10ti měsíční miminko přibralo za dva měsíce jen 200g

misellll
24. kvě 2010

ahojky holky předem říkám,že nechci srovnávat a opravdu vím,že každé mimi je jiné.Jen by mne zajímalo jestli si nemyslíte,že za dva měsíce je tohle opravdu málo.Vím,že už starší mimča tolik nepřibírají,jako když byli malinkatý,ale tohle mi příjde málo.....co vy na to?

berenika39
24. kvě 2010

misell, já tě zase čtu 😉 , už jsem ti psala, moc řešíš....neber si tak všechno a užívej si. 200g je něco jinýho, když přibere dítě z 10800g na 11000g, něco jinýho je, kdy\ž je to prcek z 6900 na 7100g. Ale v deseti měsících nemusí přibrat nic za měsíc, za dva, nebo může přibrat kilo a půl....jsme tam kde jsme byli...neřeš...

Jen: neměla by nápadně hubnout, nemít chut k jídlu, být apatická, spavá, průjmovat atd. Prostě všechno ostatní je v poho.

ined77
24. kvě 2010

misell 🙂 ...i já myslím,že je to naprosto v pohodě 😉 .prostě prcek se víc hýbe 🙂 .
a pokud malé zjevně nic nechybí,buď v klidu 😉 .
máš drobečky kteří mají v roce 8,5 kg a stejně staré prcky se 12 kg 😉 .
zkrátka tak jak píše berenika 🙂 😉

misellll
autor
24. kvě 2010

berenika:No právě,že spavá nějaká je 😅 nikdy vživotě mi nespala doma jen v kočárku a teď už pár dní spinká doma v posteli a to klidně i dvě hodiny,což mi nenaspala ani v tom kočáře... 😕 ale papá 😀 No měla 7800g a teď 8000g.Jinak,ale nám teď brali před týdnem krev a ta je ok..... 🙂 Jj já vím ty mě vždycky uklidníš,já si někdy příjdu jako mladá mamina co furt stresuje,ale já všechno pořád spojuji s tím bříškem,které nás pořád tak moc trápí a pak mi z toho vycházejí hrozný zcénáři,kdy jsem pak už opravdu před zhroucením... 😉

rimmel
24. kvě 2010

suhlas s berenikou. nestresuj 😀

brisalek
24. kvě 2010

my jsme pribrali take jen 200g sice mame 10kg, ale taky se mi to zdalo malo, ted a tri tydny pribrala zase jen 60g...dr. se tvari, ze je velika tak, ze je to v poho...zacala v 8 lezt a pak za 3 tydny stat, ted chodi za ruce tak je to asi tim...take byla mezi tim 2x nemocna.
Ale my teda hodne malo papame. Mezi 60-140(to horni jen banan s jogurtem jinak vseho pod 100) a tak 3x za den kojie a v noci 2-5x.

berenika39
25. kvě 2010

misell, já vím, že když je pro tebe všechno nový, je to složitější, ale vždycky když tě přerpadnou nějaký chmury, tak si vzpomeň, jak děsný zdravotní potíže některý děti mají, kolik jich prdelek malejch musí ležet po nemocnicích, jak statečný musí být maminky nevyléčitelně nemocných dětí...pak ti nutně musí přijít menší přírustek na váze 10m prcka úplně v poho....hroutit se u rýmy, pupínků a malých porcí jídla netřeba. změníš to? ne. tka to tak nech.

s tím spaním - přeci nechceš, aby ti malá blbě spala až do puberty. zlepšilo se to, tak hurá!, ne? přeci obrat k lepšímu, to muselo přijít, mají taková období, kdy spí líp, kdy spí hůř, střídá se to. tak ted je zrovna to lepší období.

spavý dítě znamená, že prospí víc času než bdí....

příště, až se budeš chtít ptát na něco, co tě znepokojuje, klidně do ip, já ti to zase vysvětlím, že se nic neděje 😉 😉 😉 😉

misellll
autor
25. kvě 2010

berenika beru tě za slovo 😉 aby jsi si pak kvůli mě,ale neměnila nick 😀

berenika39
25. kvě 2010

platí. nick si nechám, stejně by mě admini odhalili, kdybych si jich udělala víc.... 😉 😉 😉

daisy1
25. kvě 2010

uz jsem to kdysi psala, mezi 2 - 4 mesicem jsme pribrali asi 400g a to je sakra malo, v roce jsme meli 8100g, ve dvou letech 10,5, ale..... mala je urcite zcela v poradku, spis bych rekla ze napred, psychicky i motoricky. Vahu do roka jsem hodne resila, ted, kdyz chodime do MC a vidim, jak si Terezka "vede" jsem naprosto spokojena.
jo a jinak, pak nekdy v pul roce zas pribrala za mesic asi 500g.... takže fakt to neresit, pokud neni jiny problem.

misellll
autor
25. kvě 2010

berenik:to je taky pravda 😀 tak fajn 🙂

brisalek
25. kvě 2010

jo berenika urcite mas pravdu a take si to casto rikam..."je zdrava, tak co ...kdyz vidim treba tady deti postizene ze specialni skolky..."ale ono je to hodne unavujici, kdyz ma toho divocaka co od porodnoce skoro pres den nespi , pak zase od 3m vstava xxxxxkrat za noc, necce byt v kocarku....a spatne papa, ze navaris, vymyslis a pak sni 2 lzicky a stoupa u toho v zodlicce vse rozhazi a tak kazdy den...proste si pak obcas posteknes...kdyby aspon neco bylo trochu "normalne"

misellll
autor
25. kvě 2010

brisalek:asi tak:D

berenika39
25. kvě 2010

brisalek, nezaváděj sem pesimismus 😉 😉 😉 , misell se ptala jen na to, jestli malá nepřibrala málo....

a pak se mi chce ještě napsat: jaký si to uděláš, takový to máš, ale nenapíšu to, protože bych zase schytala sodovku od maminek notorických stěžovatelek a to nechci. tak mlčím.

ne všechno, ale dost věcí se dá ovlivnit, když se to nechá dojít daleko, blbě se to mění. prostě když může batole skákat v židličce tři měsíce, těžko mu budu vysvětlovat, že od prvního června nesmí 😉 😉 😉 😉

brisalek
25. kvě 2010

😲 myslim, ze maminky nekterych miminek pochopi🙂 jine budou notoricky kritizovat 🙂

brisalek
25. kvě 2010

jo a to kritizovat bylo mysleno nadnesene v "...", chtela jsem jen, aby miselll videla, ze neni sama, ze nekktere deti jsou trosku "problematictejsi" a mensi pohodari.

berenika39
25. kvě 2010

jj, myslím že je mezi námi jasno 😀

patricie23
30. kvě 2013

Ahojky chtela jsem se na neco zeptat mam syna k terymu je 2 a pul a ma 10kg nic mi nechce jist jenom polivky a omacky to je vse jinak mi nic neji jestli to je normalni jo nebo ne byla jsem snim u doktora a ta mi rekla ze to je normalni tak sem koupila prasky na bribirani a nic nemuze mi pribrat ani kilo porad ma 10kg a budou mu 3 roky co mam delat

lili1986
1. čer 2013

Moje dcera přibrala od 6.měsíce do 8.měsíce zase jen 100g ale má 9kg 😀 tak myslím že to nevadí 😀

pisisvori
24. kvě 2015

duskuze je, ze za 2m pribral jen 200g. Ale me dcera za posledni mesic 150-200g zhubla😒. Zacala spatne jist, pak mela asi nejakou virozu( 2dny teplota)pak zacala pri kojeni kousat, takze kojim jen vecer. Uz stoji, chodi kolem nabytku atd., ale hodne aktivni byla i pred tim (lezeni, otaceni se) a pribirala. Ted uz tyden zase ji lip, ale nepribira. Vahu ma dobrou 10kg a 74cm v 10m, ale to hubnuti me znervoznuje, kdyby pribrala treba jen 50 za mesic, tak nic nerikam. Mel jste to taky nekdo tak? Diky.