Předčasně narozené miminko ve 30.-31. týdnu

marketa11112
13. pro 2014

ahoj, lezim v porodnici uz skoro tyden, dnes jsem 30+6 , dle lekaru a utz asi o tyden vice-- maly je vetsi, mel by mit asi kolem 1700 g. bohuzel mi dle nejake vyhlasky musi vysadit leky tlumici kontrakce-- uz i ted jedeme dele. takze rod bude zrejme odoledne ci k veceru nastartovan. uz to tady bylo, ale jeste jsme to preckali. samozrejme s e o maleho bojim. prosim o vase zkusenosti s obdone velkyma detickama. vim, ze stat se muze cokoli a problemy byt mohou, ale presto se snazim byt klidna a rikam si ze kdyz zachranuji pul kilova mimca, tak nas maly uz by mel byt ok. moc dekuji.

bonduele
13. pro 2014

Ahoj, když už jsi v porodnici, tak určitě máš napíchané kortikoidy na dozrání plic, to je velké plus. Já mám syna 30+2tt, 1410g při narození a dnes je z něj tříletý rošťák bez následků. Takže i kdyby se miminko už narodilo, určitě to zvládne, jen si v porodnici poleží o trochu dýl. Přeji hodně štěstí

polaks
13. pro 2014

Môjmu kamarátovi sa narodil syn v 25 týždni a dnes má tri roky a je to poriadny čertisko.Nebojte sa,držím palce,nech všetko dobre dopadne!!

mimi1004
13. pro 2014

Neboj se, on to zvládne. Mně se letos 19.10. narodila dcerka ve 26+2tt. Je to obrovská bojovnice a i když ji ještě nemáme doma, je moc šikovná. Dokonce už lumpačí. Jednou posr.la inkubátor a podruhé si vytáhla ze žaludku sondičku z výživou. Při narození měla pouhých 720g, teď při posledním vážení to bylo už pro mě krásných 1350g. Takže tvoje miminko je daleko před ní a bude v pořádku 🙂

marketa11112
autor
13. pro 2014

ahoj dekuji 🙂))
ano sem v porodnici od pondeli, kortikojdy jsme uz meli v utery v sobe cele. takze to by melo byt ok. 🙂. vim, ze v nemocnicich zachranuji mini mminka, ale pripada mi tak i to nase. presto, ze je nas chlapecek dle lekaru veliky-- no uz mozna to kilo sedmdesat by mit mohl 🙂). moje telo proste zlobi a brani se, uz jej nechce, no.
drzim vam take palecky, at je vse ok. dekuji za povzbuzeni.
jinak neumim si vubec predstavit, jak je miminko velike. i trikilove mi priada mini. bojim se jen, ze to bude sok. ach jo. dekuji

hopeto3
13. pro 2014

Ahojky ja jsem od 30tt v nemocnici. .
Doma mi odtekla plodovka a lezim u Apolináře. Uz mam v sobe kortikoidy a lezim tu 11dni..plodovky mam minimalne ale stále dosti aby se malý v klidu hybal.Voda odtyka uz vice na raz a ne v průběhu dne..
I doktoři mi stále říkají ze uz mame vyhráno nad tim co mi hrozilo. JENŽE voda odejde vzdy ve vetsim množství, přijdou poslicci a jsem zase uplne v rozpacích, ze ještě nechci rodit...
Drzim vam palečky a at jsou nasi kluci co nejdele v nasich bříškach ♡

tetta
13. pro 2014

Ahoj, držím palce, ať vydržíš co nejdéle, určitě bude všechno v pohodě 🙂 Já jsem rodila 32. týden, 1,5 kg, týden na kyslíku, měsíc v inkubátoru, před koncem šestinedělí jsme byli doma. Je pravda, že tenhle týden už je realtivně v pohodě, na druhou stranu, i tak je to nepříjemné. Já jsem měla pocit, že když se zachraňují děti o kilo menší, že nemám nárok být nešťastná a tím jsem si to jenom zhoršovala. Je to blbost takhle uvažovat, takže se neboj si pobrečet, nechat průchod emocím., ale zároveň myslet pozitivně a nic si nevyčítat. Třeba tvůj prcek ani kyslík nebude potřebovat, asi bude mít kanylu, ale určitě to nebude na dlouho a až mu to všechno vyndají, tak se bude čekat jen až začne sám zvládat jíst (a do toho správně dýchat) a taky ž nabere váhu.
🙂

marketa11112
autor
13. pro 2014

ja vim, vse jsem procetla. doufam, ze bude vse ok.
lekari uz nechteji v udrzovani pokracovat, takze mam opet kontrakce a asi to brzy prijde, no uvidime. dnes jsem 29 + 6, dle utz tusim 3O + 7. maly ma pry uz tak 1,7 kilo, tak vsichni rikaji, ze je to krasna vaha a ze to bude ok. bojim se, to jo, ale uz mene nez v pondeli.

marketa11112
autor
13. pro 2014

hopeto 3 - drzim palecky 🙂)

hopeto3
13. pro 2014

Jsem zvedava na zprávy 😉 bude to dobre...
A kde lezis?

annaluciapetrzel
13. pro 2014

@marketa11112 cauki. dcera 31 plus 3, proste jsem zacla rodit....mela 1680g (klid, nad 1kg se na vahu extra nehraje Verunka od kolegyne spolumatky 🙂 mela myslim jen lehce nad kilo a byla na tom lip nez moje dcera), po porodu 11dni na JIP (drsny, byla na ncpap kvuli apoickym pauzam a teplotam, ale byly tam holky kt. mimca na to byly hure a taky uz jsou vsichni ok), pak mesic na rooming in (kojeni, pribirani etc..) Hele takto to zni hrozne, ale myslim, ze diky naproste profesionalite a supr pristupu lidi na Obilnaku (Brno) jsme to obe zvladly. Nad 30tt je to dobry (sice pises ze ses 29 plus 6 ale to uz je skoro 30)! drz se, neboj se (blbe se to rika vim, ja se bala strasne), kortikoidy mas a ver doktorum (me to pomohlo, proste jsem nespekulovala a delala co rikaj a bylo to dobre!). ale je to boj. pak napis. jo a neposlouchej matky s donosenaty, vubec nevi a nerozumi, cim prochazis (me jejich pozn. nicily a nejvic mi pomohla kamoska co mela klucika v 29tt). ptej se doktoru pkd necemu nerozumis, brec kdyz je treba (ulevi se( a hlavne bud s malym (pkd muzes, ja byla s dcerou po celou dobu, nesla jsem vubec dom, prvne na hostinskem, pak na rooming in). napis pak 🙂

marketa11112
autor
13. pro 2014

ja lezim v moste. na nemocnici drive nadavali, ale ted jsem slysela jen dobre. sestricky jsou super a mlade doktorky take, ty starsi lekarky jsou horsi, ale no to nevadi. to neni dulezite. postarat o miminka se umi a to me ted zajima nejvic. je tu velke pracoviste pro nedonosene deticky a z celeho usteckeho kraje je stejne vozi sem.
jinak jeste drzim, kontrakce malicko ustaly, tak zkusim usnout 🙂) no, uvidi se.

annaluciapetrzel
13. pro 2014

@marketa11112 jasny. clovek hned pochopi, ze vlastni psychicka pohoda je vec naprosto podruzna. proste kdyz jde o zivot/zdravi ditete, tak clovek vystrizlivi a nestezuje si na kazdou blbinu 🙂. a navic ja tvrdim, ze kdyz je clovek slusny, bere v potaz zahul jaky zdrav. personal ma, ale neboji se optat, tak vse jde a nikdo extra protivny neni.

marketa11112
autor
14. pro 2014

drzimmmmmm. hura. dalsi noc za nami a kontrakce malicko povolily. ja se zblaznim radosti. uz jsem rodila v pondeli a ted je nedele? jsem nadsenaaaaaa.

eliska_z
14. pro 2014

@marketa11112 Moc držím pěsti, aby po takhle bylo nejen další noc, ale i mnoho dalších nocí 🙂

marketa11112
autor
15. pro 2014

opet se drzime a dokonce se me telo trosku umoudrilo, kez by treba tyden....

makuka88
15. pro 2014

Holky mužu vědět čím to je, ze se miminko dere na svět takhle brzo ? Ja chtěla rodit nejlépe 36-38tt ale mam pocit, ze ho ven dřív nedostanu ☹ ta příroda .. to přijde jen tak nebo o tom víte od doktora ? jinak zakladatelce přeji hodně štěstí a miminku spoustu sil ... 😊

sweet81
15. pro 2014

Držím palce aby si ještě pár dní vydržela. Já rodila 30+3tt a od 29+6tt jsem ležela v porodnici kvůli kontrakcím.
Taky už mi nemohli dávat kapačky na utlumení kontrakcí, protože ono to neni dobrý pro tvoje srdíčko.
Mě teda stejně pomohla až po delší době a to jen na hodinu, že jsem byla bez kontrakcí a pal se to zas rozjelo.
Já měla od začátku kontrakce po 2 min.😕 mě už nic nepomáhalo a silnou kapačku mi nemohli už dát ( ty slabší na zmírnění kontrakcí na mě nefungovali) a začala jsem rodit. Každý den navíc, co vydržíte je fajn. Náš odhad byl 1500g a malej měl 1350g . Začátky byli fakt šílený na psychiku a nikomu to nepřeju.... Ten strach a šok se nedá popsat. A to nemluvě o dětičkách co se narodí 500g a podobně. Takhle Denny po porodu zhubl na 1180g a to byl fakt pidi maličký. Hlavně u takhle malinkých dětí jde znát každých 10g! Mě děti co vážili 1650g přišli veliký a říkala jsem si to už je dobrý. Já vážně byla v klidu? Když
Vážil těch 1800g to mi už přišel velkej😄 dohromady byl v nemocnici 7,5 týdne.

annaluciapetrzel
15. pro 2014

ja silne krvacela, takze mi taky nemohli dat ten lek na zastaveni (zapomnela jsem jak se jmenuje), dokonce hrozil cisar ptze si mysleli ze se mi odlucuje placenta. tzn. jsem prezila/udrzela mimco cca 3dny diky magnesiu (kapacky) pak uz jsem musela rodit, byla jsem moc otevrena, a hrozila infekce. takze uz mi pak pichli vodu a bylo to sup sup.

marketa11112
autor
29. pro 2014

20.12.2014 ve 22.00. SE NAM NARODIL SYN VINCENT S VAHOU 1760 G DELKOU 41 CM. APGAR SCORE 10,10, 10. po narozeni dychal sam, pak na dva dny dostal vypomoc pristroje a pak uz opet dychal sam.
dnes jsem temer 9 dni po porodu, maly je bez kapacek, bez dychaciho pristroje, bez umele vyzivy. dostava 21 ml mlicka a stale se davka zvysuje. zatim mlicko dostava kanylkou zavedenou do zaludku, ale uz pri jidle zacina polykat, pohybovat pusinkou,cucat si prstiky. doufam, ze mu toto tempo vydrzi a bude se vse jen a jen zlepsovat. chudinka tedy pekne pohubl-- ma necele kilo a pul, tak mu pridavaji do mlicka jakysi energetak. tak snad zacne konecne pribirat. tesim se strasne na ten zlom, az bude mit alespon svou porodni vahu. zkusim byt mooc hodna a davam mu 14 dni. budu mu to pekne vysvetlovat. 🙂))

nonacek
29. pro 2014

@marketa11112 gratuluji ti k miminku a nádhernému jménu..
Také jsem se narodila 32 týdnů vahou 1800 a dela 42 cm.

jamia
29. pro 2014

@makuka88 Nekomu se treba zacne zkracovat cipek po 20. tydnu a doktori pak hraji o kazdy den, aby dite melo sanci prezit, nekdo musi rodit drive kvuli preeklampsii atd. Duvodu je spousta a nekdy predcasny porod prijde nahle, jindy je indikovan. Medicina si poradi dnes i s hodne predcasne narozenymi detmi, ale samozrejme to neni idealni stav. Asi te zklamu, ze dite prijde na svet, az se bude chtit jemu, ne kdy by sis to prala ty, ale bud moc rada, ze budes mit donosene miminko.

marketa11112
autor
30. pro 2014

nonacek - fakt?ty jo, dekuji, ani nevis, jak to povzbudi, kdyz clovek veri, ze bude vse ok.
malemu bude dnes vecer 10 dni, dostali jsme se na 25 ml mlicka a ja i stiham odsavat , hura. maly uz zacal otevirat pusinku a stelovat ji. tak dostal i malicko mlicka do ni a sal krasne a chutnalo mu. 🙂) chtel jeste. 🙂) kez to takto pujde i nadale. 🙂))) miluji broucka mrnaveho 🙂

nonacek
30. pro 2014

@marketa11112 neboj bude vse v pořádku....🍀🍀🍀🍀 a když takhle Hezky papá,tak se má k světu...
Já problémy nikdy s tim,ze jsem byla předčasně narozena neměla,akorát jsem byla asi do 10 let menší než ostatní deti,ale to je vše. Přeji vam obou brzký návrat domu a malému ať pánbůh požehna😇 a všem ostatním ať to nandá 😀

svetlanap
30. pro 2014

Myslím, že to bude vše v pohodě, bratranec má narozeného chlapečka 29+4 - 1200 g, akutní císař, protože ho nevyživovala placenta, zítra bude mít 2 roky a je to pěkné kvítko, vše v pořádku, i když si pobyli v nemocnici. Nyní čekají druhé se stejným problémem - placenta opět na přední stěně, už mají termín císaře, asi před týdnem měla malá 1600g a bratránkova manželka, sama porodní asistentka se radovala, že je to super, že to už není problém, držte se

marketa11112
autor
30. pro 2014

🙂 moc dekuji za povzbudive zpravicky. 🙂) je pravda, ze kdyz za tech 10 dni vidim ten pokrok, kdzy vidim jak malicky vypada daleko lepe, kdyz se na me smeje, cuca si prstiky a otvira pusinu s tim, ze by chtel uz zacit sat, jsem stastna. doufam, ze to takto bude i nadale a vse maly rychle dozene.

nonacek -- mam takovy pocit, ze maly bude nenazrany po nas a vse dozene rychle. i ted je vetsi nez mimca narozena v jeho tydnu a o jidlo se uz hlasi 🙂)

svetlanap - preju moc sesti , budu vasim pribuznym drzet palecky. ono-- nejhorsi jsou ty prvni dny, pro me to byl sileny sok, videt takoveho drobecka. ale bohuzel nic clovek nenadela. sem jen stastna, ze se mi jej vsichni snazili zachranit. 🙂, jsem stastna, ze se jeho stav lepsi a ze jej mam. materska laska u me vypukla z na sale. uz nikdy nechci byt bez nej.. 🙂)

nonacek
30. pro 2014

@marketa11112 děláte nám, všem co vam držíme palce radost! Malí-Velký bojovník Vincent 💚💙💙💛💛💜💖
ať se vám daří...💋💋💋🍼🍼🍼🍀🍀🍀🍀

zmrz_lina
30. pro 2014

Holky, jak poznáte postupný odtok plodové vody (tzn. když "nerupne" naráz)... Mám celé těhotenství vodovější výtok, takže mám trochu obavy z toho, že to nebudu schopná poznat a případně hned jet do nemocnice, aby mi píchli kortikoidy na plíce pro mimčo.

marketa11112
autor
31. pro 2014

zmrz_lina --- nestrachuj se zbytecne, vetsinou ma clovek i jine problemy -- me stale tvrdlo bricho byla jsem pak hospitalizovana v nemocnici, mela jsem i 200 kontrakci za den, otevirala jsem se od delohy. . voda mi praskla po 12 dnech a odtekala cely den postupne-- a jako vytok to nebylo. ja mela vodu cirou, bez zapachu a bylo toho docela dost. mela jsem stale 2 vlozky a menila kazdych 5-10 minut. jinak , kdyz mi voda praskla, sla jsem za sestrou. ta pocakala vlozku nejakou vodickou a vlozka zezelenala. takze to bylo jasne. voda mi praskla v 9 rano a maly se narodil ve 22.00. -- a odtekala mi celou dobu. pry na konci tehotenstvi je ji cca 600 ml, v dobe , kdy jsem rodila - tedy ty 2 mesice pred terminem-- cca 800 ml.

gaudi
31. pro 2014

ahoj, preju hodne stesti a pevnych nervu. Ten cas ve spitale nestoji za nic, clovek je v soku, do toho hormony ze sestinedeli, drobecek je tak drobny ze se ho bojis i jen chytit a k tomu vsechny ty pristroje, hadicky a co ja vim co jeste...
ale ono to prejde a bude lip. Nase mala ma ted rok a 1 mesic, narodila se 31+0 kvuli vcestne placente a masivnimu krvaceni. Mela neco pres 1,5 kg a 43cm. Ale je to bojovnice jak se patri, vsechno zvladla, ve spitalu se byli presne mesic, pak nas pustili domu a doma se mame dobre (tukam na celo aspon desetkrat). V 1 roce meri vic nez kolik mela na 1. narozeniny moje velka holcena, takze roste jako bysme ji zalivali, papa krasne, s vyvojem je na tom taky bezvadne, hodne toho bere od svoji velke segry a dela milove skoky. Uz si stoupa a pokousi se o prvni krucky. Tak z ni mame vsichni ohromnou radost.
Vsechno bude dobry🙂

marketa11112
autor
4. led 2015

ahoj. vincek je moje sikulka - krome sondicky do zaludku zadne hadicky nema. pribral hura-- vcera odpoledne pri koupani jsem jej vazila a mel 1634 g-- pri restupu z jipky mel jen 1471 g. vcera mi vypil z prsa 10 ml, dnes rano asi 2-3 ml. vaha to neumi presne zvazit, kdyz je to jen malicko.dnes po koupani to zkusim znova. jinak davku mlicka ma uz 30 ml. a zvlada v pohode. 🙂. jinak vcera vecer bylo malemu 14 dni, sikulinka muj maly. a umi pekne kricet-- koupani se mu moc nelibi, ale mazleni to je jina, to je spokojeny. dnes mi sestricka rekla, ze vincek je a bude aktivni miminko, ze se mam na co tesit. no, tak to bude mit po me🙂). ale zabira na nej zavinuti do plenky. pak se pekne uklidni. kdyby byl jeste v brisku, dnes bych byla 32 + 6.. za tri tydny uz by vlastne byl donosene miminko. doufam, ze 3 tydny utecou rychle, ted se to porad strasne tahne. ach jo. jsem zvedava, kam se za ten cas dostaneme. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru