Pořád dokola uspáváme - znovu a znovu. Máte fígle?

verundice
6. lis 2014

Holky prosím poraďte mi fígle na uspávání mini miminek. Naše 7týdenní miminko uspat, to je boj! Je vidět, že je unavený, pláče, řve, my houpeme na míči, chováme, nosíme, zpíváme, zavinujeme, pouštíme bílý šum, nebo ho naopak zkoušíme jen uhladit v postýlce....už už to vypadá že usne, a zničeho nic rozsvítí oči jak baterky a všechno znova☹ je to tak hlavně přes den a večer. Už jsme z toho vyřízení, říkám si, že je ještě malinkej, tak ho chovám, ač toho chci časem nechat, aby si nezvyknul usínat jen takhle, ale ono ani to moc nezabírá, resp. je to na dlouhé lokte (někdy i hodiny). Dnes je tímhle způsobem vzhůru už čtyři hodiny - proboha to takový prcek přece nemůže vydržet ne?! Přijde mi, jako by byl přetaženej, ale někdy s tím začnem hned po kojení, takže dřív už to ani nejde, a nic.

monis88
6. lis 2014

taky jsme měli podobný začátky, zkoušela jsem všechno možný, prostě jsem nevěděla, jak ten prťous chce usnout a nakonec jsme dospěli k tomu, že mi usíná u prsu...já si v klídku s nohama nahoře dívám na TV, on u mě v klídku a bez breku usne a já ho pak přesunu do postýlky...takže on je spokojený, já jsem spokojená.. jestli kojíš, za m+ doporučuji 🙂 anebo ještě šátek, nosítko....😉

verundice
autor
6. lis 2014

No jo...ted jsem to taky tak udělala a povedlo se, asi už byl fakt vyřízenej, jindy se totiž tak pět minut po přenesení do postýlky znova probere...

katyxq
6. lis 2014

@verundice protože potřebuje tebe, chová se jako fyzicky i psychicky zdravý kojenec s normálními potřebami, usínání u prsu je přirozená funkce kojení a i pak potřebuje po usnutí cítiti tebe (společné spaní, nošení v šátku/ergonosítku), miminko opravdu nepotřebuje svoji postýlku. Pokud ale mermocí chceš odcházet, zkus miminko uspat při kojení ve své posteli, nehýbat s ním a nechat ho tam, bude cítit aspoň tvou vůni. Ale fyzický kontakt je i prevencí SIDS a podporuje kojení.
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek
https://www.modrykonik.cz/duvera-v-plac-ditete/
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nosenie/
http://vbavlnce.blogspot.cz/2014/04/vzdelavame-...

lucifereeek
6. lis 2014

některé děti nemají takovou potřebu spánku, naše malá byla to samé, přes den toho moc nenaspala a pokud jo, nosila jsem ji na rukách, jinak prostě nespala a řvala a řvala a to jsem musela ještě ke všemu chodit, když jsem si sedla tak byl řev :(. Takhle jsme ji museli nosit do roka, pak jsem to už nezvládala a naučila ji spát na sobě, poté vedle mě. Říkala jsem to i dr., že pořád pláče a nespí, a dr. mi řekla, že to musím vydržet, že některé děti takové jsou a i když ostatní tvrdili, po 3m to přejde, po 6m to přejde, tak nepřešlo, je takhle ufňukaná a uječená dodnes, doufám, že druhé bude pravý opak, jinak mě už asi klepne.

verundice
autor
6. lis 2014

@katyxq Ja tohle vsechno vim a taky se snazim mu vyjit vstric a noseni a chování se nebráním, ale občas je toho uz fakt moc, tak jsem si rikala jestli nedelam neco spatne,cim mu nedopreju klidne usinani....no ale asi lazdy zkouší co jde😉

verundice
autor
6. lis 2014

@lucifereeek no tak to jsi me moc nepotěšila:O pevne nervy preju.druhe mimco bude urcite opak😉

libara
6. lis 2014

Ale může ...oni vydrží víc než my. Já mám jednu takovou koukalku doma. Nakonec jsme zkusili dudlík. A hle, uklidnila se a poprvé jsme vozili kočárek bez breku. Závislá na dudlíku není. Občas si dudne na uklidnění a vzápětí ho vyplivne. Na kojení to u nás nemá vliv. Ovšem s usínáním a spaním máme problémy stále...už 5,5 měsíce...ale za ty ranní úsměvy to stojí. VYDRŽAŤ!!!!!

pemeva22
5. lis 2015
Uživatel pemeva22 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od pemeva22.

Dobrý den, doporučuji kanál Bílý Šum na youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCydcIk1rty48APzx7i5sWMw/videos

Najdete zde zvuky jako: Zvuk vysavače, sekačky, fénu, digestoře, Zvuk z kabiny letadla, Ptačí zpěv, Zvuky parku, Zvuky tekoucí vody, Zvuky stavby, Zvuk sprchy, Zvuk sušičky prádla, Zvuk větráku, Let vrtulníku, Zvuk vichřice, Zvuk potůčku, Zvuk stěračů, Šumění divoká vody, Šumění splavu, Vodopád, Generovaný bílý šum, Hoření ohně, Vlny narážející na pobřeží, Zvuk fénu, Zvuk australské Dydžerydy, Tlukot srdce, Digestoř, Zvuk jízda vlakem, Melodii dětského kolotoče, Zvuk motoru F1, Zvuk deště, Zvuk naftového motoru a Zvuky přírody.