Hodnota HCG 35. Jedná se o mimoděložní těhotenství?

kvetkanova
30. črc 2007

ahojda,chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás nemá zkušenosti ohledně umělého oplodnění.Jsem 14 po transferu (6 a 8 mi buněčných embrií).V pátek jsem si dělala těhotenský test a pil pozitivní.Ze soboty na neděli jsem stašně zvracela a měla jsem průjem.Přitom jsem začala malinko špinit.Dnes tj.v pondělí ráno jsem opět dělala tehotenský test z moči a byl slabě pozitivní.Podle krve mám hodnotu hcg 35.Nevíte jestli by se opravdu mohlo jednat o těhotenství nebo o mimoděložní.doktor mi řekl že test je pozitivní,ale že by se v pátek měl zopakovat.děkuji za odpovědi Květa

martule20
30. črc 2007

Ahoj Květo, já naštěstí zkušenost s umělým oplodněním nemám, ale ta hodnota hcg mi přijde slibná. Testy odhalí hcg 20 - 25 a výš, já měla z prvního rozboru krve 110 a to bylo 14 dní po oplodnění, tak mi napsali v laborce, že je test sice pozitivní, ale je vhodné ho opakovat. To bylo ve čtvrtek a v pondělí už jsem měla 533, takže ono to pak prudce stoupá. Takže neklesej na mysli, v pátek už určitě budou hodnoty o poznání vyšší a budeš těhu. Jestli je to mimoděložní nebo ne, to pozná jen gynekolog z UZ a na to je podle mne ještě brzy. Já jsem na začátku 7tt a teprve v pátek jdu na kontrolu, jestli už bije sluníčko, čímž by se vyloučilo případné mimoděložní těhu. Tak držím palce!!!

kvetkanova
autor
30. črc 2007

ahojda moc děkuji za uklidnění,ale stále mám pochybnosti.I když mi doktor řekl že to vypadá na dobré cestě když je test pozitivní. 😉 Stále doufám,že se vše srovná a bude tak jak má být.V pátek se ozvu jak to dopadlo.Děkuji ti a gratuluji.Jen na sebe dávej pozor.Také jsem byla v loni těhotná.V 6 -7 týdnu se mu vyvinula tzv. cévka ze které by se poté mělo vyvinout srdíčko v 8 týdnu.Jenže se mu nevyvinulo a zastavilo se ve vývinu.Musela jsem jít na přerušení.Doktor mi řekl,že to bylo z vysokého pracovního napětí a stresu.Tak proto si dávej pozor a žádný stres.Nic za to nestojí jen to malinké,které ti roste pod srdcem.Ještě jednou děkuji a v pátek ahoj 🙂

martule20
30. črc 2007

Květu, to mě moc mrzí. Já se o svoje miminko taky pořád bojím, ale moje víra mi pomáhá věřit, že vše bude v pořádku a narodí se nám zdravý brouček. Já mám teď přes léto v práci volněji a teď před sebou tři týdny dovči, tak budu odpočívat o sto šest. Mám to teď hektické hlavně doma (manžel má novou práci a už plánuje, že odtamtud odejde, tak je to pro mne náročnější, ale snažím se držet si odstup a myslet hlavně na miminko), tak už tu dovču vážně potřebuju. V pátek se budu těšit na zprávičku a hlavně budu držet palečky!!!Já jdu v pátek na UZ, prý už by snad mělo být vidět srdíčko, tak pevně doufám, abych pak na tu dovču měla klid. Pa pa a opatruj se. M.

kvetkanova
autor
31. črc 2007

ahojda,
děkuji za povzbuzení.Tobě držím palečky,ale opravdu to s tou prací nepřeháněj a doufám že se tu sejdeme v pátek jen s těmi nejlepšími zprávami.Jinak používám ještě jiné diskuzní fórm a také není špatné http://poradny.pritelkyne.cz/poradny-1/tehotens... se na něj zkus podívat. 🙂 A teď koukám,že jsi šla pěkně pozdě spát,to také není dobře pro miminko a kor když chodíš do práce.Měla by jsi pořádně odpočívat.
Ahoj v pátek nebo dříve

martule20
31. črc 2007

Nojo, nojo, já jsem taková sůvička. Večer chodím spát kolem půlnoci a ráno koukám jako sůvička z nudliček 😀 . Neboj, neboj, vychrupovala jsem do osmi a pak se ještě do devíti jen tak povalovala v postýlce. Mám teď přes prázdniny volnější rozvrhy, takže učím denně třeba jen dvě až čtyři hodiny, tak jsem moc ráda, že se nám takhle zadařilo a můžu aspoň ty první týdny užívat v relativně pracovním klidu. V září začne kolotoč nanovo. Na fórum rádä mrknu, i když už teď mám pocit, že je to závislost 😉 . Tak se těším v pátek na ty nejlepší zprávičky od nás obou. zatím se opatruj, papa a hezký den.

kvetkanova
autor
31. črc 2007

tak jsem opět dneska začala špinit.Jsem z toho na nervy jestli opravdu jsem těhotná.Před chvilkou jsem poslala manžela pro testík tak jsem zvědavá

vladimuraz
31. črc 2007

Kvetkanova ahoj, testem už teď nic nezjistíš, čárka může být pořád stejně slabá (silná). Rozhodující je jedině krev. Hodnota HCG musí každý den stoupnout 1-2x. To čekání do pátku bude dlouhé, to znám. Špinění nic neznamená, špiní každá druhá, hlavně klid. Jde to těžko, ale snaž se 😉 . Držím palečky, ať to dopadne!!! (sama to znám dobře, aby sis nemyslela, že tu jen blbě kecám o klidu, jsem těhotná po IVF - 3. pokus)

martule20
31. črc 2007

Květu ahoj, tak jak jsi dopadla? Bylo to jen špinění nebo se Ti to rozjelo 😖 ? Doufám, že to byl jen planý poplach a moc Ti držím palce! Bohužel má vladimuraz pravdu, test Ti může ukazovat // i když už by to vlastně nedopadlo, ale samozřejmě Ti to nepřeju. Ale je fakt, že špiní každá druhá a mají pak všechny zdravé mimísky, tak se neboj a hlavně napiš, jak jsi na tom.

simus
31. črc 2007

já měla v den očekávané menses HCG jen 50 takže v klidku🙂🙂 a do 10 dnů kolem 1400 a ted🙂:_) ted mám už rodit🙂

kvetkanova
autor
1. srp 2007

ahoj holky,
moc děkuji za podporu.To špinění bylo jen tak trochu slabé.Ano testík mi ukázal pozitivum i když bylo silnější než v pondělí.tak uvidíme.Zítra jdu k sestře (ona je totiž zdravotní sestra) na krev já bych to totiž do pátka nevydržela.tak pak dám vědět ja to dopadlo.Jinak ležím stále v postýlce,nechci nic podcenit.Já jsem také po 3 pokusu.
tak zatím ahoj

kvetkanova
autor
2. srp 2007

Ahojda,
tak jsem dneska byla na kontrolním odběru a od pondělka mi stoupnul pouze o 10 (z 35 na 45).Nevím co to znamená,ale mám strach z nejhoršího a to že je to uložené tam kde nemá.říznaky těhotenství mám,bolejí mě prsa a zvětšuje se mi břicho.Co si o tom myslíte vy????? 😔 😔
děkuji za případné odpovědi

martule20
2. srp 2007

Ahoj Květu,
to jsem z Tebe teda jelen. Možná se u někoho stává, že hcg roste takhle pomalu, laborantka v nemocnici mi taky říkala, že u její kolegyně to lezlo nahoru lážo plážo, ale mělo by se snad každý den zdvojnásobit... Já měla ve čtvrtek 110 a v pondělí už 533... ¨Nevím, přijde mi to divný. Co říkala Tvoje sestra? A v kolik jdeš zítra k tomu doktorovi? Pak hned napiš, budu Ti MOC držet palce!!! Podle mne jsou v prsa v pořádku, to je jeden z ranných příznaků těhotenství, mě bolely a ještě jsem vůbec netušila, že jsem těhu. A to bříško... To by se takhle brzo ještě asi nezvětšovalo, mimi se teprve zahnizďuje a to není na UZ ani vidět. Já jsem v 7tt a bříško mám pořád jako dálnici (ploché). Hlavně se nestresuj a zítra piš! Pa pa

kvetkanova
autor
2. srp 2007

ahoj Marťule,
sestra mi pouze odebírala krev.Pracuje totiž na hematologii a to s gynekologii nemá nic společného.To byla pouze má iniciativa,abych věděla jak to roste.Také jsem volala doktorovi co na to říká,ale ten mě ujišťoval,ať se nestresuji že je vše zatím vpořádku,že se to občas stává a že si to nedokážou vysvětlit a že se asi opravdu teprve zakousává.Myslím si,že mě pouze chtěl jen na víkend uklidnit.Já jsem sice už připravená na nejhorší,ale stále ve mě něco dloube,že se nemám vzdávat.Zítra na odběr nejdu až v pondělí.jen mi je divné,že když jsem byla loni těhotná,tak hned po 14 dnech umělého oplodnění jsem měla hodnotu 193 a teď pouze 35.asi jsem z jiné planety.

martule20
2. srp 2007

Květu, věř doktorovi, když říká, že je to normální, tak bych si oddychla a modlila se 😉 , to je jediné, co teď můžeš udělat. Asi se mimi opravdu teprve zavrtává, tak ještě nemůže hcg nijak závratně stoupat. Kdyby měl gyn.podezření na cokoliv špatného, určitě by si Tě hned pozval. Takže hodně spi, odpočívej a nech se hýčkat, já taky poslední dva dni nic moc jiného nedělám, je mi celkem špatně. Neboj, neboj, všechno bude v pořádku. Myslím na Tebe.

kvetkanova
autor
2. srp 2007

Marti,
moc děkuji za hezká slovčka a i tobě říkám,že máš hodně odpočívat,protože teď se rozhoduje jaj se mu vyvine srdíčko nebo ne.Takže žádné stresy a klid.Já jsem se loni touhle dobou stresovala v práci a zrovna to byl rozhodující týden pro mrně a vidíš jak to´dopadlo.Přišla jsem o něj.takže klid,relaxuj a nech se hýčkat

martule20
2. srp 2007

Květu, děkuji, já teď odpočívám až to hezké není 😀 . Moje jediná aktivita kromě dvou, tří hodin v práci je sezení na koníkovi 😀 . Doma mi práce stojí a kdo za mne sbalí a vyžehlí, to taky nevím. No co, přinejhorším pojedu se zmačkaným oblečením a žehličkou a budu si to všechno žehlit až to budu potřebovat 😉 . Jsem opravdu v pohodě a jediné, co mě trápí jsou ty nevolnosti. Ale i to je přeci známka toho, že je vše, jak má být (doufám). Tak moc bych zítra chtěla vidět srdíčko!

martule20
3. srp 2007

Ahoj Květu, tak se hlásím po UZ a prozatím moc dobré zprávy nemám. Doktorka si nebyla jistá, jestli to, co vidí v úplném rohu DD je srdíčko nebo ne a vybavila mě na dovču lékařskou zprávou, prý kdyby to bylo mimoděložní, abych nemusela při případném problému nikomu nic v nemocnici vysvětlovat. A to mám být v klidu, aby se to srdíčko pořádně vyvinulo! Na kontrolu jdu po dovče 13.8., tak uvidíme víc. Jsem z toho zoufalá a nikam se mi už nechce a to se na tu dovču půl roku těším. Pokud budeš chtít vědět víc, založila jsem téma akce srdíčka x mimoděložní těhu. Budu tu až večer. Pa M.

kvetkanova
autor
3. srp 2007

tak jsem si pročítala tvůj příspěvek,myslím že by jsi se neměla nervovat,protože je vše vpořádku.Sice máš srdeční ozvi miminka,ale je to pouze z takové dutinky,která by se měla v 8 a ž 9 týdnu teprve přemenit na srdíčko.Teď se tomu ještě srdíčko neříká,ale právě kvůli tomu musíš být v naprostém klidu jinak se mu to nepřemění a nevyvine.Takže klid a pohodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Žádnéstresy a na dovče pouze relaxovat a nechávat se opečovávat!!!!!!!!!!!!!!!!!a to je rozkaz.Vím o čem mluvím,už jsem ti o tom psala co se stalo mě díky stresům 😔
Jinak já dneska sedím celý den na záchodě a mám strašný průjem.Opravdu mám strach,že to nevěstí nic dobrého.
tak ti přeji hezkou dovolenoua vzpomeň si na mě v pondělí jdu na další kontrolní odběr.
Ahoj Květa

martule20
3. srp 2007

Ahoj Květu, tak to zní slibně! Já těmhle věcem vůbec nerozumím a jsem z toho pořád tak trochu jak Alenka v říši divů. Takže budu doufat, že po dovče už budu mít srdíčko plně vyvinuté. Slibuju, že cvičit tedy nebudu a budu chodit jen na nenáročné procházky, šetřit se, spinkat a myslet pozitivně! Opravdu jste mě tady všechny uklidnily.
Ten průjem Ti nezávidím, ale já jsem začala mít průjmy na začátku těhu, tak bych se toho nebála. V pondělí Ti budu moc, moc, moc držet palečky, pošlu Ti interní poštou svoje mobil číslo a hned mi prosím pak písni, budu netrpělivě čekat na pozitivní zprávičky!!!!!!!!!!!! Ahoj Marťa

martule20
13. srp 2007

Květu, tak jak jsi dopadla? Čekám zprávu a nic... Držím palce!!!!!!!!!! Já už dnes na UZ viděla srdíčko, takže mi spadl ze srdce jeden velký balvan 😝 . Ozvi se. Pa M.

lucikpetik
13. srp 2007

ahoj holky, tak se k vam pridavam, taky mam nervicky, na prvni UTZ jsem byla 1.8. a jeste nebylo vubec nic videt. HCG mam 569.8, poboliva me bricho, tak se mooooc bojim, aby to zase nebylo mimodelozni, loni jsem si to uz zazila...
martule tobe moc gratuluji, uplne si dovedu predstavit, ja ti spadl kamen ze srdce...

martule20
13. srp 2007

Ahoj lucikpetik, moc gratuluju k vysokému hcg, to je nádhera! Myslím, že na 7tt je vysoké docela dost a můžu Tě uklidnit, že u mne taky dlouho nebylo nic vidět (kromě váčku pro mimi, který jsem měla už v 6tt).Kdy jdeš na další UZ? Budu moc držet palce!!! To mimoděložní těhu je prostě takový velký strašák pro všechny, ale já věřím, že už sis smůlu vybrala loni a teď na Tebe čeká zdravé miminko! Pobolívání břicha je i podle ostatních holek normální, tak se neboj. Hlavně klídek, ať je mimi v pohodě.

lucikpetik
13. srp 2007

no to hcg bylo uz pred 14 dny, takze to byl 5tt...
no na dalsi UTZ jdu ted ve ctvrtek, tak doufam, ze tam dojdu a bude vse ok...
to vis, porad myslim pozitivne, ale strach tam je porad...

martule20
13. srp 2007

Tak hlavně pozitivně mysli i dál!!! Takováhle hodnota hcg na 5tt je naprosto supéér! Já měla 533 někde na 6tt... Ale je pravda, že nevím, jestli to při mimoděložním taky takhle roste... Chápu Tě, taky jsem byla hodně vyjukaná, ale čtvrtek je za dveřmi, tak budu držet palečky a hlavně dej pak vědět, co jsi viděla 😉

lucikpetik
13. srp 2007

no mas pravdu, ctvrtek je za dvermi, to uz musim vydrzet...hlavne abych tam stihla dojit, loni jsem taky tak mela jit ve ctvrtek a v utery jsem uz lezela na sale, ale to si ted nepripoustim...
tak diky za palecky, dam pak vedet, neboj

martule20
13. srp 2007

Na to vůbec nemysli!!! Já vím, člověk se bojí a budeš se bát celé těhu, ale musíme myslet pozitivně, jinak bysme se z toho zbláznily!!! To se nedá pořád přemýšlet, co by Tě mohlo potkat. Raduj se z každého dne se svým mimískem, pokud by to vyjít nemělo, tak s tím stejně nikdo nic neuděláme. Ale já vážně věřím, že už máš negativa vybraná a teď bude všechno v pořádku!!!

lucikpetik
13. srp 2007

jsi moc hodna, dekuji..

pavlinka3
13. srp 2007

ahoj holky - tak mě dneska potvrdili těhu z krve a když jsem se ptala na hodnotu, tak řekli, že mám být v klidu, že je to přes tisíc

pavlinka3
13. srp 2007

jo a zapoměla jsem dodat, že jsem 29den od poslední MS a 16den po ovulaci

lucikpetik
14. srp 2007

tak to hodnoty mas skvele, tak to gratuluji.....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru