Miminko chce být pořád u prsu, měly jste to taky tak?

monihart
31. říj 2013

Mám měsíční miminko, které poslední dny chce být jenom u prsu. Když nespí, musí mít prso, jinak křičí. Pak se hned uklidní. Jsem z toho zoufalá, protože doma nic neudělám. U prsu ani neusne, má ho prostě místo dudlíku a relaxuje takhle. Já z toho šílím, protože jen sedím a mám malého na sobě nalepeného. Často se taky přepije, protože i když už jen dudlá, nějaké mlíko mu stejně teče, pak zvrací a zase znova chce pít. Měly jste to taky tak? Jak jste to řešily a kdy to se to nějak zlepšilo? Když mu prso nedám, je to řev, že se to nedá vydržet. Dudlík nechce. Díky za odpovědi.

camelinka
31. říj 2013

@monihart Zkoušela sem tolik dudlíků, až se na jeden chytla 😅 😎

monihart
autor
31. říj 2013

@camelinka Na kterou značku?

camelinka
31. říj 2013

@monihart obyčejnou kytičku z lékárny 😉

klarajir
31. říj 2013

Stane se někdy, když ho přebaluješ, že mu zvedneš nožičky a lítá z něj kakání? Neříkala ti doktorka, že hodně přibírá? My jsme to tak měli, malej chtěl být jen u prsa, jinak strašně plakal, doktorka mi vynadala, že hodně přibírá z toho jak pil každou chvíli a když jsem mu zvedla nožičky tak se často pokadil, protože byl přejedenej a bolelo ho bříško, proto plakal a když jsem mu dala prso tak si cucnul, prdění se posunulo takže ho to přestalo bolet, ale za chvíli nanovo a tak pořád dokola.... Může a nemusí to být u váš případ, radši bych se poradila s laktační poradkyní, kdyby si chtěla tak ti pošlu číslo na mojí poradkyni a ona ti poradí zdarma po telefonu.

terkajesterka
31. říj 2013

taky jsme zkusili několik dudlíků, chytla se asi až na desátý - mimochodem taky kytička z lékárny.

monihart
autor
31. říj 2013

@klarajir Docela mi to připomíná naši situaci. S tím bříškem to tak má. Trápí ho větry a celkem dost kaká. A přibírá taky víc než by měl. Byla bych Ti vděčná za to číslo.

klarajir
31. říj 2013

Je to pani Lintymerová, pracuje celý život jako dětská zdravotní sestra v rakovnické porodnici, už mi 3x s kojením pomohla a to nepočítám, že mě v porodnici rozkojila - je opravdu výborná a plně jí důvěřuju. Telefon: 777 587 952

monihart
autor
31. říj 2013

@klarajir Děkuju moc! Snad jí nebude vadit, že jí zavolám.

klarajir
31. říj 2013

@monihart Určitě jí to vadit nebude, jen kdyby to nezvedala tak to zkus později, jak jsem psala pracuje v porodnici.

katyxq
31. říj 2013

kojení neplní jen funkci nasycení 😉, miminko se tím i zklidňuje, pomahá mu to regulovat tělesné funkce, omezováním kojení by sis taky mohla dítě předčasně odstavit (způsobit bojkot kojení) ... spíš bych zkusila šátek a nosit vertikálně, za prvé to pomůže uspokojit miminku potřebu kontaktu, za druhé se tím omezí ublinkávání ... navíc to není nic nenormálního, že chce být takhle malé miminko u prsu často a realtivně dlouho 🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/reflu...

leni78
31. říj 2013

Je to normální 🙂. Zkus manduku, bez ní bych doma neudělala nic.

monihart
autor
31. říj 2013

@katyxq Já vím, jenže to je opravdu extrém. Dneska jsem ho měla u prsu od 5 rána do 10, pak jsem to nevydržela a jeli jsme na procházku. Do postýlky jsem ho položila jen abych se převlékla a zašla si na záchod.

camelinka
31. říj 2013

@monihart Drzim palce at neco zabere, ono pak tu cteme, ze si mimino udela z maminy dudlik do roka a pak nevi co s tim, protoze jinak neusne atd.... 😅 😝

katyxq
31. říj 2013

@monihart možná by nebylo od věci zavolat laktační poradkyni, aby zkoukla přisátí, techniku kojení 😉

kajalka
31. říj 2013

@monihart S mojím chlapečkem jsem to měla hodně podobný, měla jsem ho u prsa nonstop. Vyprdni se na úklid, důležitý je pomoct miminku si zvyknout. Přejde to.

monihart
autor
1. lis 2013

@katyxq Myslíš, jestli nemá málo mlíka, a proto chce být u prsu? Včera jsme byli u dr. Za dva týdny poskočil z 3000 g na 3600. Jen mi řekla, že je to moc.

katyxq
1. lis 2013

@monihart buď ráda, že přibývá dobře 🙂 (a u kojených děti to tak často bývá, źe první týdny přibývají realtivně hodně a pak naopak méně, než odpovídá křivkám percentilových grafů, nenech se doktorkou rozhodit, nemá pravdu, přibývá ti malý tak akorát), takže málo mlíčka asi nemá, možná fakt chce jen hodné moc kontaktu (doma mám taky přísavku 😀, moje záchrana byl šátek na nošení) a nebo třeba má slabý reflux, trápí ho bříško nebo tak něco - takže se u prsu ukliďnuje a kojí se pomalu, po troškách, jak mu to je žaludek umožňuje aby neblinkal ... nevím, jen spekuluju)
A nebo fakt klidně volej LP, ony většinou umí i maminky uklidnit 🙂.

katyxq
1. lis 2013

Za sebe ti můžu doporučit ty vyškolené slovenskou Mamilou http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... a nebo třeba Laďku Ryšavou (Mamicentrum). Případně http://www.pomockojeni.cz/podpurna-skupinka/ 😉

monihart
autor
1. lis 2013

@katyxq Začínám mít podezření na reflux. Hodně po pití skučí, vrtí se a pak blinká. Děkuju za ty kontakty.

monihart
autor
1. lis 2013

@katyxq Šátek jsem si už taky pořídila, ale zatím se mu v něm nelíbí. Snad se to zlomí.

jirinka1989
22. kvě 2015

@monihart mám úúúúúplně navlas stejný problém....malému je 6 týdnů a už je takhle připečenej možná 3 týdny doma není nic hotovo a manžel to nechápe

monihart
autor
22. kvě 2015

@jirinka1989 S odstupem času můžu dát jen radu, kterou jsem sama neměla ráda a která je Ti teď k ničemu. Chce to čas... A pomohl nám teda i kulatý dudlík Suavinex, ten jediný mu vyhovuje. Problémy s kojením jsem kvůli němu fakt neměla, naopak pomohl, protože se zklidnil jak malý, tak i já. A taky jsem hodně nosila. Bylo to příšerné období, když si na to vzpomenu a mám z toho pupínky, ale zlepší se to.

jirinka1989
22. kvě 2015

@monihart
lepší vidina lepších časů než nic...pořizuji manducu... ☹ už jsem v koncích, i ted mi tam poplakává, ale musím ho trochu nechat a sníst si aspoN polívku

monihart
autor
22. kvě 2015

@jirinka1989 Manduca byla moje nejlepší koupě, snad pomůže i Tobě. Vím, jak je to náročné, držím palce, ať je to rychle za vámi.

dashad
28. bře 2017

Ja dnes byla u laktacni poradkyne, na dudliku jsme asi od tretihi tydne.posledni dobou ale pri kojeni hrozne prisava vzduch, rihama nekdy i tri hodiny a pak je zase cas na kojeni. Dnes u LP asi tri hodinu Julinka u prsu, spokojena, zadne rihani neni potreba, zkouska v satku, zkouska bezplenkove metody... ta se Julince take moc libila. ALE, je to opravdu normalni, zavrit se s malou do loznice a nevychazer, nejlepe si take dat plinu a zavest umelou vyzivu do zily? Ok, moznost satek, ale chodit na nakup, k lekari, vyjit si proste ven a pritom neustale mit miminko u prsu?

bayt
5. kvě 2018

@dashad podle mě není, ani žádná samice v přírodě nemá mládě u prsu pořád, taky musí zvládnout nějaké svoje věci, přemístit se, najíst se atd.

misulka84
5. kvě 2018

já nevím, kdo všem maminám radí mít dítě věčně na prsu, to je přece úplnej nesmysl. Každý pláč dítěte přece tak nelze řešit. Mimča prostě pláčou, to je holej fakt. Každé mimčo si trochu popláče, a to není důvod k panice. Pochovám, pohoupu, pomazlím, vycházka v kočárku. Máte taky svůj život - péče o domácnost, nákupy, ev.další děti.

misulka84
5. kvě 2018

nebo vás taky neustále někdo krmí celý den? 🙂

evee24
5. kvě 2018

@monihart nám sedel mam dudlík a jinej nechtěla. Jinak taky prso a prso a rev. Nakoupit hodně dudlíku a vyzkoušet. Složit se nejde. Me zachránil šátek kde usinala byla vklidu.