Bolesti v krku - (streptokok) - 10tt, máte zkušenost?

rnika
28. únor 2013

Dobré ráno - ještě jsme se tu ani pořádně nerozlídla a už se zkusím na něco poptat..... 😉
Nemáte někdo zkušenost s léčbou angíny v průběhu těhotenství......... ????
Asi začnu tím, že u mě to bude malinko složitější - minulý rok jsem bohužel trpěla na angínu - kde až po nějaké době zjistili, že za to může streptokok - nakonec jsem cca půl roku brala pendepon, který jako jediný pomohl. Pak jsme měla chvíli pokoj až do letoška kdy na začátku Ledna - opět bolest v krku a nateklé mandle.... lékařka mi nasadila Ospen 1500, který zabral ( s tím, že mám jít na krční konzultovat případné vyndání mandlí...) Ovšem mezitím jsem zjistila, že jsem těhotná.... Takže následoval stres z toho jestli jsem už tím, že jsem brala antibiotika takhle z kraje nemohla mimi uškodit.... (lékař mě uklidňoval, že dobré - ale mande mi vyndat nemohl - prý nejdříve po šestinedělí...) Tak jsem si říkala, že třeba bude vše v poho, ale ouha... od pondělí večer lehké bolesti v krku - bohužel už znovu nateklé mande.... bála jsem se i cokoli kloktat - lékaři na krční jsem volala ten mi zatím poradil kloktak šalvěj s heřmánkem - ale zatím to moc nepomáhá.
Nemáte někdo podobnou zkušenost - případně nějakou radu... ?????

aknel72
28. únor 2013

@rnika Poradím Bioparox jsou to lokální antibiotika brala jsem je v těhotenství 2x .Je bez receptu.

rnika
autor
28. únor 2013

@aknel72
A jde to i v prvním trimestru .... ? mě totiž tvrdili, že v prvních 3 měsících by se nemělo nic....

werumka
28. únor 2013

@rnika Bioparox můžeš kdykoli - je to lokální. Jinak penicilinová antibiotika v prvním trimestru jsou taky bezpečná. Měla jsem je též 🙂

aknel72
28. únor 2013

Je to jen sprej ,vstřikuješ do krku.Já ho brala někdy ve 2měsíci a pak v 9měsíci na doporučení alergoložky i na gyndě mi ho povolila.Tantum mi nezabírá 😒

iluss
28. únor 2013

Já jsem ve 12tt a onemocněla jsem těžkou hnisavou angínou. 5 dní jsem ležela v horečkách (přes 39°C), brala jsem tedy celých 5 dní 3x denně paralen a doktor mi nasadil antibiotika (ale konzultoval je s gyndařkou a ta mi je povolila). Do toho jsem kloktala řepíkový čaj. Taky jsem se obávala, aby to nenechalo nějaké následky na prckovi, ale celé těhotenství bylo potom pohodové, žádné problémy a prcek se narodil zdravý a v pořádku! Držím palce, ať se z toho dostaneš.

rnika
autor
28. únor 2013

No - taky doufám, že to co nejdříve odezní ... tím jak jsem v minulém roce byla "nadopovaná" léky.... se bojím jakkoli přidávat další.... ale ten bioparox nevypadá špatně .... ( V posledních dnech jsem zjistila, že se ze mě chvilkama stává pěknej nervák...který stále řeší co-kdyby... )

daasenka85
28. únor 2013

@iluss paralenu asi není třeba se obávat,já ho pod dohledem doktorů beru již 5 týdnů - také 3 tbl denně - na Ischias

lukava
2. led 2017

Ahoj holky, je ještě nějaké jiné lokální ATB, které se v těhu předepisuje na streptokoka? Už jsem brala Penicilin, ten se v těhu může, ale 10 dní nestačilo. Bioparox SUKL stáhl. http://www.sukl.cz/fusafungin-bioparox-doporuce...
Syn teď užívá PAMYCON, v příbaláku je, že se neočekává nepříznivý vliv na plod, tak snad bych taky mohla... no musím na ORL :/ nebo nějaké bylinky, homeopatika? má někdo zkušenost?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru