Pediatr nespolupracuje s mojí pojišťovnou

katenkas
9. dub 2015

Ahojky holky, potřebuji poradit. Přestěhovala jsem se do nového města (moje pojištovna je Škodovácká (209) - tj. hodně frekventovaná v Mladé Boleslavi, bohužel v mém novém bydlišti jí téměř nikdo nezná). Začátkem července se mi má narodit miminko a začala jsem teď řešit pediatra. Bohužel ten, který má výborné hodnocení nespolupracuje s mojí pojišťovnou (má pouze 1 pojišťovnu a bohužel žádné další nepřijímá). Bohužel jsem zjistila, že pojišťovnu lze měnit pouze 1x v roce a to 1.1. Tj. že malá bude automaticky po porodu přihlášena k mojí pojišťovně a mohu to tedy změnit, až po tom novém roce. Volala jsem i k té doktorce a ta říkala, že prevenci budou dělat zdarma, ale je třeba si platit vakcíny (cca 3x1490 Kč). Nemáte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem volat i na pojišťovnu a tam mi řekli, že to není problém a doktorce zavolají, aby s nimi spolupracovala, ale obávám se, že vzhledem k tomu, že ona opravdu s nikým jiným spolupracovat nechce, tak budu mít smůlu.
Nevíte, jak by se to dalo vyřešit, abychom nemuseli platit těch cca 5000 Kč a aby to pojišťovna proplatila?

Díky moc za radu, pokud jste se s tím někdo setkal.

werumka
9. dub 2015

Setkala jsem se přesně s tímto, pojišťovna Škoda, ale bydliště jinde. Je to bohužel opravdu pouze na pediatrovi. Naše doktorka je taky nemá nasmlouvané, ale říkala, že není problém to přechodně zařídit, než půjde pojišťovna změnit. Pokud by doktorka nepřistoupila na tohle provizorní řešení, pak bych volila jiného lékaře.
@katenkas

katenkas
autor
9. dub 2015

Oni mi právě říkali ještě v té pojišťovně, že se to dá nějak vyúčtovat jako na nepojištěného pacienta. Ale moc si tím nebyl jistý. Tj. vy máte tu zkušenost, že jste nic neplatila - tj. myslím vakcíny?

werumka
9. dub 2015

@katenkas Neplatím vůbec nic - nejde jen o vakcíny, ale i o to, když dítě onemocní. Tam bys to měla od té doktorky taky nekrytý.
Doktorka mi říkala, že je nasmlouvané nemá, ale že si s tím provizorně poradí, že už to někdy dělala. Takže to určitě jde. Šťastná z toho sice nebyla, ale problém to taky nebyl.

katenkas
autor
9. dub 2015

Tak já se za tou naší doktorkou vypravím a uvidím co a jak. Nerada bych pak řešila všechno, když bude malá nemocná a já budu platit všechno. V pojišťovně mě tedy teď ujistili, že by mi to proplatili, ale člověk dokud ty peníze nemá, tak tomu přeci jen moc nevěří 🙂 Každopádně děkuji moc za radu!!

werumka
9. dub 2015

@katenkas Je určitě lepší to mít nějak ošetřené. Dopředu nikdy nevíš, s čím k tomu doktorovi budete chodit a jak často a pak pořád řešit zpětné doplácení s pojišťovnou je dost nepříjemné.

katenkas
autor
9. dub 2015

Máš pravdu 🙂 Je fakt, že mě vůbec nenapadlo, že malá může být nemocná :D Prostě jsem totální maminka začátečnice

smardik
9. dub 2015

já bych teda volila jinou dr. určitě, na pojištovně si nejsou jistí, bůhví jak to bude. Kamarádka má jinou, stěhovala se do Prahy a nenašla skoro nikoho kdo by bral s jejich pojištovnou, na pojištovně ji řekli že jediné řešení je jezdit na pohotovost, tam ji musí ošetřit s jakoukoliv pojištovnou.

katenkas
autor
9. dub 2015

@smardik njn, zase ale nechci na pohotovost, tam je pokaždé někdo jiný a odbývají to tam, to není moc řešení. a bohužel jiné doktory - tedy 2 jiné, které tady jsou, mají tak špatné recenze, že se mi k nim jít tedy rozhodně nechce. No já se vydám za tou doktorkou a prostě to tam s ní proberu a uvidím. Musí mít nějaké zkušenosti, když spolupracuje pouze s jednou pojišťovnou. 🙂

smardik
9. dub 2015

@katenkas chápu taky bych na pohotovost nechtěla, proto bych to řešila jiným dr. určitě zajdi za doktorkou a uvidíš co řekne, přece se k ní musí hlásit i jiná pacienti, se mi nechce věřit že by k ní chodila jen jedna pojištovna

katenkas
autor
9. dub 2015

@smardikno právě, hlavně to je pojišťovna průmyslová, což je opravdu ne zrovna moc populární pojišťovna 🙂

smardik
9. dub 2015

@katenkas ono záleží fakt jak kde, u nás je třeba průmyslová často-taky ji s dětma mám

katenkas
autor
9. dub 2015

@smardik ahaa, já jí právě do této doby ani neznala 🙂