1,5letá mladší z dvojčat tahá za vlasy, máte radu?

markytk
25. dub 2014

Moje dcera má asi od 9měsíců mánii tahat lidi za vlasy, nic nepomáhá, domluvou plesknutím to se nám směje do obličeje, Také tahá pejsky za chlupy a bojím se aby jí neublížili, vždy včas zasáhnu aby vše bylo ok. Nemá někdo radu, či zkkušenosti.

jara
25. dub 2014

@markytk Mám zkušenost s dcerou. Také nic nepomáhalo. Chce to jen čas, ono jí to přejde. 😉

vitruvia
25. dub 2014

Ahoj, předně blahopřeju ke dvojčatům, dovedu si představit, že máš často ruce plné práce. Roční, dvouleté a taky starší děti dělají věci proto, že je to zajímá, baví, zkoumají, co se stane, když něco udělají a sledují reakci dospělých, která se jim dostane. Je to pro ně objevování světa a učení se, jak věci fungují. Chápu, že je to nepříjemné pro lidi, které holčička tahá za vlasy a v případě pejsků to může být i nebezpečné. Velmi mě inspirovala filosofie A. Solter, dokonce teď vyšla i jedna z jejích knih v češtině, jmenuje se Moudrost raného dětství. Podle její filozofie by bylo vhodné pouze ručičku chytit a opatrně vyprostit vlasy. Dítě to rozhodně nedělá schválně, aby někomu ublížilo. Takhle malé dítě ani nechápe to, čemu my říkáme smát se do obličeje. Prostě se jen směje, protože přivolalo pozornost. Možná dnes i plesknutí bere jako hru. Držím palce 🙂

kvakuska
25. dub 2014

@markytk a kolik malé teď je?

marecekavendulka
25. dub 2014

@markytk no moc to nechápu....děti prostě za vlasy tahaj,některé méně,některé více...

eimmy
25. dub 2014

taky bych hned po tom co zatahala,zatahala jemně jí

markytk
autor
26. dub 2014

Malé je 1,5, no zatahaní u ní přestane, ale pak druhej den nebo jindy to znovu začne. Ve školce jí asi nabančí, chuděře. My sme teda měly psa, ale už byl nemocnej tak sme ho musely dát pryč. ☹ jinak bysme chtěly štěně aby vyrůstalo s holkama, jenže se bojím aby mu nic neudělaly tak počkáme.

markytk
autor
26. dub 2014

@vitruvia děkuji za pochopení, ano je to s nima práce, a teď už i psychicky náročné. Uvidíme jak to bude dál. A na to čtení moc času není 🙂 každopádně jsem s nima spokojená.