Orgasmus v těhotenství ve spánku vede k potratu

lola72
26. dub 2011

Mám problém,který mi nedokážou vysvětlit ani lékaři.S tímto se prý ještě nesetkali.Již 12 let podstupujeme IVF,máme jednoho dvouletého chlapce,ale za sebou i několik potratů.Provedeno x vyšetření,ale bez výsledku.Co se ,ale stále opakuje, je vždy na začátku těhotenství ve spánku prožitý orgasmus,který se ale následně zmnění v šílený stah dělohy.Je neskutečně bolestivý,jakoby vám někdo rval dělohu z těla.Při následné kontrole ultz.,embrio žije se srdeční akcí.Při další kontrole bez SA a embrio vypadá jakoby v jiné poloze.Jednou spadlé u děložní branky.Po tomto prodělaném nočním stahu již vím,že zase potratím.Nikdy se nespletu.Při těhotenství ,které dopadlo porodem,se tento stav také objevil,ale bez bolesti.Vypadalo to jako klasický orgasmus.
Prosím je někdo komu se dějě něco podobného?Nikdo mi nedokáže poradit.Poslední potrat před týdnem.Chtěli bychom ještě jedno dítě,ale mám strach z dalšího potratu.

mirax
27. dub 2011

zkoušela jsi velké dávky magnézia preventivně??? Nebo nějaké jiné relaxancia na hladkou svalovinu?
Jak se na to tváří doktoři? Myslí si, že je to možné?.., aby silný stah vedl k potratu?
Jak moc ten stah bolí?

dlabinecka
27. dub 2011

@lola72 Není to spíš v Tvé hlavě? Fyzicky mi to přijde nereálné...

lola72
autor
27. dub 2011

@mirax Docent v CARU říkal,že je to možné díky tomu,že beru Utrogestan,který prokrvuje děl.sliznici.Ale nedokáže vysvětlit,proč ten orgasmus přejde v tu křeč.Švagrová taky chodila na IVF,a taky měla tyto pocity,a taky dvakrát potratila.Ale styděla se to doktorům říct.Až se to stalo i mi,a začala jsem o tom mluvit,tak se přidala.Potom když čekala dvojčata,stahy nepřišly a zdárně je donosila.Doc .říkal,že to má možná více holek,ale že stydí to říct.Proto píšu tady,je to anonymní.To magnésko jsem preven.nejedla,ale už mě to napadlo.Jsem asi zvláštní případ.

lola72
autor
27. dub 2011

@dlabinecka Proč nereálné.Tobě se nikdy nestalo,ani když jsi nebyla těhotná,že máš v noci orgasmus.Ale mi se to nezdá,když se mi to stane ,tak se ještě deset minut kroutím v křeči,a to fakt nespím.

dlabinecka
27. dub 2011

@lola72 Já nevím. nejsem odborník. a nevim, asi se mi to nestalo. Nebo jsem to poctivě zaspala. Vážně nevím. Mě spíš přijde nereálné, že by to ublížilo miminku. Souviset to určitě asi může, ale neřekla bych, že je to příčinou...

mirax
27. dub 2011

@lola72...zkoušela jsi tento dotaz zadat na porodnice.cz? Abnormální a bolestivý stah asi může vést k odloučení těhotenství, toť můj názor. Spíše je teďˇotázka, proč ty křeče máš?
Opravdu to bolí výrazně? Třeba jako když se zavinuje dlěoha po porodu? Nebo jako běžné ztvrdnutí dělohy? Nemám představu...

danissa
27. dub 2011

Ahojky, tak stejné stavy jako Lola jsem zažívala na začátku těhotenství i já. Taky jsem těhotná po IVF, brala jsem Utrogestan a ještě nějaký lék na sliznici. A asi do 8. týdne se v noci stávalo, přesně jak píše Lola, že jsem ve snu prožila orgasmus, který mě probudil a cítila jsem v podbřišku nepříjemné křeče. Taky jsem měla velký strach o mimčo, ale vše bylo a je v pořádku, žádné krvácení nic. Připisovala jsem to jen vekému prokrvení dělohy a rozpínání dělohy. Slyšela jsem o tom od více holek, žádná nepotratila, tak si spíše myslím, že souvislost mezi tímto "orgasmem" a následným potratem není.... každopádně lékaři jsem to neřekla, takže je to spíše můj názor, odborně to podložené nemám. Jen jsem chtěla sdlělit svou zkušennost....
@lola72 Moc moc ti držím palečky, aby další pokus byl úspěšný 🙂 !!!

madormi
27. dub 2011

@lola72 mě se to v noci taky párkárt stalo, ale naštěstí (ťuk ťuk) malinká prosperuje, tak jen tím to asi nebude, nebo ono fakt asi záleží do jak silné křeče to přejde, osobně si myslím, že pokud je to hoodně silnáý bolestivá křeč a trvá déle, tak by to mohlo mít vliv, ale nejsem doktor, jen laický názor :-/

lola72
autor
27. dub 2011

@mirax Bolí to strašně,trvá to několik sekund.K tvrdnutí bych to vůbec nepřirovnávala.Spíš šílený stah,jako při porodu.
Já si fakt myslím,že to souvisí s těmi potraty.Je to jakoby chtěla děloha to embrio vypudit.

lola72
autor
27. dub 2011

@danissa Jo ,tak nějak se to stává.Předposlední i poslední potrat probíhal tak nějak.Kolem 8 týdne se to stalo a ve12 týdnu už nebilo srdíčko.Teď naposledy se mi to stalo dokonce třikrát.Já jsem si to vždycky trochu myslela,že ten orgasmus souvisí s těmi potraty.Aleď jsem si skoro jistá.Ono možná záleží na tom jak sylný je ten stah.U mě je to ukrutné.Jakoby mi chtěl tu dělohu někdo vyrvat z těla.Myslím si ,že to to embrio nějak poškodí,nebo trošičku vydloubne ze sliznice.Doktor do té doby vždycky říká,že plod vypadá tak jak má.Pak se najednou něco zkazí.Teď se treprve Caru chystám,takže jsem to ještě s doc.neprobírala.Jenom než mě odeslal ke svému gyn.tak jsem se ho na to ptala,protože to u mě zrovna proběhlo.Ale na ultr.vypadalo všechno OK,takže to moc neřešil.Jenom říkal taky to,že je děl.sliz.moc prokrvená.

lola72
autor
27. dub 2011

@madormi Víš při 4 těhotenství proběhl ten stah jako klasický orgasmus,a taky bylo všechno v pořádku.Máme syna.Nebylo to bolestivé.Ale u těch dalších těhotenství se to vždy zmněnilo v šílenou několik sekund trvající bolest.Myslela jsem si,že to třeba někdo zažil,a taky to nějak začal léčit.Aby se mi to prostě už nestávalo.Čtyři potraty mi stačí!!!Taky mi už přibylo let.Budu mít 39,a chtěli bychom hrozně ještě jedno dítě.

danissa
27. dub 2011

@lola72 Já bych to asi nepřirovnala k ukrutné bolesti. Spíše jako taková výrazná menstruační křeč. A takové křeče jsou na začátku těhu normální, neboť děloha se rozpíná. I když to tak nemusí pociťovat každá z nás. Určitě máme každá jiný práh bolesti, tak to možná popisujeme trošku rozdílně. Jak říkám, přímou souvislost bych mezi tento prožitek a potrat nedávala. Možná však, že pokud jsi zažívala opravdu hodně silné bolesti, tak to to skutečně mohla být předzvěst potratu. I když je zvláštní, že embryjko bylo ještě i poté nějakou dobu v pořádku a pokazilo se to až ve 12tt. To mě přijde zvláštní. je to dlouhá doba, proto si myslím, že to fakt souvislost nemá. Ono vůbec, orgasmus jako takový skutečně potrat způsobit nemůže, to je všude psáno. Ale toto je trošku něco jiného. Zkus se zeptat třeba ještě nějakého lékaře na nějakém webu.

lola72
autor
27. dub 2011

@danissa Asi je to těžko někomu kdo to nezažil vysvětlovat.To roztahování dělohy,máš pravdu.To zažívám pokaždé,když otěhotním.Vypadá to jako že dostanu mens.mám silné pobolívání v podbříšku,ale ta nakonec nepříjde,a jsem těhotná!Víš,ale tohle je fakt úplně něco jiného.Je to taková křeč,že jí musím až vydýchávat.Právě,že vím,že orgasmus v těhotenství zažívá spousta žen.Sex je přece v těhotenství,které je normální běžný.Ono to všechno jako krásný orgasmus jeno začíná.Pak se to teprve obrátí v bolest!!!Doktoři,kterým jsem to zatím nadhodila,vůbec nevěděli co mi mají odpovědět,tak to zahráli tak trochu do autu.Nebo si ta´ky mysleli,že je to jenom nějaká slabší předmens.bolest.A taky si nemyslím,že po tom všem co jsem už prožila,že bych byla nějaký bolestín!Sakra proč mi nikdo nevěří!Omlouvám se to není nic proti Vám,spíš si připadám jako nějaký magor už já!!!Uchilák s orgasmama,cha cha!!!

danissa
28. dub 2011

Ale já ti to věřím 🙂 , já si totiž myslím , že jsem skutečně zažívala to stejné, hezký orgasmus ve spánku, který přešel v křeč. Ale je asi fakt, že ty jsi tu křeč měla o dost silnější, když jsi ji musela i vydýchávat a fakt to hodně bolelo. Já myslím, že v tom skutečně nejsi sama, jen se s tím málokdo svěří. Je mi líto, že ti ani žádný lékař nedovedl jasně odpovědět. Přecejen bych zkusila někam anonymně napsat, aby jsi měla konečně jasné stanovisko, proč se to děje. A kdyby ses něco blíže dozvěděla, tak mi určitě napiš, taky jsem zvědavá, jak to teda je 😉

lokiska
17. črc 2011

ahoj holky, narazila jsem na tuto debatu a jsem moc ráda, jelikož mám také takové problémy, co se týká křečí v děloze. jsem po 3IVF a v noci to opět přišlo. Z ničeho nic neskutečný orgasmus a v zápětí po něm ukrutné křeče, kt. trvaly asi 5min. Tak strašně to bolelo, že jsem musela jít z té bolesti zvracet. u druhého Ivf bylo to samé. zatím jsem to s žádným doktorem neřešila, také mám strach jaká by byla reakce. jak se tomu vyhnout je, že prostě nedovolím aby org. proběhl, ale bylo to v takovém polospánku, že to prostě nešlo ukočírovat......že by fakt ten utrouš??

skirt
10. čer 2012

@lokiska holky tak jsem se prave probudila taky po takovem orgasmu ... chvilka křeči tam byla, ale nic, co bych si nějak výrazně pamatovala. Vzbudila jsem si až ve chvíli, kdy jsem měla po ... a uvědomila si, že vlastně s přítelem nesexujem a že jsem si orgasmus zakazala .. tak pak jsem se vzbudila ... a mam taky utrouš! ... ale mám za sebou dva potraty, kdy to dělalo taky a bez utrouše ... takže otazka. Hned jak jsem vstala, tak jsem si šla dat magnezko. Jediny den jsem si ho vcera dat zapomnela, a hned nasledujici noc tohle :( achjo, jsem v 6. týdnu, doufám že to bude dobrý :(

lokiska
10. čer 2012

@skirt Ahoj, stalo se mi to v 5.týdnu, ale naštětstí jsem to včas zastavila, takže ty křeče nebyly takové, od té doby nic až minulý týden opět. Jsem v 5.měs., takže mimi by to nemělo ublížit, neboj a ještě když říkáš, že to bylo jen chvíli. my také nesexujeme moc, je to určitě tím. Prostě nám to chybí 🙂 , ale že si to tělo udělá samo, to je zvláštní, že 🙂

luciebx
10. čer 2012

tak ja v tehu mela nekolik orgasmu a nikdy se teda nic nestalo, taky o tomhle slysim poprve.. vsak sex neni zakazany a je asi logicke ze kdyz se dva miluji tak snad i ta zena by mela mit orgasmus.. je fakt ze se mi deloha vzdy stahla tak divne.. ze sem si rikala jestli tam mimiska neutlacuju.. to uz sem mela pupendo.. asi to mame kazdy jinak..

lokiska
10. čer 2012

@luciebx no u mě je ten noční orgasmus dost drsnej, mám po něm hrozné křeče a je mi na omdlení z té bolesti. Při sexu je org. jiný, neprovází to takové bolesti, to je vpoho.

skirt
10. čer 2012

@lokiska přesně tak ... když mám svůj orgasmus pri sexu, tak je to v pohode .... ale ten noční je takový jako kdyby znásobený .... šílený ... a pak ta křeč. No doufám holky, že bude všechno v pořádku. Mám za sebou dva potraty, a vždycky jsem ty noční orgasmy měla :( ...

lokiska
10. čer 2012

@skirt to bude ok? a vždycky je mělas stejně silné?

lokiska
10. čer 2012

@skirt a můžu se zeptat v kolíkátém týdnu jsi vždycky byla?

skirt
10. čer 2012

@lokiska no pri tech dvou predchozich dokonce byly uplne bez křeče. Jako ono je otázka, co zavinilo ty potraty ... já si myslím, že ty oboje těhotenství byly už od začátku špatné, testy nesílily tak rychle, jako teď .... ale strašně mě to vylekalo .... už si to miminko oba dva strašně přejeme a po těch špatných pokusech to je teď pořád tak citlivé .. .achjo, doufám, že v pondělí u dr bude všechno v pořádku a konečně poprvé v životě uvidím na utz miminko.

lokiska
10. čer 2012

@skirt určitě!!!! myslím si také, že to nezpůsobovaly ty org. a ještě když byly bez křečí. neboooj, také jsem měla strach

lokiska
10. čer 2012

A kukni co se nám povedlo 🙂

skirt
10. čer 2012

@lokiska jéééé ja uz chci taky, krása 🙂 .... no snad to rano malej ve zdravi prezil ... bylo mi i silene spatne a bolelo me ucho .. jako dkyby zanet ... tak jsem si do nej kapla aloevera a strcila si tam cesnek .. ted uz neboli :D ... tak doufam, ze se to uz nevrati .. ale mam ho trochu zalehnuté ..

lokiska
10. čer 2012

@skirt tak si ho musíš teď chránit, aby tě neofouklo 🙂

skirt
10. čer 2012

@lokiska jj, to kazdopadne 🙂 ...

skirt
11. čer 2012

@lokiska tak si představ, že včera než jsem šla spát jsem si řekla, že nesmim dovolit aby k tomu došlo, prostě jsem si představila, jak si říkám že nesmím, NE!! a normálně se mi pak zase ve snu už k tomu schylovalo .. presne si to pamatuju jak uz uz a najednou jsem si rekla v tom snu "neeee vzdyt prece nesmim" .. a odeznelo to !!! hej normalne ja byla tak stastna .. musim si to pred spanim vzdycky rict ...

lokiska
11. čer 2012

@skirt jojo to přesně znám, nesmíš to dovolit, jde to. ale ten pocit je docela příjemnýýýýý, horší ty křeče po tom. stejně to divné, že? proč to tak bolí potom 🙂