Klikr trénink a pozitivní motivace

pernicek1
14. kvě 2015

Ahojte,
trénujete někdo jakékoliv zvířátko pomocí klikru či pozitivky? Toto téma jsem tu zatím nikde nenašla. Ráda bych se učila něco nového v tomto směru, inspirovala se a dělila se o své úspěchy i neúspěchy. Budu ráda, když napíšete co jste svého mazlíka pomocí pozitivky naučili a co máte v nejbližších týdnech v plánu.

Já mám skoro tříletou fenku a teď, v devátém měsíci těhotenství jsem hrdá především na cvik rozvazování tkaniček, ten využívám fakt často! :D

Jak říká Susan Garrett: "Life is about finding others who are your kind of crazy!" ;)

hribecekbeztecek
14. kvě 2015

My cvičíme pouze pozitivně, protože jinak by madam necvičila a nebrala by mě za důležitou. U nás žádné cukaní, škubání a nedéjbože horší věci nemají místo. Některé cviky řeším pomocí klikru, ale ne vše.
Teď jsme začaly dělat obedience, které se jinak než pozitivně nedělá, a moc nás to obě baví, právě pro tu volnost z obou stran. Dohodu, když uděláš co chci, já tě pak odměním čím chceš ty .-)

texetka
14. kvě 2015

Já v výchově a výcviku kombinuji a přizpůsobuji dle psa. Klidně i plesknu přes čumák, zadek, zakřičím, když je potřeba - ale nikdy při učení nových věcí.
Ono i pozitivkou lze psa zničit - psychicky - pokud to člověk neumí dobře .

texetka
14. kvě 2015

Jinak přes klikr jsem dělala aport a pracuji na strachové agresi .

hribecekbeztecek
14. kvě 2015

jo, dneska je pozitvní metoda výcviku taková kouzelná formulka a jakože jediný vhodný směr. Ale každý pes je jiný a některý potřebuje trošku tvrdší ruku, jinak si z vás bude dělat prdel. Akorát to moje cíťa bude pracovat je po dobrém 🙂 U nás je max zvýšení hlasu 😀 Když jsem minulý rok zkoušela agi (byla jsem pomalá a vůbec mi to narozdíl od psa nešlo) měla trenérka docela daleko k pozitivním metodám (já blbá ji věřila) a na jakýkoliv nesplněný povel reagovala vyškubáním nebo dokonce dušením na vodítku. Já jsem teda měla žaludek "jen na vyškubání" ale i tak mi fenu dost tato zkušenost zkazila. Byl z ní ustrašený uzlíček na který nemůže nikdo cizí sáhnout a vztah mezi náma taky hodně utrpěl. Nevěřila mi. Proč by takly měla, když jsem nechala ublížit od nějaké cizí ženské. Dnes už mi fena zase věří a já si už dávám velký pozor, abych vybrala dobrého trenéra na výcvik, protože i pár lekcí může těm křehkým dušičkám ublížit.

teenyel
19. kvě 2015

My sice máme klikr, ale nějak nám na něj moc reagovat nechce (průběžně jsme zkoušeli od 2 měsíců, teď je mu 9 měsíců). Pozitivku praktikujeme, hodně ho to baví a snaží se 🙂 Ale když se rozvášní a zlobí a zlobí, tak na zadek klidně také dostane. Nic hrozného, ono stačí třepnout a ví že je to špatně. Občas náš puberťák chytá raplík, tak ho i zalehneme, ale to je třeba jeden případ za měsíc, kdy je to zapotřebí. A většinou za to může moje mamina, která ho rozdovádí a začne ho honit a naznačovat mu jakýsi "boj". A to pak lítá, skáče, vrčí, štěká a jde po rukách. A v tu chvíli jiná možnost uklidnění není, na pozitivku jakože na pamlsek vůbec nereaguje. Ale v tu chvíli nedostane vylágoš jen pesan, ale především mamina, protože jí pořád říkáme, že tohle s ním dělat nemá, že pak zbytečně musíme zasahovat. Přece jenom máme skoro 40ti kg hovádko. Ale pozitivní motivace za mne super, chodíme s manželem a pesanem na louku trénovat na 12ti metrové stopovačce, abychom mohli aspoň trochu v případě potřeby psa ovládat a super. Během chvilky se naučí a pak už se jen trénuje a zlepšuje 🙂 On je šťastný, protože pamlsky, to je jeho, a my jsme rádi, když vidíme, jak se snaží a jak je u toho veselý 🙂 Ale ono asi i dost záleží na psovi jako takovém, pro hovawarty, což je náš Ektorek, se tvrdé metody nedoporučují.

zmrz_lina
19. kvě 2015

Ja teda asi neznám psa, na kterého by SPRAVNE provadeny výcvik pozitivkou nefungoval. Problem je, ze PM neni jen cvičení za pamlsky, jak si spousta lidi mysli, ale soubor různých postupu, chování apod., které kladou velký nárok na psovoda (většinou lidi, kteří řeknou, ze pm nefunguje, ji nedělají správně).

glimmer
19. kvě 2015

já mám dvě border collie, a cvičíme na klikr ...

pernicek1
autor
29. čer 2016

Úžasně napsaný článek od Lenky Blachové: "Dobře vychovaní psi... a ti druzí" https://www.facebook.com/notes/lenka-wami-blach...