Jak dlouho bývá předčasně narozené miminko v inkubátoru?

luciebx
21. lis 2014

Ahoj maminky, tem co se narodilo miminko drive tak 5-6tydnu.. bez vetsich znamek poskozeni nebo nevyvinuti nebo nemoci nebo jak to nazvat.. proste jak dlouho byva miminko vetsinou v inkubatoru. Zdalo by sem vam ze 2 dny je docela mala doba? dekuji za nazory a osobni zkusenosti.

iluss
21. lis 2014

To asi podle žloutenky. Já měla obě děti přečasně narozené, dcerka byla v inkubátoru 7 dní, syn 8 dní - oba měli silnou žloutenku. Kdyby prý tu žloutenku neměli, tak by je do inkubátoru ani nedávali.

ladyhacek
21. lis 2014

já předčasně nebyla, ale mamka měla v těhotenství problémy a narodila jsem se a měla 1,65 kg v inkubátoru jsem byla 1 den. Asi záleží na různých okolnostech jak psala luciebx

madulinka
21. lis 2014

Nase mala predcasne o 6tydnu, zloutenka asi tyden, takze fototerapie, z inkubatoru do vyhrivane postylky presla tusim nejaky 25.den. zalezi hodne na tom, jak si mimco samo dokaze regulovat telesnou teplotu, pokud nezvlada, dohrivaji v inkubatoru, pokud je vse o.k., presouvaji do vyhrivane postylky..

pouzarovaj
21. lis 2014

Dcera byla 36+4 (takže o fous také předčasně narozená), 2700g, 49cm, v inkubátoru kvůli předčasnému narození byla 24 hodin (prý na "prohřátí"), ale pak se dvakrát, vždycky na 1 den vracela pod fototerapii kvůli silné žloutence.

agneszka
21. lis 2014

já rodila holky 32+5 a v inkubátoru byly přes noc,pak jen vyhřívaná postýlka a za tři dny už klasická postýlka. Cca za tři týdny jsme byli doma

milmic
22. lis 2014

Moje dcera je narozená 35+6 a váhou 2200g. V inkubátoru byla 9 dní, právě kvůli té váze, byla maličkatá. Potom už šla na den do vyhřívané postýlky a potom rovnou ke mě. Žloutenku neměla.

ivasad.
23. lis 2014

Záleží to na mnoha věcech, např. zda dítě potřebuje dechovou podporu či zda dýchá samo, pokud dýchá samo tak záleží na tom, zda se mu stíhá dobře okysličovat krev - pokud ne, má v inkubátoru vyšší koncentraci kyslíku než je běžně ve vzduchu, pak také záleží na termoregulaci - i když pokud to je jediný problém, dá se řešit vyhřívanou podložkou v postýlce. Pokud má nedonošenec silnou žloutenku, dává se většinou odsvítit do inkubátoru. Běžně se žloutenka svítí tak, že nad nahaté miminko se dá modré světlo, jenže nedonošenec by neudržel teplotu, tak bývá v inkubátoru. Takže opravdu nikdo neví, jak dlouho bude dítě v inkubátoru. Může se stát, že i u např. 32tt novoše druhý den dr vidí, že dítě si samo normálně dýchá, nemá zapnutý kyslík, nepotřebuje extra vyhřívání, tak šup s ním do postýlky a k mamce.

lpamela
24. lis 2014

Dcera narozená 33+1. Jeden den v inkubátoru, zvládla dýchat sama a bez žloutenky.

lennus
24. lis 2014

Náš prcek se narodil 33+1, jeden den byl na hadičkách, několik dní v inkubátoru uvnitř, řekla bych tak týden, měl žloutenku, pak na vyhřívaném lůžku a pak jsme byli spolu týden na oddělení nedonošenců.

kacka_dj
24. lis 2014

Rodila jsem v moste o 7 tydnu drive a maly musel mit urcitou vahu aby mohl jit do postylky.pokud je dobra vaha a vse okolo OK, tak neni potreba inkubator.

janulininecka
10. led 2015

Malá se narodila 5.12. v 33+2 tt, v inkubátoru byla až do 21.12., na postýlku šla další den, 30.12. jsme šli domů. V inkubátoru byla ale dlouho, nepřibírala a měli jsme další zdravotní problémy.

marton
10. led 2015

Kluci 35 týden.Jeden váha 2320 ,hned umě.Druhý 1960g,bez jiných problémů,tak 5 dní inkubátor,pak vyhřívané lůžko,11tý den domů 🙂 .

sonja01
10. led 2015

Záleží na dítěti a na dalších komplikacích - u nás v porodnici říkali, že plus mínus do datumu narození a nás pouštěli domů týden před datem narození

cacenka_d
18. bře 2015

Nase je tedy o 4 tydny ale mela jen 2.1 (bezne znamy takhle dopredu pres 2.5 coz uz je ok) shodila na 1.8 a kvuli tomu ze ja mam rh minus ona plus tak jeste silna zloutenka a byla hypotrofni, tusim 5 dni inkubator, 6 dni vyhrevne luzko a pak byla 2 dny u me a sly jsme domu v den kdy udrzela trochu teplotu a dosahla porodni vahy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru