po sobě), to mluví samo za sebe. To zapomínání je s tím nepochybně taky spojený. Samozřejmě může jít v podstatě o cokoliv. Ale pokud se ty bolesti hlavy nějak dramaticky nezhoršují nebo nemění v průběhu těch dvou let, tak bych sázela na to vyčerpání. Pro svůj klid se samozřejmě nech vyšetřit, je lepší nic nezanedbat. Ale chtěla jsem tě jenom povzbudit, že to opravdu může být prostě a jenom velká unava! 🙂 měj se krásně a ať je ti brzo líp!!

odula
22. lis 2019

jo a ještě něco... tohle mě opravdu pobavilo. ty napíšeš "Nedělám nic co by mě mohlo tolik zmáhat" . a pak pokračuješ "Starám se o dvě děti a domácnost. Večer jdu nakrmit zvířectvo., snažím se tedy chodit s klukama každý den aspoň na malou prochajdu." A do toho všeho ještě pořádně nespíš!! nezlob se na mě ale to je na jednoho tedy pořádný zápřah.Jasně - někdo toho zvládá třeba mnohem víc, ale každej jsme jinej. Bydlíte v domě?

babanci
22. lis 2019

Může to být "jenom" únava, ale taky to může být nemoc. Ať Ti prohlídnou hlavinku. 🙂

lucifux
autor
22. lis 2019

@odula v baráku jako kráva, kde jsme 3 generace. Občas se mi podaří stihnout třeba vyluxovat, nebo vytřít manželovým prarodičům 82 a 88 let. Někdy jím uvařím oběd, abych babičce pomohla. My máme 4kk.

odula
22. lis 2019

@lucifux tyyy vole. a jeste 4kk. Já jsem mela dve deti blizko po sobe, stacilo me 3kk o 60m v bytovce a padala jsem na usta, kdyz jsem byla nekolik mesicu nevyspala. No. A muzu se zeptat kdy jsi mela naposledy dovolenou? jako opravdovou dovolenou. jenom ty, pripadne jenom ty a partner. Rozhodne to nechci bagatelizovat, a urcite si dojdi za odbornikem. Jenom vim, co dokaze s clovekem udelat vycerpani. i kdyby to treba nakonec nedejboze byla borca nebo stitna zlaza atp, stejne nikdy neuskodi zvolnit. 😉

lucifux
autor
22. lis 2019

@odula dovolená? Jen já... To nevím co je, od tý doby co mám děti, tak lítám jak hadr na holi, kolem dětí převážně. Ale přitom tobnení žádná fyzicky těžká práce. S jedním to bylo celkem v poho. Ale druhý, ten mladší my dává fakt zabrat. Z prvu trpěl tříměsíční kolikou. Je to nespavec. Do toho ještě kojím. Už se ozívají i zoubky. Je na mě upnutý. U prvního syna to byla pohoda, všechno zvládal bez komplikací. Zuby, žádné bolesti břicha, očkování bez reakce, vydržel si v postýlce sám hrát. Když jsem ho položila v tu ránu spinkal. Teď mám pravý opak.

lucifux
autor
22. lis 2019

@drakenn je pravda, že poslední dobou je to fakt náročné. A já nevím jestli je to mnou, že jsem k ničemu, nebo že jsem pomalá, nebo že jsem antitalent o starání se o rodinu a domácnost.

odula
22. lis 2019

@lucifux ty jo. A napadlo te ze to je třeba tím ze je toho prostě moc? A ne tim, ze jsi, cituji "pomalá", "k ničemu", "antitalent"... Jejda - brzdi. Nemusíš bejt přece superman ;) jeden člověk nemůže zvládat všechno. Zvlášť když u toho nespí. Každej máme limity 🙂

lucifux
autor
22. lis 2019

@odula Vlastně co mám děti, tak žiji na vesnici. Jinak jsem žila ve městě v bytě. Kde jsem žila s mámou, uklidila si pokojíček, trochu pomohla mámě. To bylo vše. Teď je to fakt honička. Ještě topíme v kotli na tuhá paliva, takže ještě několikrát za den běžím do stodoly pro koš dřeva. A co hodinu běhám ke kotli.

te_reza
22. lis 2019

Neurologie a ct minimálně, to zapominani není prdel

pratensis
22. lis 2019

@odula mi mluví z duše. Samozřejmě vyšetřením pro klid se nic nezkazí, ale také bych tipovala spíš syndrom vyhoření jak blázen. V menším měřítku jsem popisované problémy taky měla a byly z přetažení a dlouhodobého nevyspání Ve chvíli, kdy jsem se mohla v noci zase jakž takž vyspat, tak velká část těch problémů zmizela jak mávnutím kouzelného proutku.

drakenn
22. lis 2019

Také se přikláním k názoru, že toho máš moc a nestíháš. Hlavně se prosím neshazuj. Manžela či příbuzné nemůžeš delegovat a odpočinout si?

odula
22. lis 2019

@pratensis přesně tak. Já už zapomínala i normální slova. Děti si měly brát jídlo z koupelny, vyhodit odpadky do boty... Snad v každý větě záměna slov. Do toho ty závratě a bolest.
Zadrhavala jsem se...Hrůza.. víš kdy to přešlo? Když jsem sekla s prací a odjela na měsíc na prázdniny. Teď se to ozve jen když to prezenu. Určitě vyšetřit, to jo.. Ale vyčerpání dělá s mozkem fakt podivuhodnosti.

odula
22. lis 2019

@lucifux takže si to shrneme.přes den se nezastavis, obstarás vaši domácnost, navaris uklidis, postaras se o děti, povytiras a vysajes starouskum, taky jim navaris, mezi tím několikrát zabehnes ke kotli, a doneseš dřevo. Pak dojdeš s dětmi ven, nakrmis zvířata, ulozis děti, ještě jednou kotel na noc. V průběhu dne komunikace s dětmi, aktivity, foukání bebicek. A pak nastupujes noční směnu, kdy jsi minimálně každé dvě hodiny vzhůru... a ráno znova. Ženská ty se flákáš!!! :D ne , vážně, máš toho strašně moc. Co dělají ostatní?