V 7 měsících nechce být na bříšku

makreluska
27. led 2012

Ahoj maminky,chtěla jsem se zeptat,zda některé vaše miminko nechtělo být od půl roku výše na bříšku.Moje dcera má 7,5 měsíců a na bříšku být nechce. Vydrží jen chvíli,pak se točí na záda.Když ji na bříško přetočím,tak ani nenapíná ruce.Po hračkách se natahuje.Je vidět,že jí je ta poloha nepříjemná.Radši bude ležet na zádech a různě se překlápět do stran.Ze zad na bříško se přetočí,ale jen když to potřebuje,aby se dostala pro hračku nebo trochu přemístila. Jde mi o to,zda to nemá pak na něco vliv,třeba že nebude chtít lézt a nebo se nebude chtít stavět na nožky? Nevím.Jinak nožky používá,hopsadlo ji baví🙂)) Samo,že všichni říkají,že prostě být na bříšku musí.14 dní ji nutím intenzivně být na bříšku,ale mám akorát vzteklý miminko a žádné zlepšení chuti být na bříšku nevidím.

ined77
27. led 2012

ahoj 🙂 ,
tak obecně platí, že to, že mimi je nerado na bříšku značí, že má slabé břišní svalečky.já bych to každopádně nevzdávala a klidně nechala bobka povztekat 😉 .vliv to samozřemě má jak na lezení, tak i na stavění.na tohle všechno je potřeba mít pevné svaly.
naopak bych zrušila to hopsadlo 😔 .

ashlee
27. led 2012

@makreluska muj syn taky nechel byt na břiše,past koniky.ale žadny problemy jsme nemeli,normalne začal sedat,lozit,chodit.sedat začal brzo.

makreluska
autor
27. led 2012

@ined77 To hopsadlo má posledních pár dní,kdy začala používat nožičky.Moc jí to baví,tak se mi ho nechce rušit.Je k tomu nějaký důvod?

makreluska
autor
27. led 2012

@ashlee Gábi si sedla taky brzy,ale ne sama,jen z polosedu,už ve 4.měsíci.Ale ty slabé břišní svaly prý má,ale jak to nacvičit? Budu pořád přetáčet,snad bude nějaký výsledek.

makreluska
autor
27. led 2012

@ined77 Některé děti prý ani nelezou.Viz já,já taky prý nelezla a rovnou se stavěla a chodila.

ined77
27. led 2012

@makreluska ...no není to dobré pro páteř..předpokládám, že je v něm vertikálně. 😉

kachen
27. led 2012

Tak, tak. Zrus hopsadlo. Nektery deti to nemaji radi, ale jak prijdou na to, ze se z te polohy daji delat jiny a lepsi kousky, zacne je to bavit. Pises, ze se pretocit umi, tak ji nech trenovat samotnou na zemi. Ona si na to prijde. 😉 Pro doplneni, moje to taky nesnasela. A ted je na brisku porad.

ined77
27. led 2012

@makreluska ...no nelezou, ale dobré to není, lézt by měly a čím déle tím líp.ovšem zase chápu,že dítko, které si prostě stoupne a začne chodit, těžko někdo přinutí nejdříve lozit 😀 .

kachen
27. led 2012

@makreluska Nechci byt za zbytecne premoudrelou, ale deti musi lezt. Naopak sed je vyvrcholenim celyho procesu. Jak se dostane do sedu? Tak, ze je na brisku, potom leze, potom si stoupne a pak sedne. Takze samostatny sed az nakonec. 😉 Hopsadla a choditka bych radeji nepouzivala, pak se stane, ze deti preskakuji ty dulezite faze. Jedna vec po druhe, postupne a pomalu.

ashlee
27. led 2012

@makreluska davej ji past koniky-na břicho.malej už sam sedal v 7měsicich.

to hopsadlo bych taky zrušila.

rina76
27. led 2012

Ahoj, našemu malému se bříšku také nelíbí a to už od prvních týdnů. Teď bude mít 10měs na bříšku vydrží jen chvilku, hned se přetáčí na stranu, sudy tedy válí obstojně 😉 , ale jak mu převalení znemožním tak se začne vztekat a prohýbat do kolébky. Každý den se snažíme cvičit, ale nikam to nevede 😒 .Takže 9,5měs a stále nelezeme. Už jsem se přestala stresovat, když se dostane do chodítka lítá po celém bytě práh nepráh, kolikrát už jsem ho načapala, že stojí aniž by se opíral a vydrží i dost dlouho, počítám že do roka 100% bude chodit sám. Starší syn byl na tom v podstatě stejně, na bříšku se mu nelíbilo, lézt po čtyřech začal až když začal chodit a to v 10,5měs.

kachen
27. led 2012

@makreluska Ted se divam, ze mas holcicku driv narozenou. To si v klidecku tech 20 dni odecti, to se nezda, ale je to hodne 😉 Nase lenora se teprve tesne pred 6 mesicem otocila.

makreluska
autor
27. led 2012

@rina76 My máme to samý! Jako by jsi popisovala naší malou! Od mala nechce být na bříšku ☹

makreluska
autor
27. led 2012

Jinak při přetočení na bříško se snažím upoutat její pozornost,aby na bříšku vydržela.Ale je fakt,jakmile je někde v cizím prostředí,tak na bříšku vydrží podstatně déle.

makreluska
autor
27. led 2012

@kachen Myslíš,že to bude i tím? Někdo mi říkal,že to nemá vliv...Ale mám pocit,že někdy je o ty tři týdny pozadu ve vztahu ke stejně starým dětem v termínu. Už před měsícem měla používat nožky,žvatlat ba,ga,da a najednou začala před týdnem obě věci.Otáčení na bříško začala před pár dny!!!

kachen
27. led 2012

@makreluska Rozhodne to vliv ma! 3 tydny jsou dlouha doba ve vyvoji tak maleho ditete. Vzdyt oni delaji pokroky ze dne na den. A navic, podle toho co pises, nemam pocit, ze by byla pozadu. My jsme ze zacatku chodili ne neurologii k moc moudremu panu doktorovi (s jinym problemem ovsem), ten mne vzdycky rikal: Matko, nechte to dite na pokoji. A mel pravdu.

kachen
27. led 2012

@makreluska S tim zvatlanim jsem to taky mela. Dle tabule v cekarne. Prej ze ta, ba, da, ma aj. Nase dite rvalo akorat hy a gej (nebo gay) No, uderem 6,5 mesice rve tata a na vsechno. Jen doufam, ze nevi, co rika, pac by me to fest nakrklo. Kdo ji ma jako na krku od rana? Prece mama, neeee?

makreluska
autor
27. led 2012

@kachen maqlá ted říká ba ba ba ba.Ze dne na den. 😀

kachen
27. led 2012

@makreluska Taky nevi, kdo ji dal zivot, ze? By jsme jim to meli vysvetlit 😀

makreluska
autor
27. led 2012

@kachen No myslím,že jim je to ted jedno 😀 Hlavně že mají plné bříško,mámu po ruce a nějaké hračky 😀

kachen
27. led 2012

@makreluska Nevdecnice!