Antibiotika v těhotenství - Penbene

kattrina
7. črc 2019

Chtěla bych se zeptat, zda jste některá z maminek musela užívat již v 1.trimestru antibiotika (já mám naordinována Penbene1500000). Bylo dál v těhotenství vše v pořádku? Mám strach, zda to nemůže mít nějaký vliv na zdraví miminka. Děkuji za odpověď.

margie
7. črc 2019

@kattrina brala jsem antibiotika ve všech trimestrech. Ve druhém dokonce dvoje. Trpím na záněty a dcera je v naprostém pořádku. Ve 2 letech měla jen rýmu. Doktoři dají antibi co jsou v těhu vhodné. Žádný strach, lepší je se vyléčit než zbytečně něco přenést na prcka.

kattrina
autor
7. črc 2019

Moc děkuji za odpověď. Byla jsem z toho strašně nervózní.

nikol85bla
7. črc 2019

Ano, větší riziko je mít v těhotenství neléčený zánět než antibiotika. Já jsem užívala zinnat kvůli hnisavé rýmy. Malý je ok

kattrina
autor
7. črc 2019

Děkuji. I když jsem si říkala, že by mi lékař nepředepsal, co nemůžu, moc klidu mi to nepřidalo. Dnes se snad trochu lépe vyspím.

vojkina
7. črc 2019

Ahoj, já jsem měla nedávno streptokoka, brala jsem penicilin, ten nezabíral tak poté Zinnat. Dr věděla, že jsem těhotná, dle toho mi antibiotika dala, které neškodí. Na gyndě mi potvrdila, že se to k plodu nedostane, že postižení apod z toho nehrozí.

lv
7. črc 2019

Také jsem měla penicilin (Penbene), u obou, zdravé donosene dcery

kattrina
autor
7. črc 2019

Díky. Musím říct, že mi vaše odpovědi moc pomohly.

aurelie34
7. črc 2019

U prvního těhu jsem měla v 23 týdnu zánět močového měchýře a brala jsem atb a syn je úplně v pořádku. Teď jsem v 7tt a už jsem bohužel měla opět antibiotika a to hodně silná a zatim je mimčo v pořádku. Pokud lékař ví je jste těhotná, tak vám určitě dal taková která nemohou miminku ublížit.

adel2507
7. črc 2019

@kattrina Taky jsem brala.🙂 Sice mě štvalo, že předtím jsem je asi sedm let nepotřebovala, ale měla jsem tak příšerný kašel, že jinak to nešlo. Doktorka mi tehdy říkala, že ten kašel a neustálý tlak na břicho je pro miminko horší než antibiotika. Takže žádný strach.🙂

klea81
8. črc 2019

Ano, v 9 tt na zánět močového měchýře. Vše v pořádku. Dcera v páté třídě samé jedničky 😁

dekubo
8. črc 2019

Já jsem teď ve 20.týdnu a brala jsem antibiotika ve 13.týdnu kvůli močové infekce, protože ty první nezabíraly, tak nakonec dvoje. Zatím to vypadá, že miminko je úplně v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru