Rodily jste císařem kvůli úzké pánvi/velikosti miminka?

diankaary
27. lis 2014

Ahoj všem, je tu někdo komu naplánovali císař kvůli velkému miminku a úzké pánvi? Jsem ve 39tt, zítra jdu na nějaký utz přeměření miminka do porodnice.Můj dr tvrdí, že miminko je celkem velké, takže je možné naplánování císaře. Jinak můj termín je 10.12. Je tu někdo, kdo podstoupil císař kvůli úzké pánvi/velikosti miminka? Za jak dlouho se sekce naplánuje? Díky všem za odpovědi.

tamarila
27. lis 2014

Já mám šestitýdeního chlapečka narozeného s váhou 4430 g, pánev mám úzkou. Přes moje upozorňování na tento fakt mě nechali rodit přirozeně, že jsem druhorodička a co prošlo jednou, projde i podruhé. První dcera měla ovšem 3300g a bylo to "knop". Zrovna včera se mi gynekoložka na prohlídce po šestinedělí omlouvala že se to podcenilo. Malému zlámali ručičku, natrhli mu nervy a způsobili tím obrnu ruky. Já také nejsem zcela bez následků. Za mě bych příště za císaře neprosila, ale trvala na něm. V porodnici jsme ležely dvě s tak velkými dětmi. Ta druhá měla klešťový porod, velkou ztrátu krve a chlapečka měla v inkubátoru že mu taky dali zabrat. Naštěstí byl nakonec v pořádku.
Rozhodně tě nechci děsit, rozhodnutí je na tobě, a je spousta žen co porodily velké děti přirozeně. Ale pokud máš opravdu užší pánev, tak to z mého pohledu je pro dítě dost rizikové. Pokud se totiž zasekne v porodních cestách, jako se to stalo u mě, tak akutní císař už není možný, musí ho dostat ven spodem. Císař je zase horší v rekonvalescenci matky, asi dýl trvá než se jizva zahojí atd. Každopádně ať se rozhodneš jakkoliv, tak držím palce!

polaks
27. lis 2014

No,radšej by som neriskovala a šla na císar,už len kvôli tomu,že by sa mohlo stať niečo drobcovi.A s tým hojením to nieje také strašné,mala som jeden císarský a dva prirodzené a rekonvalescencia bola pri císarskom oveľa lepšia a rýchlajšia,než pri prvom normálnom pôrode.

verka_s
27. lis 2014

Mně ho plánovali cca od té doby, co mě moje paní doktorka předala do porodnice a tam si prcka změřili.... Váhový odhad jim vycházel okolo 3,60 kg, v 39.tt dokonce už 4,5 - 5kg 🙂 čemu jsem sama nevěřila 🙂 No rozhodli na poslední kontrole v 39.tt, kdy už si mě tam nechali a večer donesli podepsat papíry, že souhlasím.... No neprotestovala jsem, navíc měl hlavičku pořád vysoko a sám doktor v porodnici řekl, že nebude riskovat, že by mohl být u porodu, kvůli velikosti miminka, problém. Nechali si mě tam v pátek a sekci naplánovali na úterý ráno, ale určitě to jde i rychleji. Osobně bych volila opět radši císaře, pokud by mi váhový odhad miminka vycházel větší. Rekonvalescence je sice delší a ano jizva bolí, ale dá se to vydržet! Druhý den už jsem byla na nohou a chodila. Hlavně máte za 45 minut po všem 🙂 Prcek se nakonec narodil s krásnou váhou 4,15 kg a 53 cm 🙂)) Takže za mě .....určitě trvat na císaři.

leniczka23
28. lis 2014

Se mnou se nikdo nebavil..zjišťovala jsem si o tom hodně a chtěla i zažádat,ale vůbec se o tom se mnou nebavili,jediný co,tak mi vyvolávali dva dny po termínu a nenechali mně přenášet..Odhad jsem měla 4,5 kila prvorodička, nesestouplá hlavička..Rodila jsem přirozeně a porod naprosto v pohodě,malej byl venku na dvě zatlačení i doktor se divil..malej měl na konec 4000g a 54 cm..

cabo
28. lis 2014

Ja mela planovaneho cisare kvuli velikosti maleho a taky proto,ze byl zadeckem. Chtela jsem rodit klasicky,ale kvuli neotoceni jsem se bala a tak jsem si nechala naplanovat cisare. Mela jsem termin porodu 11.7. a cisar se naplanoval na 30.6. Planovalo se to hned na prvni navsteve porodnice v 36. tydnu. A hojeni nebylo nijak zle,druhy den uz jsem chodila,treti mi dali maleho na pokoj.....
Ono taky zalezi na porodnici. V Brne je porodnice,ktera s cisarem nema problem a pak jina,ktera kdyz si o nej budouci maminka rekla,rekli ji,ze ne,ze to pujde prirozene. Tak sla do jine porodnice.
Drzim pesti,at vse dobre dopadne!

mandala
28. lis 2014

Mě císaře neplánovali, ale málem to taky špatně dopadlo, kromě toho, že jsem nemohla snad měsíc normálně chodit byla dcera dost přidušená. Dodnes děkuji Bohu, že to nezanechalo následky. Proto radím, císaře se neboj.

kammka
28. lis 2014

kamarádka rodila z těchot důvodů všecny tři svoje děti.... u prvního to v plánu nebylo a byl to prej masakr, než dr. rozhodl, že se to kuchne.. pak už nebylo co řešit, i když třeba třetí dítko bylo drobnější, neriskovali.. naplánované je to podle mně hned, obvykle se císař plánuje před termínem porodu

nonacek
29. lis 2014

rodila jsem CŘ. a kluk měl 3 kg. a 49 cm. jinak vse v pohodě,akorát jsem mela těžkou rekonvalescenci po te operaci.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru