Kontrola ze sociálky kvůli návrhu na úpravu styku s otcem

zamilovanadonej
21. lis 2013

Ahoj maminky, tohle téma jsem nikde nenašla, takže: Podala jsem k příslušnému soudu návrh na úpravu styku otce s nezletilým, a to z toho důvodu, že jsme styk neměli určený od-do ale dohodou, a často bývaly s bývalým kvůli tomu hádky. Dokonce bez mého vědomí nechal v létě syna 3 dny u rodičů své přítelkyně. Před týdnem přišla obsílka s určeným termínem soudu. A po několika dnech se nečekaně objevily 2 pracovnice městského úřadu z odboru péče o dítě s tím, že jdou provést kontrolu bytových podmínek. Pro mě šok, tohle by mě nenapadlo. Do domu jsem je nepustila, syn byl ve škole. Domluvili jsme se na pondělí, a prý si nás ještě pozvou se synem na pohovor. Synovi je 7. Na co se můžu při kontrole i pohovoru připravit? Zažily jste to některá? Děkuji 🙂

evulinkab
21. lis 2013

@zamilovanadonej Tak já zažila kontrolu ze sociálky kvuli tomu, že jsem si nechávala svěřit syna do péče.A bylo to v pohode malému byli necelé tři roky, takže ho se na nic neptal.
Ke mně přišel pán, sedl si na gauč a ptal se na otázky ohledne financí , zaměstnání, bydlení, jak dlouho tam bydlíme, kolik platím měsíčne za bydlení, jaké mám příjmy i výdaje, jestli mám ledničku, pračku, kde malej spí(pak se i samozřejme podíval do jeho pokojíčku-ale jen nakoukl, nic víc)...Byl milý, sepsal co potřeboval vedet a odešel🙂

zamilovanadonej
autor
22. lis 2013

@evulinkab Díky

jancip
22. lis 2013

@zamilovanadonej Je to jejich povinnost a opravdu na kontroly chodí. Obzvlášť důležité to je, když se rodiče těžko domlouvají (vzájemně se třeba napadají, že ten nebo onen má špatné podmínky, žije takovým a makovým životem). Oni zastupují dítě a potřebují si udělat nějakou představu. Ptát se v podstatě mohou na cokoliv, ale nebála bych se. Doporučuji spolupracovat.

elgereta
27. únor 2014

Prosím, prosím a co vše kontrolují a mají třeba nárok koukat do skříní a tak? a za jak dlouho od podání návrhu na svěření do péče k vám přišli? děkuji.

lienkaevule
28. únor 2014

U nás chodí hned, když se jim návrh dostane na stůl a poté, když je určen termín u soudu - tak zhruba 14 dní před. Jinak záleží na koho natrefíte, někdo se jen poptává - co a jak doma funguje atd., jiný může právě chtít koukat do těch skříní, na plotnu (co vaříte, ...)