Kolik vám toho sní 6,5 měsíční dítě?

dukie
16. bře 2009

Zdravím všechny maminky. Náš Toníček baští k obídku zeleninu i masíčko, všechno docela s chutí, ale obvykle jen 50 - 100 gramů. 😕 S odpolední svačinkou (ovoce) je na tom stejně, resp. to baští spíš těch 50 gramů. Večer, když mu dám kaši, tak si vezme max. 80 ml (oproti návodu na kaši, že od 6. měsíce mám použít 120 - 140 ml vody - jak u kterého výrobce - vezme si těch 60 - 80 ml a zbytek prostě nechce).

Všude čtu, jak by měly děti po 14 dnech od zavedení příkrmu sníst 150 - 200 gramů k obědu... ale tomu se neblížíme ani náhodou, ačkoli už tuhou stravu máme už měsíc... 😕 Snažím se ho po obídku už nedokojovat, aby jako věděl, že nic dalšího nebude. Ale nezdá se mi, že by to mělo kdovíjaký úspěch. 😕

Je teda pravdou, že když jsme se před dvěma měsíci vážili kvůli kontrole, kolik toho vybaští (tehdy jsme plně kojili), tak vybaštil správné množství (celkem za den), ale asi v 10 dávkách, zatímco nám doktoři tvrdili, že v jeho věku tehdy měl baštit tak 5 x za den... Tak si říkám, jestli nepatří k těm dětem, co mají "menší" žaludek, tj. baští jako vrabci, ale tak nějak v průběhu celého dne... Netrápilo by mě to kdovíjak... ale je fakt, že pak má brzy hlad a někam s ním vyrazit je prostě těžký... 😕

Jak jsou na tom Vaši prckové? 🙂

andtka
16. bře 2009

Ahojky,

my zatím ovocnou přesnídávku nedáváme, začneme až tento týden, ale jinak už taky přikrmujeme víc jak měsíc. Malý sní většinou tu malou skleničku, což je 125 g. Jinak jen kojím a večer mu dám trochu kaše. Ale kojím, taky docela často. Cca co 2 hodiny a i v noci se začal docela budit. Myslím si, že kvůli zoubkům.

Podle tabulek se řídit asi nedá.

shaula
16. bře 2009

Dukie, neboj, jsme na to podobně, naši 8 měsíční kluci sní dohromady 1 - 1,5 velké skleničky, tj. cca 200 - 300 g oba, v posledních dnech ještě míň. Přikrmujeme už skoro 2 měsíce. Důležité podle mě je, že jsou spokojení a netváří se hladově. Taky jí asi trošku čsstěji, mezi jídly se kojí (ale nevypijí toho moc).

misasvobodova
16. bře 2009

Ahojky. Já jsem nemohla kojit, tak jsme od 4 měsíce na UM a tak jsem měla podle doktorky přikrmovat už od 5 měsíce. Na štěstí nám to šlo moc dobře. Teď Tomík sní tu 125 g skleničku a ještě tak půlku další skleničky s ovocem. Já myslím, že je to u každého mimča trošku jiné. Pokud je spokojený, tak bych ho nechala papat si svým tempíčkem.

dnada
16. bře 2009

ahoj,tak malej mě sní dopoledne tak 30ml přesnídávky,k obědu 125g(malou skleničku) zeleniny a v 6hod cca 80ml kaše,mezitím kojím,ráno večer a jednou v noci 😉 JInak počet kojení za 24hod je 6-8x 😀 a ktomu ty 3příkrmy😀 Neřeš to,hlavně že je prcek spokojený a přibírá 😉 😎 A to můj malej váží v 8mi měsících kolem 8kil,na kontrolu jdem až přáští týden,tak to odhaduji 😉

haninka
16. bře 2009

Ahoj, my přikrmujeme od uk. 5tého měsíce. Dopo byla Terezka už moc hladová, takže asi 4 dny už dávám i dopo ovocnou přesnídávku. A protože nechce bumbat nic než mlíčko, tak 30min po dopo sváče dokojím. K polední baště nabízím čajíček.. Dopo sní Terezka skoro ceĺou 125g skleničku a v poledne trošku míň..asi 100g. Co jsem přidala ten dopo příkrm tak sní v poledne méně..ale stejně je pořád hladová. Už bych chtěla začít s kašičkou večer. Kdy ji dáváte? jak dlouho po nebo před koupáním a jak dlouho potom kojíte a uložíte do postýlky?? vůbec nevim jak to dát dohromady..

Dukie, jestli je Toníček v klidu, tak se nestresuj. Sami si vezmou kolik potřebují..určitě se rozjí. 🙂

misasvobodova
16. bře 2009

haninka: já dávám kašičku už tak 14 dní večer po koupání. kojit nemůžu od 3 měsíce, takže dám kašičku a jde spinkat a pak dostane mlíčko až ráno tak mezi 6 - 7 hodinou.

jak to děláte s kašičkou vy?

haninka
16. bře 2009

miso, nemá Tomášek po kašičce žízeň??..všude píšou, že se po kašičce má dokojit, nebo dát mlíčko..

berenika39
16. bře 2009

ahoj, já si myslím, že jediné kriterium, kolik by dítě mělo sníst nebo kolík sní je to, jestli je spokojený a přibývá na váze, po půl roce už stačí vážení 1x za měsíc a rozhodně to nebude kilčo za měsíc, tak se nenervuj. Jestli má brzo hlad, tím spíš může jíst malé porce, ale častěji...sám si řekne, co je pro něj akorát.
Ani se mi to nechce psát, ale moje štěstí je žrout: 2x 210ml mlíčka, 1x kaše ze 130 ml mléka, oběd 200g, svačina celý banán+půl žervé, nebo jogurt 150ml se sunarkou sušenkou, nebo přesnídávka 190g, nebo mixované ovoce cca 190g. Někdy patlandu, tu miluje, recept mám tady odsud od Andy: mixérem banán, mlíčko,pár sušenek Sunarka. Toho si myslím že by snědl hluboký talíř, kdybych ho neodtrhla 😀 😀 😀